0

عملياتهاي دفاع مقدس > 61/04/23- رمضان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تغيير محل اجلاس سران جنبش عدم تعهد از عراق به هند
دوشنبه 20 دی 1389  9:48 AM


عراق بعد از عمليات بيت المقدس استراتژي نظامي خود را تغيير داد و از برخي مناطق اشغالي عقب نشست تا در عرصه سياست جهاني خود را صلح طلب معرفي كند و امكان ميزباني هفتمين كنفرانس سران كشورهاي غير متعهد را- كه از قبل از جنگ قرار شده بود در شهريور1361 در بغداد برگزار شود- فراهم سازد و علاوه بر كسب وجهه سياسي در عرصه بين المللي، با استفاده از امتياز ميزباني و پشتيباني كشو رهاي دوست، شرايط خود را بر ايران تحميل كند .

 

 

 

در اجراي اين سياست، اغلب كشورهاي عرب، يوگسلاوي، پاكستان، بنگلادش و... نيزبه ياري صدام برخاستند. يوگسلاوي كه ازعضاي اصلي جنبش غير متعهدها به شمار مي رفت- اولين كشوري بود كه در دوم تير و در زماني كه عراق هنوز عقب نشينيهاي خود را به طور كامل به پايان نرسانده بود با اعلام حمايت از عراق، بر برگزاري كنفرانس غير متعهدها در بغداد و شركت در كنفرانس غير متعهدها موافقت كرد.

با آغاز عمليات رمضان، ترديد در ميزباني عراق شروع شد و خبرگزاري رويتر به نقل از برخي از وزيران كشورهاي عضو غير متعهدها اعلام كرد كه حمله ايران برگزاري كنفرانس را به مخاطره انداخته است. در دوم مرداد نيز روزنامه هندي" استيس طمن" اعلام كرد كه شك و ترديد در بين اعضاي جنبش عدم تعهد در خصوص ميزباني عراق بالاگرفته است و كشورهاي غير متعهد به اين نكته  پي برده اند كه برگزاري كنفرانس در بغداد به صلاح جنبش نيست.

بنگلادش نيز كه از جمله كشورهاي طرف دار عراق  بود، اولين كشور ي بود كه به طور  رسمي اعلام كرد كه تشكيل كنفرانس بايد از بغداد به كشوري دير منتقل شود. به رغم رشد اين  باور در ميان اعضاي جنبش حبيب شطي دبير كل كنفرانس اسلامي، در نهم مرداد ماه قاطعانه اعلام كرد كه تا دو هفته ديگر كنفرانس در بغداد برگزار خواهد شد، ولي انفجار يك بمب قوي در  بغداد، ترديدهاي موجود درنا امن بودن بغداد را تقويت كرد و سفيران كره شمالي، اندونزي و چكسلواكي نيز بغداد را براي برگزاري كنفرانس ناامن اعلام كردند. اين در حالي بود كه عمليات رمضان با دستاوردهاي نه چندان مطلوب نظامي، پايان يافته بود و ايران ديپلماسي فعالي را براي بازداشتن كشورهاي غيرمتعهد از تشكيل اجلاس در بغداد دنبال مي كرد.

سفر يك هيئت از وزارت خارجه كوبا به يوگسلاوي براي رايزني جهت تشكيل جلسه ي اضطراري براي تصميم گيري  درباره ي محل تشكيل هفتمين كنفرانس سران غير متعهدها، بر همه تهديدها مهر پايان زد. در پي اين سفر بود كه عراق به ناچار تسليم شد و سعدون حمادي وزير خارجه اين كشور اعلام كرد كه عراق اصراري به برگزاري هفتميين كنفرانس غير متعهدها ندارد. صدام حسين نيز چهار روز پس از آن  در يك اقدام منفعلانه به هند پيشنهاد كرد كه برگزاري سران غير متعهدها را بپذيرد.

ولي اين پايان كار نبود زيرا دولت عراق در پي آن بود تا اجلاس وزيران خارجه  كشورهاي عضو غير متعهدها را كه مأموريت اصلي آن تنظيم موضوعات اصلي نشست سران بود برگزار كند. خبرگزاري فرانسه درباره اين تصميم عراق بر اين اعتقاد بود كه عراق مي خواهد ثابت كند كه بغداد جاي امني براي برگزاري كنفرانس سران عدم تعهد است. ولي تلاش هاي پي گير ديپلاماتيك ايران و حمله هواپيماهاي ارتش جمهوري اسلامي به بغداد و انفجار يك بمب ديگر در اين شهر همه  كشورهاي غير متعهد را به اين نتيجه رساند كه بر خلاف اظهارات صدام حسين، هيچ تضميني براي امنيت اجلاس وزيران خارجه كشورهاي غير متعهد در شهريور در نيويورك برگزار شد و آنان دراين اجلاس به برگزاري هفتمين  اجلاس سران جنبش عدم تعهد در دهلي نو، رأي دادند كه اين پيروزي بزرگ سياسي براي ايران در عرصه بين المللي بود.

این عملیات یکی از دلایل انتقال محل اجلاس از بغداد به دهلی نو بود،اما علت دیگر این تغییر عملیات استشهادی خلبان شهیدعباس دوران در بغداد بود.او با انجام این عملیات خارق العاده وانفجار هتل محل اجلاس شاه کار بزرگی انجام داد که تا همیشه تاریخ در حافظه ادوستداران اسلام ناب محمدی(ص)خواهد ماند.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها