پاسخ به:مبحث 123 طرح صالحین: "درسهایی از محرم"
پنج شنبه 15 مهر 1395 11:49 AM
با سلام،
1. چه درسها، پیام ها و نکاتی از قیام حسینی میتوانید برداشت کنید؟
از نظر بنده کمترین، درس ایثار، فداکاری، گذشت و هر آنچه انسان ها برای آزادگی در دنیا و سعادتمندی در آخرت نیاز دازند، با قیام امام حسین (ع) درس داده می شود. پیام اصلی قیام آن حضرت همانا برپاداشتن امر به معروف و نهی از منکر است که از فروع دین به حساب می آید. نکته های قیام ایشان در حوزه اخلاق و رفتار انسانی بسیار آموزنده است. اینکه خود ایشان معتقد به گفته ی جد، پدر بزرگوار و برادرشان بودند که آنچه را بر خود نمی پسندی برای دیگران مپسند و همین طور رطب خورده منع رطب چون کند، لذا ایشان همراه خانواده و در واقع عزیزترین های خودشان به سمت برقراری عدل و داد رفتند و در ضمن هیچ کس را ملزم و مقید به کاری فراتر از آنچه خود نمودند نکردند. ایشان حتی فرزندان خود را در راه حق ایثار کردند کاری که از عهده هر کسی بر نمی آید.
2. به نظر شما در جامعه اسلامی امروز هم تبیین قیام امام حسین علیه السلام میتواند راه گشای مشکلات اجتماعی و فردی باشد؟ چرا؟
مسلما این طور است. مگر می شود جامعه ای حسینی وار زندگی و کار کند اما گشایشی در امور اقتصادی و اجتماعیش پیش نیاید. جای سخن زیاد است اما آنچه مهم است عمل به این سخنان نغز و زیباست. در حال حاضر، همان طور که مقام معظم رهبری (قدس الشریف) فرمودند سال اقتصاد مقاومتی است که بایستی با اقدام و عمل همان طور که امام حسین (ع) عمل نمودند همراه باشد به گونه ای که حج واجب را که جزو فروع دین است، ترک کرده و برای برپایی قسط و عدل که از اصول دین است به پا خواستند. در شرایط امروز جامعه اسلامی نیز باید چنین عمل نمود چه مردم عادی و چه مسئولین.
3. جامعه اسلامی-ایرانی ما چقدر رنگ و بوی حسینی دارد؟
آنچه از این سوال برداشت می شود آن است که چقدر رنگ و بوی باطنی حسینی دارد چرا که رنگ و بوی ظاهری به خصوص در ایام محرم و صفر حداقل در ظاهر وجود دارد. اما آیا این رنگ و بو جنبه باطنی هم به خود گرفته است. واقعا قضاوت سخت و دشوار است. ان شاءالله که این موضوع هر چه بیشتر در جامعه رواج داشته باشد و همگان به سمت و سوی حسینی شدن واقعی پیش بروند، از کارمند اداره گرفته که به ظاهر وقت ارباب رجوع را صرف خواندن زیارت عاشورا می کند تا کاسب و مردم عادی و خود بنده کمترین سراپا تقصیر.
4. چرا با گذشت هزاران سال از قیام امام حسین علیه السلام هنوز هم به عزاداری مفصلی می پردازیم؟
این ذات قیام های خدایی و الهی است. آیا تا کنون کشتارهایی با وضع های فجیع تر و یا در حدود وقایع تاسوعا و عاشورا رخ نداده است؟ مسلما پاسخ منفی است چرا که خود امام حسین (ع) فرموده اند: «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» اما ذات حضور خود امام و اصحاب پاک ومطهر و اهل بیت ایشان باعث دوام و بقای این قیام و تاثر و تالم حاصل از یادآوری آن شده است. ای کاش ما نیز در حد اصحاب احرار آن حضرت باشیم.
5. بزرگترین آسیبی که عزاداری ایام محرم و صفر دارد، چیست؟
متاسفانه بروز و ظهور و ورود خرافات و انحرافات مذهبی باعث شده است تا عزاداری های امام حسین (ع) به نوعی رنگ سیاه به خود بگیرد. از سوی دیگر، به جای آنکه اعمال افراد مدعی پیروی از ایشان در این ایام بهتر شود، گاهی دستاویزی برای کم کاری و گناه می گردد. آیا به گریه انداختن اجباری افراد به قیمت گفتن هر سخن منحرف و نا صحیحی جایز است؟ حتما این طور نبوده و نیست. متاسفانه مسئله دیگر در نذر و نذورات این ایام نهفته است که مثل مراسم افطاری دادن از مقصود اصلی فاصله گرفته است.
6. دلنوشته های حسینی خود را ارسال کنید.
ای امام حسن و خوبی،
ای امام مهر و پاکی،
دست حسنت بر سرم کش،
گر توانم یاور حرت بفرما
چون مظاهر باطنم را پاک فرما
السلام علیک یا ابی عبدالله، و علی ارواح التی حلت بفنائک ...