"شهر موشکی سپاه" چگونه آمریکا را از حمله نظامی منصرف میکند؟ + تصاویر
دوشنبه 31 خرداد 1395 4:00 PM
واژه پیشرفت برای کشورهای در حال توسعهای همچون ایران، جز مقوله های پراهمیت به حساب می آید؛ چرا که نشانه توسعه یافتگی یک کشور پیشرفت آن در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و ... است. در همین راستا، نکات کلیدی بیانات رهبر معظم انقلاب "حضرت آیتالله خامنهای" طی 27 سال گذشته حول محور چگونگی توسعه و پیشرفت کشور بوده است. در سالهای اخیر با مطرح کردن موضوع اقتصاد مقاومتی، نگاه توسعه درونگرا و ارائه الگوی ایرانی اسلامی، مولفههایی را نیز برای چنین راهبردی بیان کردند. برخی از مولفههایی که میتوان در 11 مورد ذکر کرد به شرح ذیل است:
1- پیشرفت حقیقی سه مولفه دارد:
الف) حفظ خصوصیات انقلابی
ب) حفظ حرکت جهادی
ج) حفظ عزت و هویت ملی
2- دنبال کردن الگوی پیشرفت ایرانی- اسلامی، پیشرفت واقعی
3- پیشرفت همه جانبه در دو بخش؛
الف) بخش ابزاری (علم، اختراع، صنعت، سیاست، اقتصاد، اقتدار سیاسی و نظامی، اعتبار بینالمللی، تبلیغ و ابزارهای تبلیغ و ...)
ب) بخش حقیقی (سبک زندگی)
4- دوری از فردمحوری
5- تقویت زبان ملی، هویت اسلامی و مدلسازی
6- عمومی بودن و تضمین استقلال کشور
7- بحث نظری لازمه تدوین نسخه درست پیشرفت
8- عشق به معنویت، تضمینکننده پیشرفت واقعی
9- عدالت، یکی از ارکان اصلی الگوی پیشرفت اسلامی
10- پیشرفت در عرصه اندیشهورزی، در درجه اول اهمیت
11- لزوم رعایت جدا نبودن دنیا و آخرت از هم، در الگوی پیشرفت
**ایران صادر کننده تسلیحات به بیش از 50 کشور جهان
همان طور که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند پیشرفت حقیقی بایستی دارای مولفههایی همچون حفظ خصوصیات انقلابی، حفظ حرکت جهادی، حفظ عزت و هویت ملی باشد. به عبارتی پیشرفت حقیقی پیشرفتی است که عمیق و متکی به پایهها و استوانههای محکم داخلی باشد.
از جمله مصادیق این موضوع میتوان به ساخت و تولید انبوه تسلیحات نظامی با اتکا به توان داخلی در حوزه دفاعی و نظامی در کشور اشاره کرد. استفاده ترکیبی از فناوریهای نوین الکترونیکی و سازهسازی و همسویی برنامههای نظامی جمهوری اسلامی ایران با دانش و تکنولوژی علمی روز باعث شده تا ایران در زمینههای نظامی، ساخت و تولید انبوه تسلیحات نظامی از جمله انواع موشکهای دوربرد، تانک و موشک های زره بتواند به قدرت اول نظامی منطقه تبدیل شود و اکنون به بیش از 50 کشور جهان تسلیحات نظامی صادر کند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تحمیل جنگ هشت ساله علیه ایران از سوی استکبار جهانی؛ صنایع دفاعی نظام جمهوری اسلامی شکل گرفت. در مرداد ماه 1368 با ادغام وزارتخانههای دفاع و سپاه، وزارتخانه واحدی به نام «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» تشکیل شد؛ وزارتخانهای که با همکاری بخش صنعتی کشور وظیفه تولید تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح را عهدهدار شد.
هر چند جنگ تحمیلی خسارات بسیار زیادی را بر ایران اسلامی وارد ساخت؛ اما این جنگ برکاتی را هم به ارمغان آورد. از جمله برکات جنگ، خوداتکایی و خودباوری جوانان این مرز و بوم در تجهیز کردن جمهوری اسلامی به پیشرفتهترین تجهیزات نظامی و دفاعی، آن هم با اتکا به توان داخلی بود. به طوری که سبب شد چند سال پیش کارشناسان آمریکایی در گزارشی اعتراف کنند که ایران تا سال 2015 از نظر توان صنعتی نظامی به سطح فعلی فرانسه میرسد.
جمهوری اسلامی ایران اکنون با دانش بومی خود در بخش تولید هواپیماهای جنگی، "صاعقه" ، "قاهر" و "آذرخش" را طراحی کرده که با جنگنده های "میراژ" فرانسوی قابل رقابتند.
در طراحی هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفت یا همان پهپاد، صنایع هوایی ایران موفق شده است هواپیماهای "ابابیل"، "مهاجر 1و2 و 3و 4"، "هدهد" و "صاعقه 1و 2" ، "آرکیو-170" را تولید کند. این هواپیماها با هزینه بسیار پایین و تکنولوژی روز ساخته شده است.
**بزرگترین هواپیمایی بدون سرنشین راهبردی کشور
«فطرس» با برد عملیاتی بیش از 2 هزار کیلومتر و سقف پروازی 25 هزار پایی و مداومت پرواز 16 تا 30 ساعت به عنوان بزرگترین هواپیمای بدون سرنشین راهبردی کشور بوده، که از قابلیتهای ویژهای برخوردار است. «فطرس» با تسلیح به موشکهای مختلف، علاوه بر ماموریتهای مراقبت شناسایی، ماموریتهای رزمی نیز انجام میدهد.
در بخش موشکی، ایران اسلامی به همت جوانان نخبه خود توانسته است به چند کشور مطرح در این صنعت بپیوندد. ساخت و تولید موشک و انواع راکتها که از زمان جنگ شروع شد، امروزه ایران را قادر ساخته است که موشکهایی با برد بلند، کوتاه و میان برد با انواع سوختهای مایع و جامد و در قابلیتهای پرتاب ثابت و محرک تولید کند. از جمله این موشکها میتوان به؛ موشکهای تاکتیکی FL10 و FL6 با برد 15 تا 40 کیلومتر، موشکهای HY2 با برد 85 کیلومتر و با سر جنگی پرقدرت، موشکهای نور با برد 120 تا 180 کیلومتر و موشکهای استراتژیک SS-N4 با برد 350 کیلومتر با قابلیت انهدام ناوهای بزرگ و ارتفاع کم پرواز، موشکهای شهاب 1، 2 و 3 ؛ موشک شهاب 3 با برد حدود 2000 کیلومتر و دقت بسیار زیاد، قدر -1 با 1800 کیلومتر برد و همچنین "فاتح 110" اشاره کرد.
موشک بردبلند "سجیل" با انواع سوختهای مایع و جامد با برد 2000 کیلومتری، موشک میان برد "قدر اچ" و "قدر اف" با برد 2000 کیلومتری، و موشک "عماد" با قابلیت هدایت و کنترل دقیق اصابت به هدف، نسل جدید موشکهای بالستیک ساخت وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران است.
و در نهایت، موشک قیام که از فناوری بالایی در عرصه آیرودینامیک و پایداری برخوردار است میتواند خط سیر خود را بدون نیاز به باله دنبال کند و این یعنی فناوری که تنها در اختیار دو یا سه کشور است و متخصصان دفاعی جمهوری اسلامی ایران به فناوری ساخت این موشک دست یافتهاند.
در بخش دریایی نیز جمهوری اسلامی توانسته است با ساخت ناوشکنهای جماران 1و2 با قابلیت حمله بالگرد، انواع موشکهای سطح به سطح و سطح به هوا، توپهای پیشرفته، توپ ضدهوایی، سیستم اژدرفکن و مجهز به سیستم جنگ الکترونیک با نصب رادارهای پیشرفته آرایه فازی در عرصه آبهای سرزمینی خود را به رخ بیگانگان و دشمنان بکشد. همچنین ایران بهترین اژدر و قایقهای تندرو جهان را در اختیار دارد که به کابوسی برای ناوها و زیردریاییهای دشمن تبدیل شدهاند.
جمهوری اسلامی ایران دشمنان ریز و درشت دارد که اگر بدانند نیروهای مسلح کشورمان نمی توانند از خود دفاع کنند ؛ یقینا یک حمله همه جانبه را به ایران خواهند داشت.
فرماندهان نظامی کشورمان بارها اعلام کرده اند که اگر قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران نبود ؛ ارتش آمریکا در ده سال پیش بارها به ایران حمله کرده بود و این موضوع نشان می دهد که قدرت موشکی چه نقشی در حفظ امنیت ملی ایران دارد.
همچنین شهرهای موشکی ایران باعث شده تا آمریکا به خوبی بداند در صورت حمله نظامی ایران پاسخی دندان شکن دریافت خواهد کرد که تمام پایگاه های نظامی امپریالیسم را در بر می گیرد.
گزارش از محمد زرچینی
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان؛