«ناهید» آخرین ماموریت ماهواره بر «سفیر»
یک شنبه 17 بهمن 1395 8:29 PM
ایسنا/ رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه آخرین ماهوارهای که با ماهوارهبر «سفیر» پرتاب میشود، ماهواره «ناهید» است، گفت: بعد از این ماهواره، تمام پرتابها تا مدار 500 کیلومتری خواهد بود. دکتر محسن بهرامی در برنامه آسمان شب شبکه چهار صدا و سیما با اشاره به منفک شدن سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: بردن سازمان فضایی از وزارت ارتباطات به نهاد ریاست جمهوری، حرکتی بود که در آن زمان عدهای فکر کردند که اقدام مناسبی است؛ اما کارهای قانونی آن انجام نشد و در نتیجه این موضوع خودش شروع یک تعلل در فعالیتهای فضایی بود.
وی ادامه داد: زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد، درباره این موضوع مجددا تصمیم گیری و باعث شد سازمان فضایی به جایگاه قانونی خودش یعنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بازگردد.
بهرامی با اشاره به برخی دستاوردهای فضایی در کشور، ادامه داد: ماهوارههای «ظفر»، «پیام امیرکبیر» و «ناهید 1» رونمایی شدند و قرارداد اجرای ماهواره «ناهید 2» منعقد شده است.
رییس سازمان فضایی با بیان اینکه ماهواره «دوستی» در حال آمده شدن برای فاز نهایی پرتاب است، یادآور شد: ما دو ماهوارهبر داریم؛ یکی «سفیر» است که برد آن 300 کیلومتر و دیگر «سیمرغ» با برد حدود 550 کیلومتر است.
وی با تاکید بر اینکه عمر ماهوارهها در مدار 300 کیلومتری حدود یک ماه و عمر ماهوارهها در مدار 500 کیلومتری حدود 3 سال است، خاطرنشان کرد: در نتیجه آخرین پرتاب با ماهوارهبر «سفیر» برای ماهواره «ناهید» است و بعد از این ماهواره، همه پرتابها با ماهوارهبر «سیمرغ» صورت خواهد گرفت.
بهرامی در عین حال با تاکید بر اینکه هر ماهوارهای نباید پرتاب شود، افزود: هر ماهواره که ساخته میشود، لزوما نباید پرتاب شود، پرتاب زمانبر و هزینهبر است؛ در نتیجه پرتاب ماهواره نباید جزو مطالبات سازنده ماهواره یا جامعه باشد؛ این موضوع یک تصمیم فنی است.
وی با تاکید بر لزوم تدوین یک نقشه راه برای این پرتاب ماهوارهها، اضافه کرد: تدوین این نقشه راه شاید در ذهن کسی بوده، ولی روی کاغذ تدوین نشده بود؛ از این رو تعداد ماهوارههای ساختهشده زیاد شد، ولی ما اکنون ما بر اساس برنامهریزیهای انجامشده پرتاب ماهواره مخابراتی «ناهید 2» و ماهواره سنجشی «پارس» را در دستور کار داریم.
ایجاد شبکه تلسکوپ در کشور
بهرامی با اشاره به نصب تلسکوپ سازمان اپسکو در مرکز ماهدشت سازمان فضایی، گفت: ما متوجه شدیم تعداد زیادی تلسکوپ در کشور وجود دارد؛ از این رو قرار شد با اعتبارات سازمان فضایی شبکه ملی تلسکوپ در کشور ایجاد کنیم.
رئیس سازمان فضایی اولویت این سازمان را وارد کردن فناوریهای فضایی به زندگی روزمره ذکر کرد و یادآور شد: اولویت دیگر این است که مطمئن باشیم که میتوانیم در یک سطحی ماهواره بسازیم و در یک سطح قابل قبولی هم در مدار قرار بدهیم که این موضوع حتما باید انجام شود.
وی در خصوص اعزام انسان به فضا گفت: وقتی میتوانیم یک تن بار را به مدار 500 کیلومتری ببریم؛ یعنی میتوانیم انسان به فضا اعزام کنیم، اما باید دلیلی برای این کار باشد و از دستاوردهای آن استفاده کنیم؛ نباید از این کارها استفاده تبلیغاتی شود.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست