پاسخ به:شهادت امام حسن عسگري (ع)
شنبه 17 اسفند 1387 3:11 PM
شهادت امام حسن مجتبی علیهالسلام
دورههای زندگی امام حسن علیهالسلام
امام حسن مجتبی علیهالسلام در شب نیمه رمضان سال سوم هجری در مدینه چشم به جهان گشود و حدود هفت سال از دوران زندگی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم را درک کرد و پس از آن حضرت حدود سی سال با پدر بزرگوارشان علیبنابیطالب علیهالسلام ملازمت داشت. بعد از شهادت امیرالمؤمنان علیهالسلام به مدت ده سال عهدهدار مقام امامت بودند و در 28 صفر سال پنجاه هجری در سن 47 سالگی به دستور معاویه بن ابیسفیان و بهدست جعده دختر اَشْعَثِ بنِ قِیس مسموم شد و بر اثر همان زهر به شهادت رسید.
چگونگی شهادت امام حسن علیهالسلام
حکومت اموی پس از تحمیل صلح بر امام حسن علیهالسلام گرچه به بسیاری از اهداف خود رسیده بود، ولی همچنان وجود امام حسن علیهالسلام مانع از به اجرا درآوردن برخی از نیّات پلید آنان بود. از جمله اهدافی که معاویه دنبال میکرد تعیین جانشین برای خود بود. وی از اجرای این تصمیم که برخلاف مفاد صلحنامه او با امام حسن علیهالسلام بود وحشت داشت و میدانست که اگر در زمان حیات آنحضرت به چنین کاری دست بزند، بدون شک با مخالفت شدید حسن بن علی علیهالسلام روبهرو خواهد شد. بر این اساس تصمیم گرفت از هر راه ممکن امام علیهالسلام را به شهادت برساند. پس از بررسیهای زیاد جعده همسر امام حسن علیهالسلام را مناسبترین فرد برای تحقق بخشیدن به این هدف پلید دید. آن گاه به صورت محرمانه و با ارسال صدهزار درهم به جعده، به او قول داد که اگر امام حسن علیهالسلام را به شهادت برساند او را به همسری یزید درخواهد آورد. بدینوسیله جعده آنحضرت را با ریختن زهر در آب آشامیدنی مسموم کرد و طولی نکشید بر اثر آن، امام حسن علیهالسلام به شهادت رسید.
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.