0

پانزدهم ماه رمضان سالروز ولادت امام حسن مجتبی(ع) مبارک

 
mndm_88
mndm_88
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 499
محل سکونت : تهران

ولادت امام حسن ع
جمعه 3 دی 1395  12:05 PM

ولادت

حسن ابن علی (ع) بر طبق صحیح ترین روایات رسیده در سه شنبه نیمه ماه مبارک رمضان سال سوم هجرت متولد شد .

ایشان سبط اکبر پیامبر اسلام (ص) و نخستین اولاد امیرالمومنین (ع) و حضرت فاطمه الزهرا (س) بود ؛ به همین دلیل مورد توجه خاندان نبوت قرار گرفته بود . هنگامی که پیامبر اکرم (ص) از تولد این مولود مبارک مطلع شدند او را در آغوش گرفته و در گوشش اذان و اقامه را قرائت کردند . [ زندگانی چهارده معصوم (ع) ، عمادزاده ، ج 1 ص 521 ]

حضرت محمد (ص) امام حسن (ع) را بسیار عزیز داشته و کنیه ایشان را ابو محمد نهادند . [ زندگانی چهارده معصوم (ع) ، عمادزاده ، ج 1 ص 68 ] در میان القاب و کنیات امام مجتبی (ع) ، مشهور ترین لقب ایشان «  تقی » است ولی بهترین لقب ایشان همان است که رسول خدا (ص) او را بدان ملقب فرموده و آن « سید » است . [ بحار الانوار ، مجلسی محمد باقر ، ج 43 ص 255 ] و چه شرفی بالاتر از شرف کسی که رسول خدا (ص) او را سید بنامد . [ اسد الغابه ، جزری ابن اثیر ، ج 2 ص 13 ]

چنانچه گفته شد طبق روایات مشهور ، امام حسن (ع) در نیمه رمضان سال سوم هجرت به دنیا آمد و تا روزی که رسول خدا (ص) از دنیا رفت ( بیست و هشتم صفر سال یازدهم ) هفت سال و شش ماه از عمر شریف خود را در کنار جدش و دامان پر مهر آن بزرگوار گذراند . آنچه از روایات بر می آید بهترین دوران زندگی آن امام مظلوم همان چند سال بوده که از هر جهت مورد محبت افراد خانواده و به خصوص جد بزرگوار خود قرار داشت .

این مدت گرچه کوتاه بود ولی برای تجلی نمونه کوچکی از شخصیت والا و بی نظیر رسول اکرم (ص) در وجود وی کافی بود . بر این اساس وی نه تنها در شکل و اندام ، شبیه ترین فرد به جد بزرگوارش بود بلکه در خلق و خوی نیز آیینه تمام قد آن حضرت بود ؛ چنانچه در حقش فرمود : « اَشبَهتُ خَلقی و خُلقی » [ اعیان الشیعه ، امین سید محسن ، ج 1 ص 563 ] تو در اندام و اخلاق شبیه من هستی . امام حسن (ع) علاوه بر برخورداری از نعمت وجود رسول خدا (ص) و تربیت های الهی آن حضرت ، از وجود پدر و مادری همچون امیرالمومنین علی (ع) و حضرت فاطمه الزهرا (س) برخوردار بود که با این سرچشمه زلال دانش و حکمت امامت سیراب می گشت و نهال فضیلت و کمال روز به روز در وجودش قد می کشید .

از این دست احادیث از رسول خدا (ص) در ذکر علاقه شان به امام مجتبی (ع) در تواریخ زیاد یافت می شود که به ذکر پاره ای از آنان خواهیم پرداخت .

گهگاهی رسول خدا (ص) ، حسن (ع) را بر زانوان خود می نشاند ، صورتش را نزدیک صورت کودک برده و او را می بوسید و می فرمود : « حَسَنٌ مِنّی وَ اَنَا مِنهُ ، اَحَبَّ الله ُ مَن اَحَبَّهُ » [ بحار الانوار ، مجلسی محمد باقر ، ج 43 ص 306 ] حسن (ع) از من است و من از اویم ، خدا دوست دارد هرکس که او را دوست بدارد . بعضی از اصحاب رسول الله رفتار آن حضرت با امام حسن (ع) را تعجب آور می پنداشتند و به آن حضرت عرض می کردند : ای رسول خدا ! ما ندیدیم چنین برخوردهایی را که با نوه خود می کنی با کس دیگری انجام دهی . ایشان می فرمود : « اِنَّهُ رَیحانَتی مِنَ الدُّنیا وَ اِنَّ اِبنی هَذَا سَیَّدٌ » [ تذکره الحفاظ ، ذهبی ، ج 1 ص 167 ] آری ، به راستی که او گل خوشبوی من در دنیاست و به راستی این پسر « سید » و آقاست .

در روایات اسلامی آمده است که رسول خدا (ص) در معرفی امام حسن (ع) فرموده است : « هَذَا اَفضَلُ مَقصود وَ فَصلهُ مَعقود و نَقلهُ مَشهود وَ وَرده مورود وَ سَدرهُ مَخضود و طَلحهُ مَنضود » [ زندگانی چهارده معصوم (ع) ، عمادزاده ، ج 1 ص 529 ]  « این پسر ( امام حسن (ع) ) هدفش برترین هدف و کمالش پایدار و نیکویی اش دائمی است ، بر سخنانش گواه می شود ، سایه نیکی اش گسترده و شجاعت و دلیری اش بر زبان ها جاری است ، گمراهی و سرگردانی از او به دور و معصیت از او کناره گرفته است . » می توان گفت این سخن پیامبر (ص) ، کامل ترین توصیفی است که تا کنون از امام حسن (ع) بیان شده است .

پیامبر اکرم (ص) در تکمیل معرفی امام حسن (ع) رو به سوی اصحاب خود کرده و فرمودند : « لَو کانَ العَقل رجلاً لَکانَ الحَسَن » [ فرائد السمطین ، جوینی ، ج 2 ص 68 / مقتل الحسین ، خوارزمی ] اگر قرار بود عقل به صورت انسانی مجسم شود ، همانا به صورت حسن (ع) جلوه می کرد . رسول خدا (ص) با این جمله شگفت انگیز و آینده نگرانه خود ، راه هرگونه شک و تردید مردم را در مقابل تصمیمات آتی امام حسن مجتبی (ع) بستند .

دست حق ( علی ع ) یارتان

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها