0

علت بروز تشنگی بیش از حد در ماه رمضان

 
rezamzd
rezamzd
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 1848
محل سکونت : تهران

علت بروز تشنگی بیش از حد در ماه رمضان
یک شنبه 16 خرداد 1395  11:36 PM

یوسف اصغری محقق و مدرس طب سنتی درباره تدابیر سحر ماه رمضان اظهار کرد: مواد غذایی که برای سحری توصیه می‌شود, بهتر است به شکل آب پز باشند.

به گفته وی بهترین نوع غذاها در وعده سحر شامل خورشت قورمه سبزی، خورشت آلو اسفناج، خورشت کدو، خورشت خلال بادام، خورشت بامیه، خورشت ریواس و کرفس، خورشت قیمه است.

علت بروز تشنگی بیش از حد در ماه رمضان

 

وی ادامه داد: بهتر است که این خورشت‌ها با مقداری گوشت مرغ یا کمی گوشت گوسفندی تهیه شده باشد و به عنوان چاشنی از لیمو عمانی و تمرهندی تازه ترش استفاده شود.

این محقق و مدرس طب سنتی گفت: حتماً از زمان افطار تا سحر برای جبران آب و مایعات بدن از انواع آش‌ها و سوپ‌ها بخصوص سوپ جو، آب دوغ خیار، ماست و خیار، رب انار، لبنیات به اشکال گوناگون مصرف شود.

اصغری بیان داشت: در زمان افطار تا سحری از انواع تنقلات بسته بندی شده (چیپس، پفک،آدامس، کاکائو، تخم آفتابگردان، …) به خاطر خشک کردن دستگاه گوارش بهتر است پرهیز شود البته بذر کدو حلوایی خام جهت کاهش عطش در طی روز و جبران رطوبت از دست رفته ناشی از روزه داری یکی از تنقلات خیلی مناسب به خصوص برای گرم مزاجان به حساب می آید که می توانند هر شب 20 تا 30 عدد از آن را میل کنند.

وی بیان داشت: همچنین برای کاهش عطش در طی شبانه روز علاوبر رعایت موارد بالا بهتر است از ترکیب بذر خرفه همراه یک استکان آب هندوانه یا ماست کم چرب هنگام سحری میل شود و نیز می توان به توصیه حکما هنگام سحری یک قاشق روغن بادام شیرین خوراکی یا روغن فندق همراه یک استکان شربت گل بنفشه یا گل پنیرک و یک قاشق بذر خرفه مصرف شود.

نحوه تهیه شربت گل بنفشه یا پنیرک :

-یک قاشق گل بنفشه یا پنیرک را در یک لیوان آب خنک ریخته و شب تا صبح خیسانده, سپس صبح صاف کرده و با یک قاشق روغن بادام شیرین مصرف شود.

– بروز عطش فراوان در ماه رمضان به دلیل گرم شدن کبد و قلب در طی زمان روز بوده و لازم است در طی زمان افطار تا سحر به عنوان نوشیدنی از عرقیات خنک مثل شاطره، کاسنی، کیالک، تاجریزی، سبزی کاهو و … استفاده کنند تا حرارت کبد و قلب فروکش کند و تشنگی برطرف شود.

شربت راوند جهت رفع تشنگی روزه داران

 

علت بروز تشنگی بیش از حد در ماه رمضان

 

شربت “گیاه راوند” نوشیدنی است که علاوه بر رفع عطش، قدرت ایستایی بدن را در طی روز، افزایش داده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت و سم زدایی می‌کند. با مصادف شدن ماه مبارک رمضان با یکی از گرم‌ترین ماههای سال که در آن تعریق بدن به شدت بیشتر می‌شود، استفاده از نوشیدنی‌هایی که عطش را رفع و قدرت و توان بدن را افزایش می دهد در این ماه ضرورت دارد. شربت گیاهی راوند  یک شربت مفید برای ایام روزه داری است، این شربت از عصاره چندین گیاه نظیر عصاره چای سبز، عصاره دارچین، برگ به لیمو و… تشکیل شده و به علت دارا بودن اسید گلورونیک، سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد.

 شربت راوند به دلیل دارا بودن نوعی آنتی بیوتیک قوی باعث می شود که مواد زائد و سموم بدن دفع شود.

یکی از بیماری‌های شایع در ماه مبارک رمضان که از کمبود آب و املاح معدنی در بدن ایجاد می‌شود تنبلی روده است، شربت راوند به دلیل دارا بودن اسید گلورونیک، املاح معدنی، اسید سیتریک، ویتامین‌های گروه B ,و… در درمان این بیماری و جلوگیری از ابتلا به آن نقش مهمی را ایفا می کند.

از آنجا که طعم شربت راوند ترش مزه است، افراد بنا بر ذائقه خود می‌توانند آن را باعسل طبیعی شیرین کنند.در روزهای عادی بهترین زمان مصرف این شربت قبل از صبحانه و عصرها است اما برای افراد روزه دار ۳۰ دقیقه بعد از صرف افطار و در مرحله دوم بعد از وعده سحر زمان مناسبی برای نوشیدن این شربت گیاهی است.

مقدار مصرف معمول این شربت در هر وعده یک استکان معمولی است.

از دیگر فوائد گیاه راوند: جلوگیری از ریزش موها، چین و چروک پوست و سخت شدن رگها، مفاصل و عضلات از دیگر فوائد این گیاه دارویی است.

 

منبع : http://www.asemooni.com

 

.... ..

                      

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها