چینی ها نخستین ماهواره کوانتومی ضد هک را به فضا پرتاب کردند
پنج شنبه 28 مرداد 1395 2:50 PM
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، چینیها با پرتاب اولین ماهواره کوانتومی به فضا تاریخساز شدند. این ماهواره که توسط گروهی از دانشمندان چینی و اتریشی ساخته شده، اولین ماهواره کوانتومی مخابراتی در نوع خود است. اگر همهچیز طبق برنامه پیش برود، این ماهواره اولین شبکه مخابراتی است که هیچ هکری قادر به هک کردن آن نیست.
این ماهواره، بر اساس قوانین فیزیک ساخته شده و در آن از تکنیکهای رایج رمزنگاری استفاده شده است. این ماهواره که میسیوس (Misius) نامگذاری شده، مادهای کریستالی را با خود به فضا میبرد که قادر است اطلاعات و کلیدهای کدگذاریشده در ذرات کوانتومی را به زمین مخابره نماید.
تنها پایگاههای زمینی مجاز قادر به دریافت این اطلاعات کدگذاری شده هستند؛ دلیل آن هم این است که اگر کسی غیر از افراد مجاز سعی بر رمزگشایی کدها کنند، ذرات کوانتومی به صورت کامل از بین میروند. گریگویر ریبوردی (Gregoire Ribordy) مدیر ارشد شرکت Id Quantique که در زمینه کدنویسی کوانتوم فعالیت دارد، در مصاحبه با وال استریت ژورنال بیان داشت که:
اگر کسی سعی کند ارتباط ذرات در حال انتقال را قطع کند و یا حتی بخواهد به آنها دست بزند، ذرات حاوی اطلاعات از بین خواهند رفت.
واضح است که این تکنولوژی پیشرفته قادر است قدرت دفاعی چین را تقویت و آنها را از حملات سایبری دیگر ابرقدرتها مصون بدارد؛ علاوه بر این میتواند قدرت حملات سایبری هر کشوری را نیز افزایش دهد.
شاید همین امر باعث شده تا دانشمندانی از ایالات متحده، ژاپن و برخی کشورهای اروپایی بخواهند سیستمهای ارتباط کوانتومی خود را بیش از پیش توسعه دهند، اما متأسفانه تاکنون با جواب رد دولتمردان خود و عدم تمایل آنها به سرمایهگذاری در این بخش مواجه بودهاند. با اینکه رسانههای چینی صحبتی از مخارج این پروژه عظیم به میان نیاوردهاند، اما وال استریت ژورنال معتقد است پروژه پرتاب این ماهواره کوانتومی تنها در مرحله تحقیق حدود 101 بیلیون دلار هزینه داشته است.
تیم مجری این پروژه گفتهاند که مرحله بعدی کار پس از مستقر شدن ماهواره در مدار خود، اجرای پایلوت ارسال ذرات کوانتومی از ماهواره به پایگاههای زمینی مستقر در پکن و وین است و اگر همه چیز به خوبی پیش رفت، آنها قصد دارند 19 ماهواره کوانتومی دیگر را جهت پوشش کل سیاره به فضا پرتاب نمایند.