پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396 9:34 PM
تاریخ: 1357/08/24
سؤال: آقای خمینی! آیا به نظر شما با توجه به افزایش فشار بر رژیم شاه، دوران سلطنت وی رو به پایان است؟
جواب: بله، رژیم شاه با اعمال خشونت و کشتار بی سابقه مردم در سال گذشته و با فساد بی حد و حصر، آنچنان کشور را بر هم زده است که جز با رفتن شاه امکان ندارد راه حلی را که مورد قبول مردم باشد عنوان نمود.
سؤال: پس از سرنگونی رژیم شاه چه نوع حکومتی را پیشنهاد می کنید؟ آیا شما درصدد حفظ نظام سلطنتی در چهار چوب قانون اساسی و همچنین حفظ سلطنت پهلوی هستید؟ شما چه نوع حکومتی را ترجیح می دهید؟
جواب: ملت ایران خواستار حکومت اسلامی است و من جمهوری اسلامی متکی به آراء مردم را پیشنهاد کرده ام و سلطنت پهلوی و یا نظام شاهنشاهی چیزی است که ملت ایران طی بیش از یک سال گذشته عموماً آن را نفی کرده اند و هر کسی با آن موافق باشد، خائن به ملت ایران است.
سؤال: خواست های مردم در مورد در آمد بیشتر و شرائط اجتماعی - اقتصادی بهتر، نقش اساسی در موقعیت سیاسی کنونی ایران ایفا می کند، این منافع موجه مردم چگونه می تواند به دست آمده و عملی گردد؟
جواب: با رفتن شاه ترمیم خرابی ها ممکن خواهد بود. کشاورزی که بکلی از بین رفته است، اصلاح می گردد. در آمد حاصله از نفت که حیف و میل و صرف هزینه های زائد و مضر شده است، به مصرف رفاه حال مردم فقیر خودمان خواهد رسید. توزیع ثروت و درآمدها براساس عدالت اسلامی، وضع توده های مردم ما را بهبودی خواهد بخشید.
سؤال: برای برنامه های اصلاحی شاه که به عنوان (انقلاب سفید) یا (انقلاب شاه و مردم) مطرح است، چه اهمیتی قائل هستید؟ امروزه شما درباره اصلاحات ارضی چگونه فکر می کنید؟ و اثرات آن را را بر جمعیت روستائی و مهاجرت مداوم آنها چگونه می بینید
جواب: اصلاحات ارضی شاه جز برنامه ای برای از بین بردن کشاورزی ایران و تحمیل اقتصاد تک محصولی بر جامعه ما چیزی نبود، به طوری که امروز اکثر نیازهای غذایی ما از خارج وارد می شود. با بر هم خوردن وضع کشاورزی، دهقانان، دهات و زمین ها را رها کرده و به شهرها هجوم آورده اند. سیاست غلط شاه هم در مورد صنایع مونتاژ، نه تنها مشکلی را حل نکرد و زندگی روستائیان مهاجر را حتی در حد قابل تحمل تأمین ننمود، بلکه کشور را هر چه بیشتر وابسته به اجانب کرد که اثرات سوء اقتصادی آن غیر قابل محاسبه است.
سؤال: همزمان با اصلاحات ارضی، سرمایه ای کردن صنایع در ایران نیز به شکل پروژه های موقت صنعتی توسعه پیدا کرده است. تاسیس این صنایع منجر به تغییراتی در تولید و توزیع کالاها می شود. بازاریان تقاضای کاهش تولید کالاهای صنعتی را نکردند، بلکه خواستار بازگشت به شرائط تولیدی سنتی گشتند، آیا شما فکر می کنید که با توجه به منافع بازاریان و مصرف کنندگان، توسعه کالای های مصرفی صنعتی چگونه باید سازمان داده شود؟
جواب: سیاست صنعتی رژیم شاه، توسعه صنایع مصرفی و مونتاژ و وابسته کردن صنایع به صنایع اجنبی است. سیاست صنعتی دولت جمهوری آینده براساس ایجاد صنایع بنیادی و مادر خواهد بود به طوری که هر گونه وابستگی از بین برود. با ایجاد صنایع بنیادی مادر، توسعه کالاهای مصرفی صنعتی نیز به شکلی توام با آن پیشرفت می کند که منافع مصرف کنندگان ایرانی را مقدم بر هر چیز حفظ خواهد کرد.
سؤال: به گفته شاه قرار است ایران ظرف 20 سال آینده به یک کشور صددرصد غربی تبدیل شود. این موضوع، هم به دموکراسی غربی (صرفنظر از احزاب کمونیست) و هم به شرائط تولید و سطح زندگی در غرب دلالت دارد، آیا به نظر شما این مسأله آینده مطلوبی برای ایران در بر دارد؟ و شما چه راه حلی پیشنهاد می کنید؟
جواب: شاه برای اغفال مردم از اینگونه حرف ها بسیار گفته و می گوید و امروز در ایران و در بسیاری از کشورها برای کسی کمترین تردیدی باقی نمانده است که شاه برای سرپوش گذاشتن بر روی جنایات و نیز شکست های پی در پی خود متوسل به چنین دروغپردازی ها
می شود. گذشته از این ملت ایران با داشتن مکتبی مترقی چون اسلام، دلیلی ندارد که برای پیشرفت و تعالی خود از الگوهای غربی و یا کشورهای کمونیست تقلید کند.
سؤال: آیا شما دارای نظریات به خصوصی درباره کاهش تفاوت فاحش زندگی بین مردم شهری و روستائی، بورژوا و کارگر و دهقان هستید؟
جواب: آری، برنامه های اسلامی ما که در آینده به خواست خداوند اعلام و اجرا خواهد شد به بهترین وجهی می تواند به این امر مهم بپردازد تا سرمشقی برای همه مردم جهان باشد.
سؤال: شما چگونه می خواهید فساد مالی کنونی و تورم همراه آن را از بین ببرید؟
جواب: چنانچه دست دزدها و غارتگران داخلی و خارجی کوتاه شود و برنامه های اقتصادی بر اساس نیازهای معقول و منطقی جامعه طرح ریزی و اجرا گردد و نیز قوانین غیرالهی که وسیله دست سود جویان است از میان برود، مسأله ای به نام تورم برای مملکت باقی نخواهد ماند.
سؤال: در دولت بدون شاه، شیعه چه نقشی به عهده خواهد داشت؟
جواب: اساسا در تشکیلات حکومتی، شاه و مقام سلطنت زائده ای است که اگر دخالتی در امور نکند که نباید بکند، دلیلی بر ماندنش نیست و اگر دخالت کند که همیشه شاه چنین کرده است و با دخالتش در امر حکومت، حقوق تمامی ملت را پایمال کرده و هنگامی هم که مردم می خواهند حق خود را از وی بگیرند لجاجت می کند و دست به کشتار می زند، اینجاست که شیعه دست به کار می شود و با استمداد از فرهنگ غنی اسلام چنین نهضت عظیمی بپا می کند و تا جایگزینی نظامی که منطبق با موازین مورد قبول اسلام است از پای نمی نشیند.
سؤال: تشیع در نظر کشورهای غربی به عنوان عنصری محافظه کار در پیشرفت قلمداد شده است. همچنین ما خواست های شیعیان را مبنی بر کناره گیری زنان از صحنه زندگی اجتماعی و نیز بازگشت به قوانین شیعی که می خواهد سنت مذهبی مبنای قوانین حکومتی قرار گیرد، همانطوری که در قانون اساسی که به طور غیر قانونی به صورت از بین رفته در آمده نیز ذکر شده است، شنیده ایم. ما همچنین شنیده ایم که تشیع، سبک زندگی غربی را برای اینکه با سنت های مذهبی توافق ندارد رد می کند، آیا ممکن است شما نظر خود را درباره این مسأله بر
اساس مذهب تشیع بیان کنید
جواب: تشیع که مکتبی است انقلابی و ادامه اسلام راستین پیامبر است همچون خود شیعیان همیشه مورد حملات ناجوانمردانه مستبدین و استعمارگران بوده است. تشیع نه تنها زنان را از صحنه زندگی اجتماعی طرد نمی کند، بلکه آنان را در جامعه در جایگاه رفیع انسانی خود قرار می دهد. ما پیشرفت های دنیای غرب را می پذیریم ولی فساد غرب را که خود آنان از آن ناله می کنند نه.
سؤال: ایرانی بودن، یک موقعیت ملی مستحکمی را بوجود آورده است که تناقضات چندانی را بین اقلیت های مذهبی از قبیل یهودی ها، مسیحی ها و یا روحانیون اقلیت ها در ایران بوجود نیاورده است. در حکومت مورد نظر شما روابط بین این اقلیت ها چگونه خواهد بود؟
جواب: اسلامی بودن، بیش از ایرانی بودن بین افراد ملت ایران روابط مستحکم برقرار کرده است. اقلیت های مذهبی نه تنها آزادند، بلکه دولت اسلامی موظف است از حقوق آنان دفاع کند و دیگر اینکه هر ایرانی حق دارد که مانند همه افراد از حقوق اجتماعی برخوردار باشد. مسلمان یا مسیحی و یا یهودی و یا مذهب دیگر فرقی ندارد.
سؤال: نفوذ غرب در ایران دارای اهمیت است. مثلاً 40000 مستشار آمریکائی به طور دائم در ایران به سر می برند که اغلب در ارتش هستند. سیاست خارجی شما چگونه خواهد بود؟
جواب: حضور مستشاران نظامی آمریکائی در ایران، به دنبال سیاست های ضد اسلامی و ضد ملی رژیم ایران است که علاوه بر هزینه هنگفت آن که بر ملت سنگینی می کند آنان را چنان تسلطی بر ارتش و مقدرات کشور داده است که شرف و حیثیت صاحب منصبان و درجه داران ارتش را به دست آنان لکه دار و نابود کرده است و ما در اینگونه موارد بر اساس یک سیاست مستقل و آزاد بدون دخالت قدرت ها عمل خواهیم کرد.
سؤال: در مقایسه با کشورهای (اوپک) نرخ کنونی نفت در ایران بسیار پایین است. آیا به نظر شما در مقایسه با کالاهای سرمایه ای خریداری شده از غرب، بهای نفت ایران کافی است یا تعدیلاتی باید صورت گیرد؟
جواب: طبقه سرمایه دار غرب به منظور حداکثر سود و نیز تسکین بحران های اقتصادی، در مصرف
نفت بی نهایت اسراف می کند بدون آنکه به بحران عظیم و خطرناک آینده جهان به هنگام پایان یافتن این ماده حیاتی بیاندیشد. بحرانی که از یک سو کشورهای تولید کننده نفت که پس از پایان این منابع عظیم، قدرت خرید خود را از دست می دهند و از سوئی سایر کشورها نیز ناچار خواهند شد بهای غیرقابل تحملی برای انرژی لازم بپردازند. بنابر این مسأله نفت، تنها مسأله قیمت آن نیست که هم اکنون غیر عادلانه است، مسأله این است که باید به نفت نقش بایسته و حساب شده در اقتصاد کشورها و به طریق اولی کشورهای نفتخیز داد و به اقتصاد کشور قابلیت رشد واقعی بخشید و نه رشد کاذب. ما سیاست نفتی خود را بر این اساس تنظیم خواهیم کرد. در این صورت است که می توانیم به عنوان طرف مساوی درباره قیمت نفت و فرآورده های آن و قیمت کالاهائی که می خریم، به آنچه عدل است عمل نمائیم.
سؤال: به نظر شما روابط آینده تان با روسیه شوروی، کشورهای عضو پیمان ورشو و چین کمونیست چگونه است؟ روابط کنونی این کشورها با ایران ممکن است خیلی سرد توصیف شود.
جواب: در حال حاضر روسیه شوروی و چین هر دو خود را با حمایت از شاه در صف مخالفین ملت ایران قرار داده اند. در آینده، سیاست خارجی ما بر مبنای اصل حفظ آزادی و استقلال کشور و احترام متقابل خواهد بود. آنها با رعایت این اصل باید تصمیم بگیرند.
سؤال: شما برای ایران چه اهمیتی را در خلیج فارس و اقیانوس هند قائل هستید؟
جواب: اهمیت استراتژیکی منطقه غیر از اهمیتی است که برای کسانی که چشم طمع به منطقه دوخته اند، دارد. ما بر اساس حفظ آزادی و استقلال بدون قبول نقش ژاندارمی، با سایر مردم منطقه امنیت آن را حفظ خواهیم کرد و مانع نفوذ ابرقدرت ها خواهیم شد.
سؤال: روابط شما با برادران عرب مسلمان چگونه خواهد بود؟ این روابط در حال حاضر تا حدودی محدود است.
جواب: روابط ما برادرانه است که منشاء آن از مذهبمان است و تاریخ و فرهنگمان نیز مشترک است. ما همیشه مشکلات یکدیگر را می فهمیم و دشمنانمان نیز مشترک هستند.
سؤال: در حال حاضر ممکن است ایران را در مناقشات خاورمیانه طرفدار اسرائیل نامید، چه اصلاحاتی را پیشنهاد می کنید؟
جواب: رژیم شاه در شرائط فعلی طرفدار اسرائیل است و من نزدیک 20 سال است که در اعلامیه ها و سخنرانی های خود با این امر مخالفت کرده و طرفداری خود را از مبارزات بحق ملت عرب و فلسطین اعلام داشته ام.
سؤال: چرا شما مجبور شدید عراق را ترک کنید؟ چرا برای ادامه تبعید خود، در پاریس اقامت می کنید؟ در صورتی که امکان بازگشت به ایران به شما پیشنهاد شده است، چرا پاریس را دوست دارید؟
جواب: عراق تحت فشار شاه مرا در فشار قرار داد و من وظیفه شرعی و الهی خودم دیدم که برای انجام مبارزات خود بناچار آن کشور را ترک کنم. در فرانسه موقتاً می باشم و مکان هم برای من مطرح نیست .
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.