پاسخ به:مبحث 126 طرح صالحین: «دوستی و رفاقت»
دوشنبه 18 بهمن 1395 11:34 AM
- به نظر شما، چه کنیم این دوستیهای ارزشمند خود را پایدار نگه داریم؟
* زود از همدیگه «دلگیر نشیم» ، دوست اگه واقعا دوست صمیمی و پایدار باشه نباید با کوچکترین ناراحتی دلگیر بشه و دوستی رو خدشه دار کنه .
* دو تا دوست صمیمی باید چنان از «اخلاق و روحیات» همدیگه آشنایی داشته باشند که سر هر موضوع کوچک و بزرگی رابطشون خراب نشه .
* همون طور که در ازدواج «کُفو یکدیگر بودن» ملاکه، در دوستی ها هم همین طوره .. دوست بد مثل دشمنه و این دوستی فرجام و پایداری نداره
* همون طور که توی آسایش، رفیق و کنار همدیگه هستیم توی «سختی ها» هم پشت هم باشیم ، دوست یعنی «پشتوانه روزهای سخت» ، معنی دوست به نظر من اینه ...
- چرا در برخی دوستیها، آن علاقه و رابطهی تنگاتنگی که ابتدا وجود داشته، به تدریج کمرنگ میشود؟
* عدم تفاهم در سطح فکر و عقیده
* عدم درک یکدیگر
* اگر یکی خسیس و دیگری دست و دل باز باشه ، رابطه ها به مرور زمان سرد میشه
* یکی دین دار و دیگری بی دین. « دین دار باید دوست بی دین رو به دین دعوت کنه و الا به دلیل دو گرایش مذهبی متفاوت دوستی ها سرد خواهدشد »
- آیا ارتباط زیاد و همراهی مداوم افراد با یکدیگر، بر شدت و میزان دوستی آنها افزوده و یا از آن کاسته میشود؟
افراط در هر چیزی ناپسنده، ولی در بعضی مسائل باعث تحکیم رابطه میشود که یکی از اونها دوستی است که بر پایه اصول اسلامی و وجدانی باشه. توی احادیث هم گفته شده که دوست خوب از پدر و مادر بعضاً برای آدم بهتره ...
دوست خوب میتونه دوست دیگر رو به سعادت برسونه و این نیازمند ثبات و همراهی مداوم میباشد.
- به نظر شما، تشبیه «دوست و رفیق صمیمی» در دوران مجردی به «همسر» در دوران متأهلی، صحیح و معقول است؟! تا چه حد میتواند صحت داشته باشد؟
چه اشکالی داره مرد یا زن به همسرش بگه تو بهترین دوست و رفیق صمیمی من در زندگی هستی ... ابراز علاقه و محبت به هر شکلی پسندیده است .
اتفاقا اگر زن و شوهر با هم دوست باشند بهتر از اینه که صرفا برای همدیگه همسر باشند ..
- دو نفر دوست صمیمی تا چه حد میتوانند به خلوت یکدیگر ورود پیدا کنند؟
دوستی هرچه قدر هم که پایدار و قرص و محکم باشه ، دلیل بر این نیست که آدم همه راز و رمز زندگیشو برای دوستش بگه ، توی احادیث هم داریم که گفته شده راز خود را برای هیچ کس بازگو مکنید جز خود خدا .
رفت و آمد های خانوادگی هم باید کنترل شده باشه ... !
از شما دوستانِ عزیزم در راسخون استدعا دارم ، این اشعار رو بخونید و پخش کنید ، ان شاءالله در ثوابش شریک باشید
روزهٔ کودکانه . نماز کودکانه . قرآنِ کودکانه
وبلاگ مجموعه اشعار بنده حقیر :
http://delsoroodeha.rasekhoonblog.com