پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 9:43 PM
تاریخ: 1357/10/18
سؤال: به نظر می رسد که پیروزی شما نزدیک است، آیا فکر می کنید که شاه به زودی خارج شود و چه موقع خارج شود؟ و اگر ایشان را در حیطه قدرت خودتان داشتید با ایشان چکار می کردید؟
جواب: انشاء الله نزدیک باشد. با اینکه خروجش حتمی است ولی نمی دانم چه وقت خارج می شود. و اگر به دست ما بیفتد ما او را به خاطر جنایاتی که کرده است محاکمه خواهیم کرد.
سؤال: وقتی که شاه خارج شد، چه کسی حکومت خواهد کرد؟ حضرتعالی؟ و یا اینکه شما در حکومتی شرکت خواهید کرد؟
جواب: نخیر، من نخواهم بود. ما شورایی تاسیس می کنیم که در زمان آن شورا مجلس تاسیس بشود. بعد، مجلس با اتکال به ملت ترتیب کارها را می دهد.
سؤال: شما اراده می فرمائید که جمهوری اسلامی برقرار کنید، آیا کافی است این جمهوری برای حکومت؟
جواب: جمهوری اسلامی مثل سایر جمهوری هاست لکن محتوایش قانون اسلام است. ما دولت تشکیل می دهیم و برای همه امور کافی است.
سؤال: در زمینه سیاست خارجی، موضع حضرتعالی در برابر کشورهایی مثل ایالات متحده، روسیه و اسرائیل چه خواهد بود؟
جواب: ما با اسرائیل چون غاصب است و در حال جنگ است با مسلمین، روابطی نخواهیم داشت. و اما آمریکا و شوروی، اگر دخالت در امور داخلی ما نکنند و با ما روابط حسنه داشته باشند، با آنها روابط برقرار خواهیم کرد.
سؤال: آیا منظور از روابط حسنه اینست که شما نفت هم می فروشید؟
جواب: نفت هم می فروشیم و پول می گیریم، ارز می گیریم.
سؤال: حضرتعالی، حکومت بختیار را قبول نکردید، به چه دلیل؟
جواب: دولت بختیار غیر قانونی است برای اینکه شاه و مجلسین هر دو غیر قانونی هستند، اما شاه، برای خاطر رفراندم ملت در تاسوعا و عاشورا، و اما مجلسین برای اینکه به ملت اتکاء ندارد و مجلسی بود که شاه و کلای آن را تعیین کرده است.
سؤال: آیا به زودی به ایران مراجعت خواهید کرد؟
جواب: این بستگی دارد به اینکه در چه مکانی بیشتر می توانم به ملت ایران خدمت کنم. اگر بدانم در بدترین نقطه جهان بهتر می توانم به ملت مظلوم ایران خدمت کنم، دقیقه ای درنگ نمی کنم.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.