0

لخلاخ یا لخ لخ

 
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

لخلاخ یا لخ لخ
جمعه 28 خرداد 1395  10:31 PM

لخلاخ یا لخ لخ
 

مواد لازم برای 4 نفر


*ماهی (بهتر است از ماهی شیر یا قباد،هامور یا سنگسر سفید استفاده شود.
برای هر نفر حدود 200 گرم

*سبزی ماهی که شامل شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله(حدود 500 گرم)

*سیر یک بوته

*پیاز یک عدد

*برنج 4 پیمانه

*تمر هندی که بهتر است از نوع سیاه رنگ باشد نصف یک بسته کوچک 200 گرمی یعنی 100 گرم

*روغن و زردچوبه و فلفل ونمک به میزان لازم

 

 

 

 

طرز تهیه:

 

 

 

 

اول پیاز رو که نگینی خرد کردیم توی یک قابلمه نسبتا بزرگ تفت می دهیم.

سپس سیر را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم و همزمان فلفل و زردچوبه نیز اضافه می کنیم.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی های شسته شده و خرد شده است،سبزی ها را با مواد تفت می دهیم تا خوب سرخ شود.

با حدود 6 پیمانه آب گرم آب تمر هندی را شیره گرفته و پس از عبور دادن از صافی آب تمر را به سبزی ها اضافه می کنیم و می گذاریم تا به جوش بیاید.

سپس ماهی ها را که از قبل پاک و تمیز کرده و نمک زده ایم شسته و به مواد در حال جوش خوردن اضافه می کنیم و می گذاریم تا ماهی ها خوب بپزند.حالا ماهی های پخته شده را از ظرف غذا بیرون میآوریم و کناری می گذاریم.

برنج را به دیگ آب تمر و سبزی اضافه کرده و منتظر می مانیم تا آب برنج گرفته شود.شعله ی زیر برنج را کم کرده و ماهی ها را روی برنج چیده و دم کش را می گذاریم و منتظر می مانیم تا برنج دم بکشد.

 

 

توضیح در مورد اسم غذا اینکه لخلاخ از کلمه ی عربی "لخلخه"گرفته شده و به معنای بوی خوش است.این غذا از سواحل عربی"خلیج همیشگی فارس"گرفته شده،و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها