چند دستور پخت با باقالا
شنبه 29 آبان 1395 6:20 PM
بهار فصل باقالا هست و خیلی آن را دوست دارند ، به همین خاطر دو نوع غذا با باقالا آموزش داده ایم ، آیا تا حالا سوپ و آش با باقالا خورده اید، یکبار امتحان کنید.
سوپ باقالا با خامه
سوپ باقالا با خامه
مواد لازم :
کرفس | سه ساقه |
تره فرنگی | یک عدد |
پیاز | یک عدد |
کره | یک چهارم پیمانه |
آب مرغ | پنج پیمانه |
شیر |
دو پیمانه |
خامه | نصف پیمانه |
باقالا | دو پیمانه |
برگ بو | سه عدد |
آرد | یک چهارم پیمانه |
آبلیمو | دو قاشق سوپخوری |
گلپر | نصف قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه :
همانطور که می دانید آوندهای ساقه کرفس زیاد و درشت هستند باعث می شود میکروب ها وارد کرفس شوند، ابتدا كرفس را به خوبی شسته و بعد آن را خرد كنید. به همین دلیل ریشه و برگ سبز تره فرنگی را جدا كرده و قسمت سفید آن را ریز خرد كنید و همراه با پیاز در كمی كره تفت دهید.
برگ بو را همراه نمک، فلفل و نیمی از باقالا به مواد بالا اضافه كنید. و بعد آب مرغ را به آن بیفزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد، سپس برگ بو را بیرون آورده و بقیه مواد را با مخلوط كن پوره كنید و بعد دوباره در قابلمه بریزید. شیر را به آرد اضافه كنید تا یكدست شود.
سپس آن را آرام داخل سوپ ریخته و هم بزنید. بقیه باقالا را هم به سوپ اضافه كنید. در قابلمه را بگذارید تا سوپ جا بیفتد سپس خامه، آبلیمو و گلپر را با هم مخلوط كنید و پس از پخت سوپ به آن اضافه كنید.
******
آش شوید باقالا با ماست ترش
آش شوید باقالا با ماست ترش
مواد لازم :
شوید | نیم كیلو |
باقالا سبز | یک پیمانه |
برنج خیسخورده | دو پیمانه |
سیر له شده | دو حبه |
عصاره مرغ یا گوشت برای آش و سوپ | یک عدد |
نمك و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
ماست سفت كیسهای ترش | نصف پیمانه |
پیاز داغ | به مقدار دلخواه |
نعناع داغ | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه :
ابتدا برنج را داخل قابلمهای متوسط ریخته و آن را تا نیمه با آب پر كنید. اجازه دهید برنج دو ساعت خیس بخورد تا هنگام پخت برنج، كاملا داخل آش له شود.
سپس مقداری پیاز داغ را همراه عصاره مرغ یا گوشت به آن اضافه كنید و زیر گاز را روشن كنید. در حین پخت اگر آب لازم بود به آن اضافه كنید. وقتی برنج كاملا پخت، باقالا را اضافه كنید.
وقتی باقالا نرم شد، شوید خرد شده، سیر له شده، نمک و فلفل را اضافه كنید. اجازه دهید آش جا بیفتد طوری كه دانههای برنج در آن مشخص نباشد.
ماست ترش را خوب هم بزنید تا یكدست شود. سپس وقتی آش را خاموش كردید ماست را داخلش ریخته و مخلوط كنید، تا ماست داخل آش بریده نشود، در آخر آش را داخل ظرف مناسب بكشید و با پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزئین كنید.
منبع : مجله سیب سبز - bartarinha.ir