هیپرگلیسمی چيست؟/ نشانه ها، علل و راه پیشگیری از هیپرگلیسمی
جمعه 7 آبان 1395 4:30 PM
در عارضه هیپرگلیسمی در برخی موارد ممکن است تا زمانی که قند خون بسیار بالا نرفته، هیچ علامتی بروز نکند. عفونت های مکرر مانند برفک، عفونت مثانه و عفونت های پوستی از نشانه های هیپرگلیسمی هستند. هیپرگلیسمی در حالت خفیف جای نگرانی ندارد و به راحتی درمان می شود و بیمار به حالت عادی بر می گردد اما این اختلال به طور بالقوه می تواند خطرناک باشد.
هیپرگلیسمی چیست؟
هیپرگلیسمی ( افزایش قند خون) به حالتي گفته می شود که در آن قند خونتان خيلي بالا رفته (به 240 ميلي گرم در سي ليتر يا بيشتر ار آن مي رسد.) و بالا نيز باقي مي ماند. وقتي که هیپرگلیسمی اتفاق مي افتد نشان ميدهد که مرض قند شما از کنترل خارج شده است. معمولا هیپرگلیسمی به آرامي ايجاد مي شود و در بيشتر مواقع مشکل فوريت داري نمي باشد.
اما اگر قند خون شما مدت زمان طولاني باقي بماند ممکن است چندين مشکل بسيار خطرناک ايجاد کند. بسياري از پزشکان عقيده دارند که هیپرگلیسمی طول کشيده ممکن است ايجاد مشکلاتي در چشم، قلب و کليه بکند و اگر مرض قند شما از نوع 1 است هیپرگلیسمی مي تواند منجر به کتواسيدوز بشود. کتواسيدوز وضعيت بسيار خطرناک پزشکي است.
هیپرگلیسمی چه علائمی دارد؟
در عارضه هیپرگلیسمی در برخی موارد ممکن است تا زمانی که قند خون بسیار بالا نرفته، هیچ علامتی بروز نکند. با این حال شایع ترین علائم هیپرگلیسمی عبارتند از:
- افزایش تشنگی و خشکی دهان از علائم هیپرگلیسمی هستند.
- در هیپرگلیسمی معمولا نیاز به دفع ادرار مکرر وجود دارد.
- تاری دید و خستگی از نشانه های هیپرگلیسمی هستند.
- از دیگر علائم هیپرگلیسمی می توان به کاهش وزن ناخواسته اشاره کرد.
- عفونت های مکرر مانند برفک، عفونت مثانه و عفونت های پوستی نیز از نشانه های هیپرگلیسمی هستند.