0

۱۵ نوآوری کارآمد برای مردم مناطق فقیر (بخش 2)

 
kalali135
kalali135
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 1143
محل سکونت : خراسان رضوی

۱۵ نوآوری کارآمد برای مردم مناطق فقیر (بخش 2)
یک شنبه 9 آبان 1395  12:16 PM

۱۵ نوآوری کارآمد برای مردم مناطق فقیر (بخش 1)

 

۸. آغوش گرم کن

آغوش گرم کن

سالانه بیش از یک میلیون نوزاد در روز تولد خود‌ می‌میرند. آمارها نشان‌ می‌دهد که ۹۰ درصد این مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه روی‌ می‌دهد. در واقع هیپوترمی، یکی از علت‌های رایج مرگ نوزادان نارس و کم وزن است.

"آغوش گرم کن" نوعی کیسه خواب مخصوص نوزاد است که به تنظیم دمای بدن او کمک‌ می‌کند تا نخستین روزهای آسیب‌پذیری نوزاد سپری شوند. این نوآوری که برنده جایزه هم شده است، قابل استفاده‌ی مجدد، بدون نیاز به برق و کم‌هزینه است. از این رو برای جوامع فقیر محصول ایده‌آلی به شمار‌ می‌آید. تا کنون بیش از ۲۰۰/۰۰۰ نوزاد از این پتوی زندگی‌بخش استفاده کرده‌اند.

۹. نی زندگی (LifeStraw)

LifeStraw

حدود ۷۸۳ میلیون نفر - یا به عبارتی ۱۱ درصد جمعیت جهان - به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند. از طرفی نوشیدن آب آلوده‌ می‌تواند منجر به بیماری‌های خطرناک شود. بنا بر یک برآورد، در هر ۹۰ ثانیه یک کودک در اثر یک بیماری ناشی از آب آلوده، جان خود را از دست‌ می‌دهد.

نی‌های LifeStraw‌ می‌تواند آب آشامیدنی آلوده را به آب ایمن‌تری تبدیل کند. ضمن این که دسترسی مناطق فقیر به آب آشامیدنی واقعا کم است. این دستگاه نی مانند، با استفاده از یک سیستم تصفیه‌ی ساده، آب سالم برای نوشیدن را ارایه‌ می‌دهد.

شرکت سازنده نه تنها این نوع نی را برای استفاده‌ی فردی جوامع فراهم‌ می‌کند، بلکه سیستم‌های تصفیه‌ی بزرگ‌تری به جوامع فقیر در سراسر جهان اهدا‌ می‌کند.

۱۰. لپ‌تاپ XO

لپ تاپ XO

آموزش و یادگیری یک خواسته‌ی جهانی برای جوانان امروز است. اما جوامع فقیر، فاقد امکانات آموزشی لازم و مناسب کودکان هستند. لپ‌تاپ XO به پر کردن این کاستی کمک‌ می‌کند. این کامپیوتر کوچک و کم‌هزینه به شدت بادوام بوده و دارای یک صفحه نمایش قدرتمند است که حتی در نور شدید آفتاب هم محتوا را نشان‌ می‌دهد. از آنجا که این دستگاه در ساختار خود دارای اینترنت وایرلس است، کودکان‌ می‌توانند به اطلاعات سر تا سر جهان دسترسی پیدا کنند. این لپ‌تاپ‌ها در کشورهایی چون پرو، کنیا، نپال و افغانستان به بیش از ۲.۴ میلیون کودک اهدا شده است.

۱۱. واندربگ (Wonderbag)

واندربگ

پخت و پز غذا با خیال راحت و منابع محدود، مسئله‌ای است که بسیاری از خانواده‌های فقیر در مناطق روستایی هر روز با آن درگیر هستند. استفاده از اجاق یا آتش روباز در مدت زمان طولانی و بدون تهویه‌ی مناسب‌ می‌تواند به بیماری یا حتی مرگ منجر شود. سالانه، استنشاق دود خانگی حاصل از تهیه‌ی غذا، بیش از ۴ میلیون نفر را به کام مرگ‌ می‌کشاند.

واندربگ یک آرام‌پز بدون مصرف انرژی است که زمان قرار گرفتن مواد غذایی روی آتش یا اجاق را به میزان چشم‌گیری کاهش‌ می‌دهد. هنگامی که مواد غذایی با روش سنتی جوشانده‌ می‌شوند، ظرف مخصوص طبخ‌ می‌تواند در یک واندربگ قرار داده شود و عملیات پخت غذا را تا ۱۲ ساعت ادامه دهد. شرکت تولید کننده‌ی این محصول، با توزیع آن در مناطق آفریقایی به خانواده‌ها کمک‌ می‌کند تا با روش ایمن‌تری پخت و پز کنند.

۱۲. هیپو رولر (Hippo Roller)

 

برای زنان و کودکان مناطق روستایی فقیر، جمع‌آوری آب‌ می‌تواند یک وظیفه‌ی طاقت‌فرسا و خطرناک باشد. اما هیپو رولر، به شکل استوانه‌ای برای برداشتن آب طراحی شده است و اجازه‌ می‌دهد که آب با خیال راحت و شکل موثرتری جمع‌آوری شود.

هیپو رولر به زنان اجازه‌ می‌دهد تا آب کافی برای نیاز روزانه‌ی خانواده را تامین کنند. از این رو در فرآیند آوردن آب به خانه، مشکل حمل و نقل آن را نیز برطرف کرده است. ضمن این که این استوانه خطر آسیب را کاهش‌ می‌دهد به زنان اجازه‌ می‌دهد که به جای حمل یک سطل کم‌حجم و سنگین در بالای سر خود، استوانه را روی زمین بغلتانند. در طول چند سال گذشته، بیش از ۵۰۰/۰۰۰ عدد از این غلتک‌ها در ۲۰ کشور توزیع شده است.

۱۳. همافوس (Hemafuse)

همافوس

در شرایط اضطراری و هنگام زایمان، تزریق خون اغلب برای نجات زندگی افراد لازم است. اما در کشورهای فقیر، دسترسی به ذخیره‌ی خون قابل اعتماد نسبتا کمیاب است و همین امر، سالانه منجر به وقوع مرگ و میر زیادی می‌شود. همافیوس که توسط شرکت دارویی Sisu Global Health عرضه‌ می‌شود، موانع مربوط به اهدا و ذخیره‌سازی خون را برطرف‌ می‌کند . به این ترتیب که فرد مقداری از خون خود را در این ابزار ذخیره‌ می‌کند و در زمان مورد نیاز این خون به بدن وی برگشت داده‌ می‌شود. این دستگاه کم‌هزینه مانند یک سرنگ بزرگ عمل کرده و لخته و دیگر ذرات موجود در خون را فیلتر‌ می‌کند. پس از آن خون نگهداری شده در همافوس‌ می‌تواند به یک کیسه‌ی خون منتقل شما تا به بدن بیمار پمپ شود.

۱۴. توالت Peepoo

توالت Peepoo

از هر سه نفر، یکی - رقمی معادل ۲.۴ میلیارد نفر در جهان - به توالت دسترسی ندارند. مدیریت فضولات انسانی، به یک مشکل گسترده در کشورهای در حال توسعه تبدیل شده است. چرا که وضعیت بهداشتی نامناسبی که این معضل ایجاد‌ می‌کند، مسئول گسترش بیماری‌های کشنده است. سالانه، ۷۰۰/۰۰۰ کودک در اثر اسهال، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

این توالت، جدا از نام خنده‌دارش، یک ابزار حیاتی برای مردم مناطق فقیر است تا از یک سرویس بهداشتی امن استفاده کنند و خطر بیماری‌های مسری آن‌ها را تهدید نکند. Peepoo شامل یک کیسه‌ی نازک و تجزیه‌پذیر است که در نبود توالت از آن استفاده‌ می‌شود. به طوری که مدفوع انسانی در داخل این کیسه پس از حدود یک ماه به کود تبدیل‌ می‌شود.

۱۵. تزریق جتی (Jet injections)

۱۵ نوآوری کارآمد برای مردم مناطق فقیر (بخش 2)

واکیسناسیون و ایمن‌سازی بدن، در مهار بیماری‌ها اهمیت زیادی دارد. اما این فرآیند در کشورهای فقیر‌ می‌تواند با مشکلات بهداشتی همراه باشد خصوصا در مورد سوزن که خود یک عامل انتقال بیماری است. تزریق کننده‌های جتی با جایگزین کردن فشار به جای سوزن در نفوذ به داخل پوست، به حل این مشکل کمک‌ می‌کنند. این ابزار پزشکی یک بار مصرف، با ایجاد یک جریان سیال پرفشار، از طریق پوست وارد بافت‌ می‌شود. این نوع واکسن مقرون به صرفه بوده و بسیار کارآمد است و میزان دز واکسن در آن ۸۰ درصد کم‌تر از واکسن‌های معمول است.


منبع: زومیت

تشکرات از این پست
nezarat_ravabet
دسترسی سریع به انجمن ها