0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:40 PM

مصاحبه روزنامه نگاران نروژی و فاینشنال تایم لندن و الرأی تونسی با امام خمینی

تاریخ: 1357/09/08

مصاحبه روزنامه نگاران نروژی و فاینشنال تایم لندن و الرأی تونسی با امام خمینی

سؤال: برنامه های آینده حضرت آیت الله برای ایران چیست؟
جواب: ما انشاءالله وقتی که شاه رفت یک حکومت اسلامی در ایران ایجاد می نمائیم و شکل رژیم را که جمهوری اسلامی است به آراء عمومی می گذاریم و تمام نواقصی که تا کنون شاه پیش آورده است، حتی الامکان ترمیم می کنیم.
سؤال: در صورت سقوط شاه آیا حضرت آیت الله به ایران باز می گردید و دولت جدیدی را تشکیل خواهید داد یا نه؟ بعضی ها معتقد هستند در ایران که قبل از سقوط شاه به ایران باز می گردید، نظر حضرت آیت الله چیست؟
جواب: من هر وقت که صلاح بدانم به ایران برمی گردم، چه قبل از سقوط شاه باشد و چه بعد از سقوط او.
سؤال: آیا دولت جدید مورد نظر شما صد در صد اسلامی است؟ به این معنی که حکومت آینده، محلی برای یهودیان، مسیحیان و سایر اقلیت های مذهبی خواهد بود یا نه؟
جواب: البته که در حکومت اسلامی، محلی برای اقلیت های مذهبی وجود دارد و آنها الان هم وکیل دارند و در مجلس واردند، ما در حکومت اسلامی هم برای آنها این حق را قائلیم.
سؤال: روابط دولت آینده با غرب چگونه خواهد بود؟ آیا تمام خارجی هائی که در ایران هستند باید ایران را ترک کنند؟
جواب: ما با ملت های غرب نه تنها هیچ نظر سوئی نداریم، بلکه با آنان صمیمی هم هستیم و آن دولت هائی که با ملت ایران بدرفتاری کرده اند، ما با آنها نظر خوبی نداریم و در هر صورت با

صحیفه نور جلد 3 صفحه 258

غربی ها ما رفتارمان عادلانه است و هیچ وقت با هیچ کس رفتار ظالمانه نخواهیم داشت.
سؤال: نظر حضرت آیت الله درباره روسیه شوروی و کمونیست ها چیست؟
جواب: روسیه هم یکی از دولی است که به ما تندی کرده است و ما از او ناراضی هستیم. شرائط اجتماعی ایران به صورتی است که کمونیسم هیچ راهی در آن ندارد.
سؤال: آیا شما خواستار تأسیس و تشکیل یک فدراسیونی از دولت های اسلامی در منطقه هستید؟
جواب: در صورتی که مقتضی بشود امکان دارد.
سؤال: آیا حضرت آیت الله با معمر قذافی در لیبی روابطی دارید؟
جواب: خیر، لکن راجع به یک قضیه ای من به ایشان پیغام دادم و ایشان هم جواب دادند.
سؤال: اگر چنانچه رژیم فعلی کنونی کنار برود و حکومت اسلامی برقرار شود، این اصلاحات ارضی ای را که شاه انجام داده کنار خواهد رفت و شما این زمین ها را از دهقان ها گرفته به مالکین برخواهید گرداند؟
جواب: خیر، زمین ها به مالکین برنمی گردد. مالکین مالیات اسلامی را در طول تاریخ نداده اند و تمام املاک آنها به دولت برمی گردد.
سؤال: برنامه شما، نظر و رهنمودتان برای طرفدارانتان در ماه محرم چیست؟
جواب: من در مورد محرم به دوستانم دستور داده ام و به آنان گفته ام که مجالس را هر چه بیشتر باید برپا نمایند و مراسم این ماه را بدون اجازه از دولت انجام دهند و اگر دولت جلوگیری کرد در خیابان ها و کوچه ها و خارج تکایا مسائل روز را بگویند و نهضت را ادامه دهند.
سؤال: ما می بینیم که یک اتحاد کاملی بین مخالفین شاه اعم از سیاسی و دینی، داخل ایران به وجود آمده و آن اینکه همه می گویند که شاه باید برود، تنها چیزی که برای ما مبهم است اینکه شما چه نظام و مجتمعی را جایگزین شاه خواهید کرد که بتواند مورد موافقت همه قرار گیرد؟

صحیفه نور جلد 3 صفحه 259

جواب: ما قصد داریم حکومت اسلامی به معنای حقیقی خودش جایگزین رژیم سلطنتی بشود. ما نظام جمهوری را به آراء عمومی گذاریم و ایران چون همه شان مسلمان هستند رای بدین قضیه خواهند داد و بعد از رای آنها حکومت جمهوری اسلامی تشکیل خواهد شد.
سؤال: ملت تونس و مسلمانانی که در تونس هستند گرایشی به حرکت های دینی در ایران دارند، گرچه عده ای می خواهند به این حرکت برچسب واپسگرائی بزنند. آیا مطلبی برای ملت تونس دارید؟
جواب: من برای تمام ملل جهان و خصوصاً مسلمین جهان این پیام را دارم که ملت ایران برای احقاق حقوق از دست رفته اش قیام کرده است و سلاطین در طول تاریخ مانع و غاصب حقوق آنان بوده اند، لهذا از تمام مردم جهان و مسلمانان شریف تقاضا دارم که به نهضت اصیل اسلامی و مردم ایران کمک کنند. انسانیت مردم جهان اقتضا دارد که صدای ملت مظلوم ما را به جهان برسانند، علاوه بر این که تکلیف اسلامی مسلمانان است که اگر کسی مظلوم واقع شد باید به آنان کمک کرد.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها