به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بسیاری از دانشجویان و البته کنکوریها، گرفتار تبلیهای تعطیلات نوروز میشوند، تعطیلاتی که ممکن استد امن هر کسی را بگیرد؛ حتی شاگرد زرنگ و ممتاز کلاس را!
اینوگرافیک
برای مشاهده اندازه اصلی، روی عکس کلیک کنید
برای همین خوب است نگاهی به سازوکارهای مقابله با تنبلی بیاندازیم تا این معضل، دامن گیر دانشجویان، دانش آموزان و کنکوریها نشود و بتوانند از تعطیلات نوروز و تعطیلات غیررسمی و نانوشتهی قبل و بعد از ایام نوروز استفاده کامل را ببرند.
آیا شما هم جزو آن دسته از دانشجویان و یا داوطلبان کنکوری هستید که زمانهای مطالعهتان را به تاخیر میاندازید و گاه و بیگاه از خواندن حتی یک صفحه از کتاب درسیتان فرار میکنید؟
اگر جواب این سوال شما بله است باید بدانید شما دچار تنبلی و طفره رفتن از درس خواندن شدهاید. تنبلی در اینجا به معنای تاخیر انداختن یا خودداری از انجام تکالیف درسی است. کارشناسان آموزشی معتقدند، تنبلی در دانشآموزان و دانشجویانی که در آستانه کنکور قرار دارند، امری طبیعی است اما تنبلی مفرط میتواند موجب بروز مشکلات درسی و شکلگیری احساس گناه در وی شود.
الگوی ذهنی ما طوری شکل گرفته که مغزمان پاداش های آنی و نتایج کوتاه مدت را ترجیح می دهد. اما ما وقتی از عهده کارهای ناخوشایند بربیاییم، بیشتر از خودمان رضایت داریم. برای مقابله با تنبلی توصیه های زیر می تواند مفید باشد.
* از کم شروع کنید: از خودتان بپرسید انجام این کار به مدت 15دقیقه واقعا خیلی سخت و دشوار است؟ با کمی دقت متوجه می شوید که این طور نیست. با این روش مشاهده خواهید کرد بعد از مدتی از انجام همان کارها لذت خواهید برد.
* در برابر افکار منفی و پیش فرض هایتان مقاومت کنید: حتی تصور نتوانستن را از خودتان دور کنید. ما بیشتر مواقع با آزمون و خطا یاد می گیریم. اگر دید وسیع تری داشته باشید می توانید از عهده کارهای بزرگ بربیایید.
* برنامه ریزی داشته باشید: هر روز اهداف تان را بنویسید. با این کار احتمال اینکه از هدفتان دور نشوید و طی روز کارهایی انجام دهید که شما را به هدف نزدیک تر کند ، بیشتر است.
* از دیگران کمک بگیرید: برای انجام کامل یک کار از دیگران کمک بگیرید. موضوع را با آنها در میان بگذارید. انگیزه های خارجی حس انجام وظیفه شما را بر می انگیزد و شما را به انجام کار تشویق می کند.
* قبول کنید که برای پیشرفت باید صبر و تحمل داشت: این تصور را که برای انجام هر کار باید سریع پاداش بگیرید، از خودتان دور کنید. این طرز فکر باعث می شود نتوانید به اهداف بلند مدت تان برسید.
* به خودتان پاداش بدهید: استراحت با تنبلی فرق دارد. بعد از اینکه یک کار را به طور کامل به اتمام رساندید، به عنوان پاداش به خودتان استراحت بدهید. شما بعد از یک دوره تلاش به استراحت نیاز دارید.