چرا می خواهید زیبا شوید؟
دوشنبه 1 آذر 1395 10:39 AM
زهرا خسروجردی بخش خانواده ایرانی تبیان
آیا زیبایی فقط آرایش کردن و جراحی است و زیبایی تنها از طریق ظاهر بدست می آید و باید از زیبایی درونی بی بهره ماند؟...
این روزها در خیابان که راه می روید نوع آرایش و ظاهر افراد بسیار جلب توجه می کند و احساس می کنید که به یک مجلس عروسی یا مهمانی رفته اید. به بیان دیگر انگار در آرایش کردن مرزی بین محیط بیرون، خانه و مجالس عروسی وجود ندارد و بازار داغ رقابت برای زیبا شدن و زیباتر به نظر آمدن، تعریف و حریمی ندارد.
در این میان بعضی مردان گاهی همسرشان را تحت فشار قرار می دهند که ظاهرش را زیباتر کند. زن هم از ترس اینکه مبادا همسرش جذب زنان دیگر شود و شاید در چشم همسر نازیبا باشد، از تمام وسایل زیبایی حتی به شکل افراطی استفاده می کند.
در جامعه ما تغییرات ارزشی، اجتماعی رخ داده است که زیبایی را نیز با خود همراه کرده است. انتظارات فرهنگی و اجتماعی از زیبایی، سبب شده افراد تغییراتی را در فرم اعضای بدن برای زیبا شدن داشته باشند تا از دیگران عقب نماند و افراد سعی می کند در این موج خود را با دیگران منطبق سازند.
نقش خانواده و الگوهایی که پدر و مادر به کودک و نوجوان می دهند، بسیار مهم است. متاسفانه با کمرنگ شدن نقش خانواده در ارزشهای اخلاقی و عرصه فرهنگ مصرف گرایی، خانواده کمتر به نقش مهم خود توجه دارد و کمتر مانع آرایش یا جراحی های غیرضروری می شود.
گاهی هم همسر از خانم می خواهد که آرایش بیشتری داشته باشد تا به اصلاح از دیگران کم نیاورد و نیاز مردش را برآورده کند و آرایش معیاری برای شخصیت فرد تلقی می شود و وسیله ای ارتباطی است و تبدیل به مد شده است. بنابراین زمانی که خود خانواده از جمله همسران سعی می کنند که در این زمینه پیشی بگیرند، آرایش و زیبایی ظاهری موضوع کاملا پذیرفته شده در محیط خانه است.
رسانه ها، خصوصاً ماهواره الگوهایی را به افراد القاء می کند که بیانگر توجه بیشتر به ظاهر است و آنها را به سوی رفتارهای ظاهری و سطحی سوق می دهد. ظاهر زیبا با آرایشهای آنچنانی نوعی کلاس فرد تعریف می شود و این پیام را منتشر می کند که هر چقدر بیشتر به ظاهرت توجه کنی بیشتر احساس خوشحالی و رضایت داری و بهتر میتوانی در جامعه پذیرفته باشی.
علاوه براین، برخی افراد نیز دارای مشکلاتی از قبیل کمبود اعتماد به نفس، اختلالهای شخصیتی هستند که با توسل به مکانیزم های جبرانی مثل آرایش و جراحی در پی جبران آن هستند.
مراقبت از زیبایی و سلامتی یکی از وظایف فردی و جزء برنامه های مراقبتی است. به شراط آنکه تعادل و مرز آن رعایت شود. بسیاری افراد فقط به آرایش و زیبا کردن خود فکر می کنند و زمانی که آرایش ندارند، انگار هویت شان زیر صفر است و از ظاهر خود ناخرسندند. تعادل و مرز در زیبایی به معنای سبقت گرفتن از دیگران نیست بلکه ظاهری که حریم خود را حفظ می کند و با یک دنیای رنگی از آرایش حریم دیگران را به خطر نمی اندازد.
زیبایی ظاهری پسندیده است به شرط آنکه به زیبایی درونی توجه شود تا به بلوغ فکری، روانی، اجتماعی رسید که نیازمند تلاش و توجه فرد به درونیات است، برنامه ریزی و مطالعه می خواهد.
در کنار آن لازم است به زیبایی بیرونی خود توجه داشته باشید. آراستگی و زیبایی ظاهری در دین اسلام بسیار مهم است، نه تنها به زنان توصیه شده است که خود را برای همسران تان بیاراید بلکه به مردان هم توصیه شده است. آراستگی مرد باعث محبت و دلگرمی زن به مرد و در تقویت عفت و پاکدامنی زن اثربخش است.
وقتی خود را بیشتر بشناسید، تواناییهای تان را درک می کنید و از آن برای کمال درونی استفاده می کنید. شناخت بهتر و آرامش درونی، ظاهر را هم زیباتر می کند. شناخت درونی این بینش را می دهد که به وظایف و مسئولیتهای همسری، مادری، زن بودن خود بیشتر توجه کنید و بدانید نباید تمام وقت خود را با فکر کردن به آرایش و جراحی ها زیبایی بگذارنید.
زیرا رفتار خوب و انجام وظایف به درستی در چشم افراد خانواده ، تو را زیباتر می کند و نیازی ندارید، برای جلب توجه دیگران و احساس بزرگ بودن به آرایشهای رنگین کمانی متوسل شوید.
به این فکر کنید، هدف زندگی چیست و به چه دلیل به دنیا آمده اید و وظیفه تان در این دنیا چیست؟ هدف زندگی را در سودمندی آن در تمام ابعادی وجودی جستجو کنید و کمتر در مسیر بازارگرمی های سطحی و مصرفی قرار بگیرید.
وقتی به گذر عمر نگاه می کنید و از زندگی که داشته ای لذت می برید و می دانید ظاهر مناسب و زیبایی فقط با آرایش به دست نمی آید. ورزش، تغذیه درست، داشتن روحیه شاد، مراقبت درست از پوست و... برای سلامتی جسم و روح لازم است.
لازم است در خیابان که می روید حقوق دیگران را مثل محیط خانه رعایت کنید و با ظاهر نامناسب باعث جلب توجه دیگران نمی شوید و به حریم خود و دیگران احترام بگذارید. داشتن مرز و رعایت حریم حتی در خیابان نشانه بلوغ فکری است.
منبع: http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=341747