0

صحیفه نور امام خمینی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

پاسخ به:صحیفه نور امام خمینی
شنبه 2 اردیبهشت 1396  9:34 PM

مصاحبه امام خمینی با خبرنگاران ان بی سی آمریکا

تاریخ: 1357/08/20

مصاحبه امام خمینی با خبرنگاران ان بی سی آمریکا

سؤال: این تظاهرات و اعتصابات و پیاده روی های اعتراض آمیز که در ایران انجام می شود، در جهت خدمت به چه اهدافی است؟
جواب: باید از فریادهائی که مردم می کشند، اهدافشان را به دست آورد. همه فریاد می زنند که (آزادی، استقلال، حکومت اسلامی، مرگ بر سلطنت پهلوی) و.... اینها اهداف آنان است.
سؤال: آیا هیچ شانس مصالحه ای را حضرت آیت الله با شاه امکان پذیر می دانند؟
جواب: خیر، شاه دیگر قابلیت مصالحه ندارد و جز این که برود هیچ چاره ای نیست.
سؤال: بعضی از دول غربی ادعا می کنند که شاه بایستی بماند برای اینکه مخالفین، برنامه مشخصی که بتواند مملکت را اداره کند، ندارند، نظر حضرتعالی چیست؟
جواب: اینها تبلیغات طرفداران شاه است که می خواهند مملکت در این هرج و مرجی که هست باقی باشد و شاه یک حکومت استبدادی غیر قانونی بر مردم بکند. ایران رجال برجسته و کارشناس های متعهد و مسؤول دارد که اداره مملکت را به عهده می گیرند، ولی این اداره ای که شاه می کند که تمامش مبنی بر خیانت و خسارت ملت می باشد، هیچ دردی را دوا نمی کند. اصولا شاه در این سی و چند سال چه دردی را دوا کرده است؟
سؤال: در صورت رفتن شاه، چه نقشی را حضرت آیت الله در حکومت آینده برای خود در نظر دارند؟
جواب: من برای خودم نقشی جز هدایت (ملت و حکومت) برنمی گیرم.

صحیفه نور جلد 3 صفحه 108

سؤال: نظر شما درباره این ترس و نگرانی در میان آمریکائی ها که اگر شاه برود یا خلع شود، جریان نفت به غرب قطع خواهد شد، چیست؟
جواب: این هم یکی از تبلیغات شاه و طرفداران اوست. ما با برقراری حکومت اسلامی، نمی خواهیم نفت را زیرزمین نگه داریم. برای اداره کشور، ما احتیاج به پول نفت داریم، به هر کس که بخرد، به طور عادلانه نفت را می فروشیم و درآمد حاصل از آن را آنطور که صلاح ملت باشد به کار می اندازیم، لکن به طرزی که شاه عمل می کند که خیانت است، ما نمی خواهیم عمل کنیم.
سؤال: حضرتعالی از نفوذ خارجیان در ایران شکایت کرده اید، ممکن است بفرمائید که اینها، (اجانب) چه کشورهائی هستند؟
جواب: در رأس آنها آمریکاست که نفوذ او در همه شؤون کشور معلوم است. ملت ایران به واسطه اعمال نفوذ آمریکاست که از حکومت و دولت آن تنفر دارد. دخالت آمریکا دیگر تقریباً بی واسطه است، من می ترسم که این دخالت ها منتهی به نگرانی ملت ایران از ملت آمریکا نیز بشود. باید ملت آمریکا دولت را وادار کند که در امور داخلی کشور ما دخالت نکند که موجب اینهمه نگرانی و ناآرامی شده است.
سؤال: آیا حضرتعالی نگران این نیستید که شورش های اخیر و معضلات ایران به استقرار یک حکومت کمونیستی منجر شود؟
جواب: هرگز، ایران همانطور که دیده می شود، تمام اقشار فریاد اسلام و حکومت اسلامی می زنند، کمونیست اگر هم باشد، عدد بسیار قلیلی است که امکان هیچ فعالیت مؤثری برای آنها نیست، ما از این جهت هیچ اضطرابی نداریم.
سؤال: اخیراً حضرتعالی با بعضی از رهبران دیگر مخالف شاه ملاقات هائی داشته اید، نظیر سنجابی، آیا آنها هم با برنامه های شما موافق هستند؟ و توافق هائی در این زمینه وجود دارد؟
جواب: آنها مطالبی را که ما گفتیم تصدیق کردند و با ما اظهار موافقت کردند. شخص ملی یا مذهبی در این مسائلی که ما طرح کردیم، تردید نخواهد کرد مگر آنکه از عمال شاه باشد.
سؤال: حضرت آیت الله پیش بینی می کنند که در ماه آینده چه حوادثی در ایران اتفاق می افتد؟

صحیفه نور جلد 3 صفحه 109

جواب: تا شاه در ایران است و ابرقدرت ها برای نگهداری او تلاش می کنند، آدم کشی ها و حوادث اخیر در ایران ادامه دارد، ولی اگر شاه برود و ملت قهرمان ایران خودش امور کشورش را به دست گیرد، آرامش به ایران باز خواهد گشت و حکومت اسلامی تشکیل می شود و ان شاءالله تمام امور به صلاح ملت جریان می یابد.
سؤال: آیا حضرت آیت الله قصد دارند به ایران باز گردند؟
جواب: الان معلوم نیست با این اوضاع آشفته که به دست شاه انجام می گیرد و اخیراً به اوج خود رسیده است، لازم باشد به ایران باز گردم. بودن من در خارج که بتوانم فریاد ایرانیان مظلوم را به همه عالم برسانم، بهتر است ولیکن هر موقع که صلاح ملت باشد به ایران بر می گردم.
سؤال: آیا حضرت آیت الله هیچ گونه نگرانی یا ترسی از امنیت شخصی خود دارند؟
جواب: اینها مهم نیست و اشکالی ندارد. اصولا اگر با کشتن من انقلاب به نتیجه کامل خود برسد، چرا به چنین امری راضی نباشم؟ خون من از خون سایر ایرانیان رنگین تر نیست. در هر صورت خداوند، عالم و حافظ است.

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها