پاسخ به:مبحث 123 طرح صالحین: "درسهایی از محرم"
چهارشنبه 14 مهر 1395 11:42 PM
بنام خدا
1. چه درسها، پیام ها و نکاتی از قیام حسینی میتوانید برداشت کنید؟
شهادت دعوتی است به همه عصرها و به همه نسلها، پیام آن: زندگی هیچ نیست جز عقیده و جهاد.،آگاه ساختن انسانهای غفلت زده و خفته ،برانگیختن نیروهای در درون نهفته ،متزلزل کردن کاخ ستم ،آموختن شیوه خوب مردن، و نه تنها خوب زیستن ،آموزش درس "شهادت" به عنوان بهترین وسیله افشاگری ، آموزش اینکه شهادت خود یک "حکم" است نه یک وظیفه ، آموختن راه اصلاح مجتمعهای ستمزده و به فساد کشیده شده ، نقش انقلابی یاد و یادآوران را به جهانیان آموختن ، زنده نگاه داشتن دین اسلام ، رهنمود درست دادن به انقلابها.
رسالت حسین (ع) به دنبال جد و پدر و برادرش و همه رسولان تاریخ، آگاه ساختن انسانهایی بود که در جهان فطری با پروردگار خود پیمان بسته بودند جز او را نپرستند، لیکن پیمان را به فراموشی سپردند و به پرستش غیر خدا و از جمله قدرتها، شخصیتها، خودها و چیزهای دیگر پرداختند. معجزه این رسول، اثبات توانایی شهادت تنها، در روزگار ناتوانی تنها بود، معجزه عاشورا آگاهی دادن سریع و عمیق به کسانی بود که فطرتشان بطور کامل از میان نرفته بود. نخستین انسانی که در همان روز آگاه شد حربن یزید ریاحی بود. حر نمود برجسته انسانیتی است که پیوسته بر فراز دو نجد تاریخ، در برابر دو راه متقابل خداگونه شدن، و از شیطان پست تر افتادن، ایستاده اند و حر در آخرین لحظه، بر اثر فریاد آگاه سازنده حسین بن علی (ع)، راه خداگونه شدن را برگزید.
2. به نظر شما در جامعه اسلامی امروز هم تبیین قیام امام حسین علیه السلام میتواند راه گشای مشکلات اجتماعی و فردی باشد؟ چرا؟
قطعا میتواند راه گشا باشد.اگر بتوانیم جامعه اسلامی را که در آن زندگی می کنیم با اهداف امام حسین (ع) آشنا کنیم و خودمان را با آن اهداف بسازیم هم جامعه درست می شود و خود افراد بعنوان یک مسلمان واقعی خواهند بود و این مشکلاتی که در جامعه امروز داریم برطرف خواهد شد.
3. جامعه اسلامی-ایرانی ما چقدر رنگ و بوی حسینی دارد؟
به نظر بنده رنگ حسینی جامعه ما زیاد است و این فقط ظاهر کار است و باطن چیز دیگریست .زیرا اگر باطن هم به رنگ حسینی بود نباید این همه مشکلات و گرفتاری داشته باشیم.اما بوی حسینی فقط در ایام محرم و خصوصا دهه اول محرم بمشام میرسد و متاسفانه خیلی سریع هم میرود.
4. چرا با گذشت هزاران سال از قیام امام حسین علیه السلام هنوز هم به عزاداری مفصلی می پردازیم؟
چون نهضت عاشورا، برای حفظ اسلام و پاسداری از قرآن و ادامه رسالت محمدبن عبدالله (ص) پیامبر بزرگ اسلام، و در مجموع بر پایه حق برپا خاست و خود حق بود، طبق قانون حق و ناموس آفرینش، چنین دامنگستر و ژرف گردید. لذا برای پاسداشت و اینکه بگوییم ما هم طرفدار این نهضت هستیم هر سال پرشورتر از سال قبل به عزاداری می پردازیم.
5. بزرگترین آسیبی که عزاداری ایام محرم و صفر دارد، چیست؟
عزاداری ایام محرم و صفر اگر با برنامه ریزی و رعایت حق و حقوق مردم و دستورات دینی برگزار گردد آسیبی نخواهد داشت اما متاسفانه رعایت نکردن دستورات دینی و اسلامی و توجه نکردن به حق و حقوق مردم و جامعه و استفاده بی رویه از موارد نادرست میتواند باعث ترویج خرافه گرائی در جامعه شود و البته سخنرانان و مداحان نقش بزرگی در این خرافات خواهند داشت که باید مطالب خود را از منابع درست و مقاتل معتبر بیان کنند نه اینکه هر حرف و شعری را برای گریاندن و شور دادن به مردم به هم ببافند و به خورد مردم بدهند.
6. دلنوشته های حسینی خود را ارسال کنید.
مشیت الهی بر آن است که حق رو به تعالی و تکامل رود و باطل رو به انحطاط و نابودی. پایه کاخ بنی امیه بر ستمگری گذاشته شده بود و لذا تدابیری که امویان، قبیله ستم، برای استوار گردانیدن پایه های خویش اتخاذ کردند همه به تزلزل و از هم پاشیدن آن انجامید. نخستین فریاد به لرزه درآورنده را شیرزن کربلا، زینب در کوفه سر داد و دومین فریاد را هم او در کاخ سبز دمشق; و فریاد قطعی و نهایی را امام زین العابدین در همان جا بر سر ستمگران فرو کوفت. این کاخ، خود رو به ویرانی می رفت و این فریادها به روند ویران شدن شتاب بخشید. جنبشهای بعدی، از قیام مختار گرفته تا نهضت بنی عباس، همگی بر ویرانه فرود آمد و سرانجام آن را به صورت صحرایی وبازده و بیماریزا درآورد.
و این درسی بود که به همه حق خواهان گرفتار در ظلمت ستم داده شد تا بدانند که شب رفتنی است; هرچند طولانی باشد و سپیده دم، سرانجام برآمدنی. و این حقیقت را خردمندان به خوبی دریابند و نیاز به سوگند خوردن نیست تا باور کنند:
والفجر، ولیال عشر، والشفع والوتر، واللیل اذایسر، هل فی ذالک قسم لذی حجر. (الفجر/1- 5)