آقاي گلي هشت ايراني در چهارده دوره جام ملت هاي آسيا
پنج شنبه 16 دی 1389 12:09 PM
آقاي گلي هشت ايراني در چهارده دوره جام ملت هاي آسيا
هشت ايراني در چهارده دوره گذشته رقابت هاي فوتبال جام ملت هاي آسيا عنوان آقاي گل و جايزه کفش طلايي را به دست آورده اند.
|
|
|
رقابت هاي فوتبال جام ملت هاي آسيا از سال 1956 آغاز شد و تا به امروز چهارده دوره آن برگزار شده است.
پانزدهمين دوره اين رقابت ها نيز از روز جمعه هفته جاري 17 دي ماه در قطر آغاز خواهد شد و 16 تيم براي به دست آوردن جام قهرماني با يکديگر به رقابت مي پردازند.
بر اين اساس در چهارده دوره گذشته اين مسابقات هشت ايراني جايزه بهترين گلزن مسابقات را کسب کرده تا از اين لحاظ فوتبال کشورمان سرآمد تمامي تيم هاي آسيايي باشد.
همايون بهزادي، حسين کلاني، غلامحسين مظلومي، ناصر نورايي، شاهرخ بياني، ناصرمحمدخاني، علي دايي و علي کريمي ايراني هاي هستند که تا به امروز برنده کفش طلايي آسيا شده اند.
در تمامي چهارده دوره گذشته علي دايي در جام ملت هاي 1996 که در امارات برگزار شد هشت گل به ثمر ساند تا بيشترين تعداد گل زده در يکدوره را از آن خود کند.
در سال 1960 که کره جنوبي ميزبان اين پيکارها بود جايزه کفش طلايي به ''چو يون اوک'' از کشور ميزبان رسيد که 4 گل به ثمر رساند.
در سال 1964 که رژيم اشغالگر قدس ميزبان بود و بسياري از کشورهاي اسلامي اين پيکارها را تحريم کردند ''ايندر سينگ'' از هندوستان و ''''مرادچاي اسپيگلر'' تنها با 2 گل به طور مشترک آقاي گل شدند.
در سال 1968 اين پيکارها در ايران برگزار شد و تيم ملي کشورمان به مقام قهرماني دست يافت.
''همايون بهزادي'' با 4 گل زده به عنوان برترين گلزنان مسابقات معرفي شد.
در سال 1972 تايلند ميزبان تيم هاي آسيايي بود و در پايان ''حسين کلاني'' با 5 گل زده کفش طلا را به خانه برد و نقش زيادي در قهرماني تيم ايران داشت.
در سال 1976 ايران بار ديگر ميزباني مسابقات را برعهده گرفت و با اقتدار قهرمان شد در اين پيکارها ''غلامحسين مظلومي'' و ناصر نورايي'' از ايران با 3 گل به همراه ''فتحي کميل'' از کويت آقاي گل شدند.
درسال 1980 کشور کويت ميزبان بود و در پايان قهرمان نيز شد که دراين مسابقات ''بهتاش فريبا'' از ايران و ''چوي سون هوو'' از کره جنوبي با 7 گل بهترين مهاجمان لقب گرفتند.
در سال 1984 ميزباني هشتمين دوره جام ملت هاي آسيا برعهده سنگاپور بود که ''شاهرخ بياني'' و ''ناصر محمدخاني'' از ايران به همراه ''ژيا ژو گوان'' از چين با 3 گل به طور مشترک آقاي گل شدند.
در سال 1988 قطر ميزباني مسابقات را براي نخستين مرتبه برعهده گرفت و در پايان ''لي تائه هو'' از کره جنوبي تنها با 3 گل به جايزه کفش طلايي رسيد.
در سال 1992 ژاپن ميزباني را برعهده داشت اما جايزه بهترين گلزن مسابقات با 3 گل به ''فهد البيشي''از عربستان رسيد.
در سال 1996 امارات ميزباني را برعهده داشت و رکورد گلزني يکدوره پيکارها توسط بهترين گلزن تاريخ جهان شکسته شد.
علي دايي در اين پيکارها با 8 گل و با شايستگي کامل جايزه کنفدراسيون فوتبال آسيا را به خود اختصاص داد.
دايي در مرحله يک چهارم نهايي و در ديدار با تيم ملي کره جنوبي به تنهايي 4 گل به ثمر رساند.
در سال 2000 که لبنان ميزبان بود اين عنوان به ''لي دون گوک'' از کره جنوبي رسيد که موفق شد 6 مرتبه دروازه حريفان را باز کند.
در سال 2004 که چين ميزباني را برعهده داشت ''علي کريمي'' از ايران و ''علا هبيل'' از بحرين با 5 گل آقاي گل شدند.
و در سال 2007 نيز اين جايزه به 3 بازيکن رسيد که ''يونس محمود'' از عراق، ''نا اوهيرو تاکاهارا'' از ژاپن و ''ياسر القحطاني'' از عربستان با 4 گل به جايزه کفش طلا رسيدند.
|
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...