0

عوارض تغذیه ناسالم کودکان

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

عوارض تغذیه ناسالم کودکان
چهارشنبه 12 آبان 1395  2:11 PM

(1)

 
به عقیده کارشناسان تعارض سلایق تغذیه در بین بزرگسالان و کودکان اردبیلی یک زنگ هشدار است. هشداری که از مشکلات بی‌بازگشت تغذیه ناسالم کودکان خبر می‌دهد.

یک سفره پلاستیکی گلدار پهن شده است و دور تا دور آن پنج -شش تا بچه قد و نیم قد جمع شده‌اند. بالای سفره پدر خانواده و بغل‌دست وی مادر خانواده نشسته است.

مادر ابتدای غذا پدر را از بهترین قسمت غذا روی بشقاب می‌کشد و در مقابلش می‌گذارد. در ادامه نوبت بچه‌ها است که البته بچه‌های بزرگ‌تر سهم بیشتر می‌گیرند. کسی حق شوخی و بازی سر سفره را ندارد. چشم‌ها دست مادر را دنبال می‌کند که با کفگیر برنج دم کشیده را در وسط بشقاب می‌گذارد. بچه‌ها با احساس رضایت و ولع غذای خود را می‌خورند و بعد از تشکر کنار می‌کشند.

سفره پلاستیکی ساده روی زمین پهن می‌شود و هر کدام از چهار عضو خانواده یک گوشه آن می‌نشیند. یکی از بچه‌ها که از قبل نوع غذا را دیده نق و نوقی می‌کند و وقتی اعتراض پدر و مادر را می‌بیند، بی‌صدا غذای خود را تا آخرین قاشق می‌خورد.
 
 عوارض تغذیه ناسالم کودکان (1)

سفره یکبار مصرف به جای سفره پلاستیکی روی میز پهن شده است. مادر با دادوفریاد و چند بار صدا کردن اعضای خانواده را به میز ناهار می‌کشاند. دختر بزرگ خانواده مشغول صحبت با تلفن است و وقتی همه غذایشان تمام می‌شود تازه از راه می‌رسد. پسر کوچک نق و نوقی می‌کند و دماغش را از بوی غذا می‌گیرد.

پدر صحبتی نمی‌کند و مادر بار دیگر با دادوفریاد به اعتراض بچه‌ها جواب می‌دهد. پسر کوچک قهر می‌کند و به اتاقش می‌رود. به حدی لاغر و بی‌جان است که اگر یک رنگ سیاه روی پوستش بکشند به کودکان آفریقایی که دچار سوءتغذیه هستند شبیه می‌شود.

سه نسل خانواده اردبیلی بی‌آنکه تصور آن را داشته باشند با تغییر سبک زندگی و تغذیه دچار تغییرات قابل‌توجه در سفره غذای خود شده‌اند.

بطوریکه امروز شکل تغذیه کودکان آسیب‌های جدی به دنبال داشته و نگرانی قابل‌توجهی از تأثیرات درازمدت آن در طول زندگی آینده کودکان ایجاد کرده است.

مادران عاجز از سلیقه غذایی کودکان
یکی از شهروندان اردبیلی گفت: متأسفانه این روزها بچه‌ها هر غذایی را نمی‌پسندند و بسیاری از مادران مجبور می‌شوند در هر وعده غذایی چند مدل غذا بپزند.

سمیرا دولت‌پناه با تأکید به اینکه دو فرزند کوچک دارد و حتی دو فرزندش غذاهای مشترکی که دوست داشته باشند، محدود است، اضافه کرد: همین موضوع موجب شده برای اینکه بچه چیزی بخورد مادران غذاهای مورد علاقه آن ها را بپزند.

وی تأکید کرد: بسیاری از مادران به ویژه جوان‌ترها خود دوره‌های آموزشی طی می‌کنند تا بتوانند انواع دسر و ژله و فست فود تهیه کنند.

دولت‌پناه افزود: فست فود ها برای کودکان جذابیت بیشتری دارد و به عنوان مثال یک کالباس لذتی چند برابر قورمه‌سبزی برای کودکان به همراه دارد.

این اظهارات در حالی است که مادران به بهانه پخت و سرو غذای سالم به تهیه انواع ژله و فست فود اقدام می‌کنند؛ در حالی که مواد اولیه برای تهیه این غذاها در واقع همان موادی است که در رستوران‌ها وجود دارد.

یکی دیگر از شهروندان اردبیلی گرایش بیش‌ازحد کودکان به انواع چیپس، اسنک، پاستیل و پفک را نگران کننده دانست و تأکید کرد: متأسفانه تمامی این تنقلات انواع نگه‌دارنده‌ها را دارد.

فرحناز خرمی افزود: بارها تلاش کردم دخترم را به خوردن تنقلات سالم از جمله آجیل، خرما و توت، انواع میوه‌های خشک و حتی میوه ترغیب کنم اما هر بار که یک بسته پفک برایش می‌خرم به شدت خوشحال می‌شود.

گم‌گشتگی رژیم غذایی در بین کودکان
نگرانی والدین از تغذیه فرزندان که آن ها را مجبور به اطاعت کرده در وضعیتی است که خود کودکان نیز در بیشتر مواقع ذائقه خود را نمی‌شناسند بطوریکه والدین از این موضوع که کودکشان زمانی غذای خاصی را دوست داشته اما دیگر به آن لب نمی‌زند ابراز ناراحتی می‌کنند.

صحبت با تعدادی از کودکان نشان می‌دهد گم‌گشتگی قابل‌توجهی در بین کودکان به دلیل رژیم غذایی نامشخص وجود دارد.

آیلین رستمی هشت سال دارد و غذایی که بیشتر از همه دوست دارد، ماکارونی است. رستمی گفت: بعضی وقت‌ها دوست دارم از خورشت‌هایی که مامان می‌پزد بخورم اما اگر قورمه‌سبزی را ترش نکند و مرغ را هم در روغن سرخ کند.

وی افزود: ماکارونی‌هایی که مامان می‌پزد بی‌مزه است اما وقتی روی آن سس گوجه می‌زنم خوشمزه می‌شود.

مادر آیلین نیز تأکید کرد که آیلین به شدت به جزئیات غذا حساس است و به عنوان مثال حتی اندازه لوبیا در قورمه‌سبزی می‌تواند باعث شود از خوردن آن چشم بپوشد.

علی سیف پور ۹ سال دارد و هیچ غذایی را بیشتر از بقیه دوست ندارد. عاشق مزه چیپس و تخم‌مرغ شانسی است. از اینکه مادرش به زور به وی غذا می‌خوراند بدش می‌آید. هر غذایی که پیاز داشته باشد موجب تهوع او می‌شود.

مادر علی معتقد است اگر تا به امروز دنبال علی نمی‌دوید و غذا در دهانش نمی‌گذاشت از گرسنگی جان خود را دست می‌داد.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها