ماهنامه سفره ایرانی - ستایش پاکدل: مافین کوفته قلقلی، از جمله مافین های خوشمزه است که می توانید برای جشن ها و مهمانی ها به تعداد زیاد درست کنید و روی میز قرار دهید. مطمئن باشید که همه مهمان ها از آن استقبال می کنند.
مواد لازم:
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 450 گرم
- سیر (ریز خردشده): 2 حبه
- پنیر ریکوتا: یک دوم پیمانه
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک چهارم پیمانه
- پودر نان: 2 ق س
- تخم مرغ درشت (زده شده): یک عدد
- برگ جعفری تازه (خردشده): یک ق س
- پودر آویشن: یک دوم ق چ
- ارگانوی خشک: یک چهارم ق چ (در صورت تمایل)
- نمک: سه چهارم ق چ
- فلفل سیاه (پودرشده): یک چهارم ق چ
مواد لازم مافین:
- سس مارینارا: دوسوم پیمانه
- تخم مرغ (درشت): 2 عدد
- روغن مایع: یک سوم پیمانه
- پنیر ماتزرلا (رنده شد): یک دوم پیمانه
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک دوم پیمانه
- پودر آویشن: یک دوم ق چ
- آرد: 2 و یک دوم پیمانه
- بیکینگ پودر: 2 ق چ
- نمک: یک دوم ق چ
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا دمای فر را روی 180 درحه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید. یک سینی فر را با کاغذ روغنی یا فویل آلومینیومی بپوشایند و کمی اسپری روغن بزنید. یک قالب مافین 12 کاپی را هم با کره چرب کرده و کنار بگذارید.
2. برای تهیه کوفته قلقلی ها، تمامی مواد را با در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید. سپس گلوله های کوچکی از مخلوط گوشت جدا کرده (12 عدد) و در سینی فر از قبل گرم شده بچینید و به مدت 10 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا بپزند.
3. برای تهیه مافین ها، سس مارینارا، تخم مرغ و روغن مایع را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. پنیر ماتزرلا، یک چهارم پیمانه پنیر پارمزان و چاشنی ها را اضافه و مخلوط کنید. آرد و بیکینگ پودر را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید. حفره ای در وسط این مخلوط ایجاد کرده و مخلوط سس را در آن بریزید و به خوبی مخلوط کنید. مواد را با دست ورز دهید (مراقب باشید بیش از حد مواد را ورز ندهید).
4. کاپ های قالب مافین را کمی بیشتر از نیمه با این مخلوط پر کنید و وسط مواد را فشار دهید. حفره ای در آنها برای کوفته قلقلی ایجاد کنید. به آرامی کوفته قلقلی ها را در حفره ها فشار دهید. یک چهارم پیمانه پنیر پارمزان باقی مانده را روی آنها بپاشید. قالب را حدود 18 الی 22 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا مافین ها بپزند. آنها را با سس کچاپ سرو کنید.
نکته:
برای تهیه سه پیمانه سس مارینارا که یک نوع سس ایتالیایی است، 4 حبه سیر ریز خردشده رادر یک دوم قاشق سوپ خوری روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. سپس دو عدد برگ ریحان تازه خردشده را به آن اضافه کنید. 400 گرم گوجه فرنگی پوست کنده و پوره شده را اضافه کرده و اجازه دهید مواد به جوش آید. مقداری نمک بیفزایید و حرارت را کم کنید تا مواد حدود 45 الی 50 دقیقه روی حرارت ملایم به آرامی بپزد. در پایان یک قاشق سوپ خوری سرکه بالزامیک اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید.