0

شهادت امام حسن عسگري (ع)

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

پاسخ به:شهادت امام حسن عسگري (ع)
شنبه 17 اسفند 1387  3:11 PM

شهادت امام حسن مجتبی علیه‏السلام

دوره‏های زندگی امام حسن علیه‏السلام

امام حسن مجتبی علیه‏السلام در شب نیمه رمضان سال سوم هجری در مدینه چشم به جهان گشود و حدود هفت سال از دوران زندگی پیامبر اکرم صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم را درک کرد و پس از آن حضرت حدود سی سال با پدر بزرگوارشان علی‏بن‏ابی‏طالب علیه‏السلام ملازمت داشت. بعد از شهادت امیرالمؤمنان علیه‏السلام به مدت ده سال عهده‏دار مقام امامت بودند و در 28 صفر سال پنجاه هجری در سن 47 سالگی به دستور معاویه بن ابی‏سفیان و به‏دست جعده دختر اَشْعَثِ بنِ قِیس مسموم شد و بر اثر همان زهر به شهادت رسید.

چگونگی شهادت امام حسن علیه‏السلام

حکومت اموی پس از تحمیل صلح بر امام حسن علیه‏السلام گرچه به بسیاری از اهداف خود رسیده بود، ولی هم‏چنان وجود امام حسن علیه‏السلام مانع از به اجرا درآوردن برخی از نیّات پلید آنان بود. از جمله اهدافی که معاویه دنبال می‏کرد تعیین جانشین برای خود بود. وی از اجرای این تصمیم که برخلاف مفاد صلح‏نامه او با امام حسن علیه‏السلام بود وحشت داشت و می‏دانست که اگر در زمان حیات آن‏حضرت به چنین کاری دست بزند، بدون شک با مخالفت شدید حسن بن علی علیه‏السلام روبه‏رو خواهد شد. بر این اساس تصمیم گرفت از هر راه ممکن امام علیه‏السلام را به شهادت برساند. پس از بررسی‏های زیاد جعده همسر امام حسن علیه‏السلام را مناسب‏ترین فرد برای تحقق بخشیدن به این هدف پلید دید. آن گاه به صورت محرمانه و با ارسال صدهزار درهم به جعده، به او قول داد که اگر امام حسن علیه‏السلام را به شهادت برساند او را به همسری یزید درخواهد آورد. بدین‏وسیله جعده آن‏حضرت را با ریختن زهر در آب آشامیدنی مسموم کرد و طولی نکشید بر اثر آن، امام حسن علیه‏السلام به شهادت رسید.

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها