پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 9:40 PM
تاریخ: 1357/09/20
سؤال: شما در باره تظاهرات دیروز و راهپیمایی تهران چه فکر می کنید؟ نتیجه آنها از نظر شما چگونه است؟
جواب: تظاهرات دیروز در سطح بسیار وسیعی انجام گرفت و نتیجتاً اعلام شد که شاه را نمی خواهند، اگر چه ملت شجاع این را قبلاً بارها اعلام کرده بودند و شاه اصلاً هیچ جنبه قانونی دیگر ندارد و تمام ملت برای چندمین بار در سراسر ایران اعلام کردند که ما شاه را نمی خواهیم.
سؤال: شما احساستان نسبت به تظاهرات دیروز چه بوده است ؟آیا شما راضی بوده اید؟
جواب: کاملاً راضی هستم و عقیده ام بر این است که مؤثر بوده است. مردم با کمال نظم و آرامش اعلام کرده اند که ما شاه را نمی خواهیم، شعارها اسلامی بوده است و ضد شاه و جز مسلمانان هیچ کس در این تظاهرات شرکت نداشته است.
سؤال: ناظرین معقتدند که اگر شاه استعفا بدهد، یکی از دو چیز رخ خواهد داد، یا اینکه یک حکومت اسلامی به معنای واقعی کلمه روی کار خواهد آمد و یا نظامیان، دولت را در دست خواهند گرفت که در نهایت، هر دو کار به نفع روسیه تمام خواهد شد، به نظر شما چه اتفاقی خواهد افتاد؟
جواب: نظامی ها اگر روی کار بیایند،همین هست که هست و حل مشکلات نمی شود و ملت هم آرام نخواهد گرفت و اگر دولت اسلامی تشکیل شود که خواهد شد، روسیه به هیچ وجه در ایران قدرت پیدا نخواهد کرد و دولت اسلامی به روسیه اجازه نخواهد داد که در مملکت دخالت کند، چنانچه به هیچ مملکتی اجازه نخواهد داد.
سؤال: در صورتی که طرفداران شما روی کار بیایند، بر سر خارجیان چه خواهد آمد؟ نظر و روش شما نسبت به روسیه شوروی و اسرائیل چه خواهد بود؟
جواب: اما خارجیان که در مملکت هستند، اگر خلافی در مملکت نکنند، حکومت ما بر طبق قوانینش باآنان عمل خواهد کرد و برای آنان ناراحتی فراهم نخواهد شد. اما اسرائیل مطرود ماست و برای همیشه، نه نفت به او می دهیم و نه آن را به هیچ وجه می شناسیم و اما شوروی مثل سایر ممالک است، اگر چنانچه احترام متقابل را حفظ کند، ما هم بااو رفتار همسایگی می کنیم و ما به او اجازه دخالت در مملکتمان را نمی دهیم.
سؤال: چه مدت فکر می کنید شاه خواهد بود؟
جواب: نمی توانم پیش بینی کنم ولی انشاء الله به همین زودی ها او می رود.
سؤال: به نظر شما چه مدت مانده است که شاه استعفا بدهد؟
جواب: نمی توانم پیش بینی کنم لکن امید است سر عقل بیاید و به زودی کنار برود، ما امیدواریم که او را دستگیر کرده و محاکمه نموده و به سزای اعمالش برسانیم.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.