0

از فراگیری قرائت‌های ده‌گانه نزد بانوی نابینا تا رد لقب «قاری‌الملوک»

 
mohandesvahidpour
mohandesvahidpour
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 5058

از فراگیری قرائت‌های ده‌گانه نزد بانوی نابینا تا رد لقب «قاری‌الملوک»
دوشنبه 31 خرداد 1395  12:11 PM

گروه بین‌الملل: «أحمد نعینع»، قاری بین‌المللی مصر که طی ۳۷ سال گذشته قاری کاخ ریاست جمهوری مصر بوده است، می‌گوید: قرائت‌های ده‌گانه قرآن را نزد «أم السعد»، بانوی نابینای مربی قرآن در یک مکتب‌‌خانه قدیمی آموختم.
از فراگیری قرائت‌های ده‌گانه نزد بانوی نابینا تا رد لقب «قاری‌الملوک»
 
 
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، استاد «أحمد نعینع» قاری شناخته‌شده و چهره مطرح قرائت جهان اسلام است که کمتر علاقه‌مندی به قرائت قرآن را می‌توان یافت که با وی آشنا نباشد.
وی یک پزشک، حافظ و قاری قرآن است و قرآن کریم را با قرائت‌های ده‌گانه می‌خواند و به این خاطر که او بیش از ۳۷ سال قاری اجلاس‌های بین‌المللی در مصر بوده و در حضور اکثر پادشاهان و رؤسای جمهور کشورهای اسلامی قرائت کرده به «قاری‌الملوک»(قاری پادشاهان) ملقب شده است؛ لقبی که خود وی آن را نمی‌پذیرد.
 
از فراگیری قرائت‌های ده‌گانه نزد بانوی نابینا تا رد لقب «قاری‌الملوک»
 
احمد نعینع در گفت‌وگویی که با پایگاه اینترنتی «الفجر» انجام داده است، لقب «قاری پادشاهان» را رد می‌کند و می‌گوید: من قرآن را در حضور بیشتر رؤسای جمهور کشورهای عربی و اسلامی قرائت کرده‌ام، اما به رژیم‌ها و حکومت‌ها تعلق ندارم بلکه خود را متعلق به کتاب خداوند می‌دانم؛ زیرا حاکمان، ابدی نیستند اما قرآن کریم تا روز قیامت و بازگشت همه به سوی خداوند باقی خواهد ماند.
احمد نعینع درباره قرائت روزانه قرآن کریم می‌گوید: روزانه تقریباً ۵ جزء قرآن را بازخوانی می‌کنم و البته در ماه مبارک رمضان بیشتر از این به قرائت می‌پردازم، همچنین در این ماه مبارک معمولاً به کشورهای مختلف جهان جهت برگزاری محافل قرآنی سفر می‌کنم و امسال هم مهمان الجزائر و مراکش هستم.
شیخ أحمد نعینع در پاسخ به این پرسش که آیا پرداختن به قرائت قرآن مانعی در مسیر موفقیت در تحصیل در رشته پزشکی نبوده است، گفت: زمانی که وارد دانشکده پزشکی شدم، قاری و حافظ کل قرآن کریم بودم و همزمان با تحصیل در رشته پزشکی به یادگیری قرائت‌های ده‌گانه قرآن کریم می‌پرداختم.
وی افزود: در مکتب‌خانه سنتی «أم السعد»، معروف‌ترین بانوی نابینای استاد قرائت‌های ده‌گانه در مصر، انواع قرائت‌ها را آموختم در حالی که دانشجوی پزشکی نیز بودم.
این قاری معروف مصر به زیباترین خاطراتی که از دیگر قاریان در ذهن دارد، اشاره کرد و گفت: یکی از زیباترین خاطرات مربوط به نخستین قرائتم در حضور شیخ «مصطفی اسماعیل» بود.
وی افزود: اطرافیان از من خواستند تا در حضور استاد مصطفی اسماعیل قرائت کنم و پس از این که قرائتم را به پایان رساندم، وی به علامت تشویق عمامه خود را از سر برداشت و شیفته صوت و قرائت من شد.
نعینع در ادامه به خاطره دیگری از شیخ «عبدالحلیم محمود»، شیخ اسبق الأزهر اشاره کرد و گفت: شیخ عبدالحلیم محمود در یک سخنرانی رادیویی در مسجد «علی السمان» در اسکندریه مصر صوت و قرائت مرا ستود و از من خواست تا عضو انجمن قاریان رادیو قرآن مصر شوم و وی در همان سخنرانی واسطه پذیرش من در رادیو شد.
 
«أم السعد»؛ بانوی نابینا و آموزگار گمنام قاری الملوک مصر

وی در پاسخ به اینکه چه کسی لقب «قاری‌الملوک» را برای شما انتخاب کرده است، گفت: مردم معمولاً مرا با عناوین مختلفی خطاب قرار می‌دهند، شیخ نعینع، دکتر نعینع و «قاری‌الملوک» مهم‌ترین عناوینی هستند که معمولاً مردم با آنها از من یاد می‌کنند.
نعینع درباره انتخاب لقب قاری‌الملوک گفت: در حضور بسیاری از رؤسای جمهور و پادشاهان کشورهای اسلامی و عربی از جمله پادشاه سابق اردن، «بوتفلیقه» رئیس‌جمهور الجزائر، «محمد السادس»، پادشاه مراکش، «انور السادات»، «حسنی مبارک»، «محمد مرسی» و «عبدالفتاح السیسی»، ۴ رئیس‌جمهور اخیر مصر قرآن کریم را قرائت کرده‌ام.
استاد أحمد نعینع در پایان با اشاره به خاطره حفظ تلفنی قرآن کریم توسط یک جوان مصری، از همه جوانان خواست تا برای حفظ قرآن کریم تلاش کنند و اظهار داشت: چند سال پیش یک جوان کارمند بانک نزد من آمد و برای حفظ قرآن درخواست کمک کرد. به وی گفتم روزانه یک آیه را حفظ کرده و به صورت تلفنی با من در ارتباط باشد. وی به این برنامه پایبند بود تا اینکه پس از ۷ سال حافظ کل قرآن کریم شد.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها