در حوزه اینترنت اشیاء/اینترنت همه چیز یکی از مهمترین چالش ها و معضلات پیش روی توسعه دهندگان فناوری اینترنت چیزها مسئله امنیت در فضای اینترنت اشیا است. در این مقاله ، یکی از روش ها و ابزارهای حفظ امنیت و جلوگیری از حملات سایبری که توسط یکی از سازندگان مهم و پیشرو سیستم ها و دستگاه های حوزه اینترنت اشیا یعنی شرکت آی بی ام(IBM) معرفی می شود.
یکی از مشکلات در زمینه اینترنت اشیا این است که دستگاه های مورد استفاده در فضای اینترنت اشیا/اینترنت چیزها از سازنده/تولید کننده به سمت مصرف کنندگان رفته و شرکت هایی مانند آی بی ام که ارتباطات فضای اینترنت اشیا را فراهم می کنند، کنترلی روی آن ندارند. این مسئله تفاوت مهم امنیت در فضای اینترنت اشیا و امنیت در فضای فناوری اطلاعات(IT) است.
تجربه ی این شرکت در سال 2016 نشان داده است که هنگامیکه یکی از تامین کنندگان دی ان اس(DNS Provider) در امریکا بود که این حمله سایبری بسیاری از دستگاه های متصل به اینترنت اشیا را نیز دخیل کرد. این دستگاه های متصل شامل دوربین های مداربسته متصل، روتر/مودم های خانگی را شامل می شود.
کاری که شرکت آی بی ام برای جلوگیری و مقابله با چنین نفوذ اینترنتی و سایبری انجام داده است، استفاده از نیروی انسانی متخصص که بر حوزه امنیت اینترنت و دستگاه های متصل تخصص و تبحر داشته و می تواند نحوه و فضای حمله هکرها و حمله کنندگان سایبری را شبیه سازی کنند، می باشد. مدل سازی حملات سایبری(Threat modeling) روشی است که آی بی ام به منظور پیش بینی و پیشگیری از حملات اینترنتی و سایبری استفاده می کند. در این روش فرد شبیه ساز حمله اینترنتی با استفاده از نرم افزارها و سیستم های موجود سعی می کند که با همه دستگاه های موجود در سیستم(برای مثال دستگاه متصل در یک ساختمان) ارتباط برقرار کرده و مشخصات و ترکیب بندی این دستگاه ها یا ماشین ها را شناسایی کند.
بدلیل اینکه امنیت نرم افزارها همیشه در حال نزول است، مسئله بروز کردن نرم افزارهای امنیتی و آگاه کردن استفاده کنندگان از دستگاه های متصل نسبت به بروزرسانی مستمر و آگاهانه این دستگاه ها یکی از مهمترین راه های بهبود و افزایش امنیت دستگاه ها و فضای تبادل اطلاعات در حوزه اینترنت اشیا است. همچنین تحلیل های شناختی و تحلیل سیستم ها بسیار در زمینه امنیت فضای اینترنت اشیا بسیار حیاتی است.