پاسخ به:زایمان زودرس چیست وچگونه میتوان از آن پیشگیری کرد؟
دوشنبه 20 دی 1395 9:51 AM
زایمان زودرس و علائم آن :
به تولد بین هفته های 22 تا 37 بارداری زایمان زودرس گفته می شود. اگر چه علت آن دقیقا مشخص نیست ولی عوامل زیر نقش اساسی در زایمان زودرس دارند :
- عفونت های واژینال بخصوص باکتریال: مواد ترشح شده از باکتریها باعث پاره شدن کیسه آب می شود و گاهی ورود باکتری به مایع آمنیوتیک باعث زایمان زودرس می شود.
- ناهنجاری در رحم
- مشکلات جفت مانند جفت سر راهی و کندگی جفت
- بزرگی بیش از حد رحم مانند چند قلویی و افزایش مایع آمنیوتیک
- برخی بیماریها مانند دیابت,ژنژویت (عفونت لثه شدید) ، لوپوس، آسم شدید, هپاتیت, بیماریهای روده, عفونت کلیوی ,عفونت ریوی, ضربه به شکم, جراحی شکم مانند آپاندیس در بارداری
تعدادی از ریسک فاکتور ها:
- سن کمتر از ۱۸ یا بیشتر از ۳۵
- قد کوتاه
- سابقه قبلی از زایمان زودرس
- حاملگی دو قلو و یا چند قلو
- وزن کم قبل از حاملگی
- مصرف سیگار ,الکل, کوکائین در حاملگی
- خونریزی واژینال در بیش از یک تریمستر
- فاکتور های ژنتیکی
- کار سخت و طولانی مدت
همچنین برخی مطالعات نشان داده که استرس زیاد باعث تولید هورمونهایی می شود که انقباضات رحم را بیشتر کرده و منجر به زایمان زودرس می شود. افسردگی و استرس از جمله شایع ترین عوامل خارجی است که موجب بروز زایمان زودرس می شود. براساس نتایج تحقیقات، مادرانی که دوران بارداری خود را با نگرانی، افسردگی و استرس پشت سر می گذارند احتمال بروز این اختلال را در نوزادشان افزایش می دهند چرا که این حالات روحی موجب افزایش هورمون استرس در زنان باردار می شود و احتمال زایمان زودرس را در آن ها بالا می برد.
شب بیداری، شب کاری، تنش ها و فشار کاری زنان باردار در برخی از مشاغل مانند پرستاری نیز می تواند احتمال بروز این عارضه را در زنان باردار افزایش دهد و احتمال تولد نوزاد را پیش از تکامل اندام های درونی بدن به ویژه اندام های تنفسی در هفته های ۳۴ و ۳۵ بالا ببرد؛ اختلالی که بروز آن موجب آسیب پذیری نوزاد شده و نیاز به مراقبت های ویژه از نوزاد را ضروری می کند.