انواع دامهاي شيطان - 10- عجله و شتابزدگي
جمعه 17 دی 1389 12:13 AM
يكي از دامهاي شيطان دام عجله و شتابزدگي است، كه گاه انسان را به ورطه سقوط ميكشاند. عشق وافر به كار مورد نظر، و خوش بيني بيش از حد كه سبب چشم پوشي از عيوب آن كار ميگردد، باعث عجله و شتابزدگي ميشود و انسان به مجرد شنيدن و تصور مطلب مورد نظر (معامله، خواستگاري، مسافرت، پذيرش دعوت و...) دست به كار ميشود و چه بسا با سرعت تمام و شتاب كامل به جاي حركت به سوي خير به سوي شر و ضرر حركت ميكند. قرآن ميفرمايد: «انسان همانگونه كه نيكيها را طلب ميكند به خاطر شتابزدگي و عدم تأمل به طلب بديها برمي خيزد چرا كه انسان عجول و شتابان است.» انسانهاي عجول كه زود دست به كار ميزنند بيشتر پشيمان و متحمل خسارت ميشوند و در مقابل، آنهايي كه بدون عجله و با فكر دست به كار ميشوند هم زودتر به نتيجه ميرسند هم كمتر پشيمان ميشوند. رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: «مردم را عجله هلاك ميكند اگر آنها كارها را با تأمل انجام ميدادند كسي هلاك نمي شد.» و در روايات ديگر فرمود: «ان الاناه من الله و العجله من الشيطان»؛ «تاني و ترك شتابزدگي از ناحيه خدا و عجله از شيطان است.» عجله در چندين مورد پسنديده است: الف: عجله در كار خير، بعد از آن كه صلاح و خير بودن كاري تشخيص داده شد. امام صادق عليه السلام فرمود: «كسي كه تصميم به كار خيري گرفت بايد عجله كند و به تاخير نيندازد. زيرا كاري كه به تاخير ميافتد شيطان براي ترك آن تلاش ميكند.» ب: عجله در توبه ج: عجله در انجام نماز اول وقت د: عجله در اداي قرض و حق الناس |
||
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.