پاسخ به:معرفی استان ها(زنجان)
چهارشنبه 7 مهر 1395 8:22 PM
طارم
شهرستان طارم، یکی از شهرستانهای استان زنجان است. این شهرستان در شمال استان واقع شده و با استانهای گیلان ،قزون و اردبیل همسایه میباشد. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی، برابر با ۴۳٬۹۶۴ نفر بودهاست.مرکز این شهرستان، شهر آب بر میباشد. شهرستان طارم یکی ازشهرستانهای هفتگانه استان زنجان میباشد که درشمال استان واقع گردیده این شهرستان دربهمن ماه سال ۱۳۷۶ به مرکزیت شهرآب بر تأسیس گردیده و شامل دوبخش، پنج دهستان و۱۵۵آبادی میباشدکه ۱۰۱آبادی آن دارای سکنه ومابقی خالی ازسکنه میباشند.
این شهرستان از شمال به استان گیلان، از شرق به شهرستان تاکستان استان قزوین از جنوب به شهرستان ابهر و از غرب به شهرستان زنجان محدود است. شهرستان طارم با مساحتی بالغ بر ۲۲۳۵ کیلومتر مربع درمدارهای جغرافیایی ۴۸درجه و ۳۰ دقیقه تا ۴۹ درجه و ۱۴ دقیقه طول جغرافیایی از نصفالنهار گرینویچ و ۳۶ درجه و تا ۳۸ دقیقه تا ۳۷ درجه و ۱۳ دقیقه عرض شمال از خط استوا قرار گرفتهاست.
شهرستان طارم دارای ناهمواریهای بسیار بوده و رودخانه پرآب و خروشان قزل اوزن، دره عمیقی را در آن ایجاد نموده که ارتفاع کف این رودخانه در گیلوان به کمتر از ۴۰۰ متر از سطح دریا رسیده و طرفین آن رشته کوههایی قرار گرفته که ارتفاع برخی از قلل آن به بیش از ۲۸۰۰ متر بالغ میگردد.
گودترین نقطه استان ،یعنی گیلوان واقع در دره قزل اوزن با ارتفاعی معادل ۳۰۰ متر از سطح دریا در این شهرستان واقع شدهاست و شهر آب بر، مرکز شهرستان درارتفاع ۷۵۰ متری از سطح دریا قرار دارد.
سهم شهرستان طارم از کل جمعیت استان حدود ۵ درصد بوده و همچنین سهم مساحت آن از استان ۱۰ درصد میباشد.
عبور رودخانه قزل اوزن به عنوان شاهرگ حیاتی از این شهرستان توانمندیهای کشاورزی را دو چندان نموده و باعث رشد، توسعه و رونق اقتصادی منطقه گردیده، تاحدی که به عنوان قطب کشاورزی مخصوصاً در زمینه تولید محصول زیتون (۲۷٪ زیتون کل کشور) این منطقه را به عنوان منطقه استراتژیک کشاورزی استان معرفی مینماید.
شهرستان طارم علاوه بر موقعیت مهم کشاورزی از نظر تاریخی نیز قدمتی به درازای تاریخ ایران داشته و فولاد و اریا دو خاطره حکومتها و دورههای مختلفی را در ذهن کوچک خود جای دادهاست، به طوری که آتشکدهها و قلاع دیگر آثار بجای مانده از تاریخ کهن ایران زمین نشان از تاریخ دیرینه این منطقه دارد که میتواند بیانگر تمدن و فرهنگ غنی و اصیل ایرانی نیز باشد، تا آنجا که ناصرخسرو قبادیانی تاریخنویس و محقق شهیر ایرانی را در مهماننوازی و تنوع محصولات و باغات پر ثمر وادار به تحسین نمودهاست.
با عنایت به سابقه دیرینه فرهنگی و دینی که در مردم شهرستان طارم وجود داشته، قریب به اتفاق مردم این شهرستان شیعه ۱۲ امامی بوده و در ایام و مناسبتهای ویژه از قبیل سوگواری حضرت اباعبدالهالحسین (ع) و ایام ماه مبارک رمضان و سایر اعیاد و وفیات به صورت گسترده شرکت و از فیوضات این ایام بهرهمند میگردند، و همچنین با توجه به شعور بالای سیاسی مردم این شهرستان در اکثر مراسمات ملی وسیاسی از قبیل انتخابات، ایامالله دهه فجر، روزقدس، ۱۳ آبان و سالگرد ارتحال امام راحل (ره) و… به صورت چشمگیر شرکت مینمایند.
- زبان مردم ترکی آذربایجانی با لهجه خاص طارم میباشد.
با توجه به اعتقادات دینی مردم شهرستان ناهنجاریهای اجتماعی در شهرستان از قبیل سرقت، اختلافات قومی قبیلهای، خانوادگی در حد ناچیز بوده و بعضاً نیز از طریق میانجیگری معتمدین و ریش سفیدان محلی و بعضاً از طریق شوراهای اسلامی و حل اختلاف اصلاح و برطرف میگردد. همچنین با عنایت به تقیدات مذهبی و دینی مردم، علیرغم هزینههای بالایی که خانودهها متحمل میگردند، سن ازدواج در این شهرستان متعادل بوده و بعضاً دختران را در سنین پائین شوهر میدهند و با توجه به بررسیهای انجام شده در اکثر خانوادهها سیستم پدرسالاری حاکم بوده است؛ و دختران بدلیل عدم وجود مراکز آموزشی عالی غالباً ترک تحصیل کرده و مجبور به ازدواج میشوند. به دلیل توقعات بالای خانوادهها مراسماتبزرگداشت و همچنین عروسیها گاهی در بعضی از(روستاها) سه روز به صورت شبانه روزی عروسی گرفته میشود.
یکی از سنتهای اصیل مردم توجه ویژه به موسیقی سنتی بوده که در عروسیها به صورت مرسوم استفاده مینمایند.
فرهنگ و تمدن منحصر به فرد منطقه در کنار فرهنگ غنی ایران زمین علیرغم تمام بیمهریهای حکومتهای قبلی و موقعیت جغرافیایی و ژئوپولتیکی منطقه، شخصیتهای بزرگی را از لحاظ علم و دانش تحویل جامعه نمودهاست که نمونههای زیادی از این حیث قابل ادعا میباشد.
شهرستان طارم از لحاظ منظرگاهها و تفرجگاههای طبیعی نیز همچون تاریخ پر بار خود به عنوان نگین درخشان در کنار تمام صفات و شایستگیهای دیگر در استان مطرح بوده و توجه به این مقوله میتواند خاطرههای شیرینی را برای هموطنان و مهمانان گرامی فراهم آورده و اقتصاد بسته منطقه را رونق بخشد
...امضا؟؟هیچــــــــــــــــــــــــــــــــــــی
وبلاگ یا حسیــن مظلوم
وبلاگ محبان مهـــــدی عج
وبلاگ مدافعان حرم