0

فضای خارج از جو زمین را با اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی تجربه کنید

 
ehsanrostami
ehsanrostami
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1394 
تعداد پست ها : 13263
محل سکونت : کرمانشاه

فضای خارج از جو زمین را با اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی تجربه کنید
شنبه 23 مرداد 1395  9:16 AM

SpaceVR نام استارتاپ کوچکی است که قصد دارد با ساخت و پرتاب اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی به جو زمین، نام خود را در صنایع فضایی به ثبت برساند. این استارتاپ به تازگی قرارداد بزرگی را با نام‌های مهم حوزه‌ی هوا و فضا در بخش خصوصی به امضا رسانده است و برنامه‌ی یک ساله‌ای را از زمان ساخت تا پرتاب تنظیم کرده است.
اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی تاریخ جهان با نام Overview 1 ساخته خواهد شد و طی یک پرتاب با استفاده از موشک SpaceX Falcon ۹ که زیر نظر کمپانی تحت مدیریت ایلان ماسک ساخته می‌شود، در سال ۲۰۱۷ به فضا پرتاب خواهد شد. البته این استارتاپ به غیر از اسپیس ایکس، با کمپانی NanoRacks نیز که مسئولیت اداره و کنترل آزمایشگاه‌های تجاری بر روی ایستگاه فضایی بین المللی را بر عهده دارد نیز همکاری خواهد کرد.

فضای خارج از جو زمین را با اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی تجربه کنید

NanoRacks مسئولیت ساخت ماهواره‌ای را بر عهده خواهد داشت که دوربین واقعیت مجازی دو قلوی Overview 1 بر روی آن نصب می‌شود. سپس این ماهواره با استفاده از Deployer مدل CubeSat کمپانی نانو رکس در مدارهای پایین اطراف کره‌ی زمین رها‌سازی خواهد شد. بعد از آن هم دوربین Overview 1 با استفاده از کپسول‌های حمل بار Dragon تولید شده توسط اسپیس ایکس به داخل ایستگاه فضایی بین المللی منتقل خواهد شد؛ تمام این کارها در زمان اجرای ماموریت CRS-12 که به منظور تامین وسایل و تجیهزات مورد نیاز ایستگاه فضایی بین المللی در تابستان سال آینده اجرا می‌شود، انجام خواهد شد.

جالب است بدانید که استارتاپ SpaceVR در سال ۲۰۱۵ در کیک استارتر شروع به کار کرد و در ابتدا بنیان گذاران آن قصد داشتند که یک حلقه شامل ۱۲ دوربین قدرتمند را به فضا ارسال کنند تا تصاویر سه بعدی و ۳۶۰ درجه‌ی باکیفیتی را از آنجا ثبت کنند. اما به دلیل این که سرمایه‌ی مورد نیاز این پروژه که حداقل ۵۰۰ هزار دلار تعیین شده بود، به هیچ وجه نتوانست از سوی مردم تامین شود، پروژه متوقف شد و این استارتاپ شکست خورد.

فضای خارج از جو زمین را با اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی تجربه کنید

سپس این استارتاپ بار دیگر آغاز به کار کرد و این بار با تعیین یک هدف ۱۰۰ هزار دلاری، کار خود را آسان‌تر کرد. نکته ی جالب اینجاست که این بار مردم با تامین یک سرمایه‌ی ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار دلاری، مبلغ بسیار بالاتری از هدف تعیین شده برای SpaceVR را به آن کمک کردند تا پروژه‌ی ساخت اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی جهان که دارای یک جفت دوربین دو قلو است و در یک ساختار مکعبی به فضا پرتاب خواهد شد، کلید بخورد.

تاسیس کننده ی این استارتاپ یعنی آقای رایان هولمز (Ryan Holmes) درباره‌ی این پروژه توضیح مختصری می‌دهد:

ما یک سیستم رادیویی داریم، یک سیستم کنترل حالت، یک سیستم شامل چرخ‌های دارای عکس العمل به همراه یک ژیروسکوپ که پایداری ماهواره را در فضای خارج از جو تضمین می‌کنند. همچنین یک سیستم کنترل پرواز نیز خواهیم داشت که به ماهواره اعلام می‌کند که چه کاری را باید انجام دهد و آن را در چه زمانی به انجام برساند.

با ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی SpaceVR به فضا سفر کنید

فضای خارج از جو زمین را با اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی تجربه کنید

این استارتاپ کنترل کامل Overview 1 را بلافاصله پس از زمانی که این ماهواره از Deployer مدل CubeSat جدا می‌شود و در ایستگاه فضایی بین المللی قرار می‌گیرد، در اختیار خواهد داشت. سپس تصاویر از این دوربین‌ها ذخیره و دریافت خواهند شد تا کمپانی آنها را داخل یک کره‌ی مجازی قرار دهد. در نهایت نیز هدف آخر این است که یک استریم زنده از فضای خارج از جو کره‌ی زمین و به صورت محتوای واقعیت مجازی پخش شود.

البته طبق گفته‌ی رایان هولمز، کاربران برای تماشای این محتوا لازم است که در یک طرح پولی ثبت نام کنند و هزینه‌ای را بپردازند؛ البته اگر کیفیت تصویر نهایی و پردازش آنها در یک محیط واقعیت مجازی بالا و نزدیک به واقعیت باشد، مطمئنا کاربران علاقه‌مند زیادی هستند که با پرداخت این هزینه برای تجربه‌ی نزدیک به واقعیت در فضا مشکلی نداشته باشند. در حال حاضر نیز کاربران می‌توانند با مراجعه به سایت رسمی SpaceVR در این لینک، پیش ثبت نام خود برای تماشای تصاویر ارسالی از اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی این کمپانی را با پرداخت مبلغ ۳۵ دلار انجام دهند.

فضای خارج از جو زمین را با اولین ماهواره‌ با دوربین واقعیت مجازی تجربه کنید

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها