طرز تهیه ته چین ساده
دوشنبه 11 بهمن 1395 3:24 PM
طرز تهیه: برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس با آب ولرم آبکشی کنید ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت می فشارید اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد ).
در ظرفی تخم مرغ ، ماست چکیده و روغن را با یکدیگر مخلوط می کنیم. زعفران را از قبل با مقدار کمی آب دم کنید و زعفران دم کرده را به ترکیب اضافه کنید.سپس برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا تمام برنج به مایه آغشته شود. با کمی نمک و فلفل آن را مزه دار کنید. ترکیب را در قابلمه ای که می خواهید ته چین را در آن بپزید بریزید و با پشت قاشق یا کفگیر آن را خوب فشار دهید تا متراکم شود. دقت داشته باشید که سطح ته چین صاف و یکنواخت باشد و خوب فشرده شده باشد.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. زمانیکه صدای جلز و ولز روغن به گوش رسید حرارت را کم کنید و اجازه دهید ته چین ساده به مدت 1 ساعت به آرامی بپزد. پس ازین مدت قابلمه را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید کمی خنک شود تا ته چین راحتتر جدا شود. سپس قابلمه را برگردانید و به دلخواه با کمی زرشک تفت داده شده، خلال پسته یا بادام تزیین کنید و نوش جان کنید. می توانید این ته چین خوشمزه و زعفرانی را بدون تزیین نیز سرو کنید.
نکته: پخت ته چین آنقدرها هم سخت نیست و با یاد گرفتن فوت و فن های پخت ته چین می توانید ته چینی فوق العاده و مجلسی داشته باشید. این دستور پخت ته چین ساده زعفرانی است. می توانید با اضافه کردن مواد مختلف ته چین های متفاوتی داشته باشید. مانند ته چین مرغ، ته چین بادمجان و قارچ ، ته چین گوشت و بادمجان، ته چین قالبی، … داشته باشید.