پاسخ به:انجیر
دوشنبه 4 مرداد 1395 11:15 AM
تاریخ و فواصل کاشت
چاله هایی که در آنها نهالها کاشته میشوند به طول 50 و عرض 50 و عمق 50سانتی متر می باشد و درختان در فواصل 6 تا 12 متری (بستگی به قدرت نهایی درختان) کاشته میشوند.
ازدیاد
انجیر از راههای غیر جنسی و جنسی قابل تکثیر است. الف) ازدیاد غیر جنسی : 1- ازدیاد به وسیله قلمه : شاخه های 2و3 ساله یا شاخه های رسیده یک ساله را به بزرگی حدود 20 سانتی متر در پائیز و یا زمستان پس از ریختن برگهایشان بریده و دسته بندی کرده تا بهار سال آینده در خاک مرطوب نگه می دارند در بهار آنها را می کارند هنگام کاشت تنها آخرین جوانه باید از خاک بیرون باشد. قلمه ها خیلی زود و آسان ریشه می دهند یکسال بعد قوی ترین آنها که بهتر از سایر قلمه ها رشدکرده اند جدا کرده در اردیبهشت ماه در محل کاشت اصلی می کارند. این روش آسانترین راه ازدیاد درختان انجیر است. در پائیز یا زمستان قلمه را فوراً در گرمخانه نیز می توان کاشت و در بهار به باغ انتقال داد. 2- ازدیاد به وسیله پا جوش : درختان انجیر معمولاً پاجوش زیاد می دهند که از آنها در ازدیاد آن استفاده میشود. بدین طریق که پس از جدا نمود نشان از درخت مادر ابتدا آنها را در خزانه می کارند تا خوب و به انداره کافی ریشه ایجاد کنند سپس تنها قویترین و بهترین و سالم ترین آنهارا به جایی که باید کاشته شوند انتقال میدهند. ازدیاد. وبه وسیله قلمه این برتری را نسبت به پا جوش دارد که گیاه حاصل از قلمه مقاومت بیشتری در مقابل سرما از خود نشان میدهد. 3- پیوند : در موارد بخصوص انجیر را بوسیله پیوند شکمی نیز زیاد می کنند. برای این کار بذر Ficus Carica یا Ficus sycomorus را کاشته و از گیاهی که تولید میشود به عنوان پایه استفاده می شود و در روی آن واریته ای را که می خواهند زیاد کنند، پیوند می کنند درختهای پیوند شده، قادرند در زمینهای نا مساعدتری هم رشد کرده و به اندازه کافی میوه دهند. 4-خواباندن : شاخه های انجیر را در حالیکه از درخت مادر جدا نشده باشند.هر گاه در خاک بخوابانند پس از مدتی ریشه داده از هر جوانه یک نهال به وجود می آید. ولی از آنجایی که قابلیت انعطاف چوب انجیر کم است و خیلی آسان می شکند معمولاً از این روش کمتر استفاده می شود. ب)ازدیاد جنسی ازدیاد جنسی به وسیله بذر تنها برای انواعی از انجیرها ممکن است که پس از گرده افشانی میوههایشان بذر می دهند یعنی انجیر هایی که هنگام خوردن بذرهایشان زیردندانها صدا می دهند. بخاطر تفرق صفات از ازدیاد به وسیله بذر برای ایجاد باغ انجیر استفاده نمی کنند برای گرفتن بذر، انجیر رسیده را با انگشتان دست فشار داده خوب له می کنند. آنگاه آنها را در غربال خیلی ریز ریخته زیر شیرآب می گیرند. با فشار آب گوشت میوه از سوراخهای غربال عبور کرده و بذرها باقی می مانند. بذرها را در سایه خشک کرده و می کارند.