پاسخ به:مبحث 125 طرح صالحین: «مقصّر کیه؟؟!!»
چهارشنبه 12 آبان 1395 6:17 PM
نقل قول aftabm
در اهمیّت بحث غیرت در خانواده
گفتنى است كه امام صادق (ع) در این زمینه مىفرمایند : « مرد براى اداره منزل وخانواده خود به سه خصلت نیاز دارد كه اگر هم به طور طبیعى آنها را نداشته باشد ، باید خود را به تكلّف در آنها وا دارد : 1. خوش رفتارى ،2. گشاده دستىِ سنجیده ، 3. وغیرت بر حفاظت از آنها
حد و حدود غیرت تا جایى است كه 1 - از روى بدگمانى ، 2 - همراه با سختگیرى و 3 - براى كسانى كه خود اهل مراقبتاند ، نباشد است مگر آن كه به قراینى خلاف آن ثابت شود . بسیارى از بانوان خود حریم خویش را رعایت مى كنند و در این صورت حساسیت نشان دادن بیشتر آثار منفى به دنبال خواهد داشت.
اما یک غیرتی هم داریم که نابه جاست و امام علی (ع) در سفارش به فرزند خود امام حسن (ع) فرمود: «از غیرت نا به جا [نسبت به زنان] بپرهیز که آن، زن سالم را به بیماری و پاکدامن را به بدگمانی (اندیشه گنهکاری)، میکشاند. (نهج البلاغه، نامه 31)
در روايات اسلامي آمده است که خداي تعالي داراي صفت غيرت است و انسان هاي غيور را دوست دارد و به دليل وجود همين صفت بود که کارهاي زشت را حرام نموده است.
کلمه ای که در تعریف غیرت مرد در خانواده مناسب به نظر می رسد حسّاسیّت است. به این معنا که غیرت نوعی حساسیت است؛ حساسیتی که از مسئولیّت برخواسته است؛ زیرا هر کس که نسبت به چیزی مسئولیّت دارد باید نسبت به آن حسّاسیّت هم داشته باشد. در نظام خانواده نیز مسئولیّت مرد نسبت به همسرش، غیرتی است که مرد نسبت به همسر خود دارد و زمانی این نوع غیرت ممدوح است که با اعتدال همراه گردد.
سلام حاج آقا
پس ی جای کار میلنگه که بعضی از مردها با آرایش آنچنانی همسرشون میان تو خیابون
بنظر شما مشکل از کجاست؟
میشه به حساب کار دقیق غربی ها روی فکر و فرهنگ ما گذاشت؟ تا اون طوری که اونا میخوان عمل کنیم