درمان تبخال با نسخه های خانگی و طبیعی
چهارشنبه 12 خرداد 1395 8:23 PM
تبخال یکی از آن بیماری هایی هست که کما بیش حداقل یک بار با آن مواجه شده اید ، این بیماری یک بیماری ویروسی که معمولا با دانه ی قرمز رنگی شناخته میشود که معمولا در ناحیه لب یا لثه و بعضی مواقع در زبان ظاهر میشود ، این بیماری به دلایل متعددی ظاهر میشود و هنوز دلیل خاصی که با رعایات آن از آین بیماری جلوگیری کنیم ارائه نشده است ، سایت سلامت آکاایران در این مقاله تعدادی از راه حل ها برای درمان این بیماری را خدمت شما ارائه میدهد که امیدواریم موثر واقع شود ، امیدواریم که این مطلب مورد توجه شوما واقع شود :
به نقل از آکاایران : لابد می دانید که تبخال بیماری شایعی ناشی از ابتلا به عفونت ویروسی از خانواده هرپس سیمپلکس است و خودش را با برجستگیهایی قرمز رنگ یا تاولهایی کوچک در ناحیه لب، لثه، بینی و زبان نشان می دهد. این ضایعه پوستی که گاهی با علائمی مانند سوزش و خارش همراه است به دلایل مختلف از قبیل استرس، هیجان و یا مصرف بیرویه بعضی از خوراکیها و موادغذایی در بدن به وجود میآید. افرادی که ابتلا به تبخالهای دهانی را تجربه کردهاند حتما میدانند که در طب مدرن درمانی برای این بیماری وجود ندارد و متخصصان تنها با تجویز داروهای ضدویروسی مانند آسیکلوویر به تسریع بهبودتبخال کمک میکنند و البته گاهی همین دارو، باعث ایجاد حساسیت در پوست می شود. در حالی که در میان شیوههای طبیعی درمان تبخال ، روشهایی وجود دارد که میتواند علاوه بر تسکین درد روند درمان تبخال را تسریع کند و هیچ عارضه ای هم نداشته باشد. توصیه ما به شما این است که اگر این شیوههای طبیعی را برای درمان تبخال انتخاب میکنید پیش از هر چیز با متخصص طب سنتی مشورت کنید.
معجون سیب و عسل را امتحان کنید
در میان برخی درمانگران شیوه های طبیعی استفاده از معجون سیب و عسل می تواند تاثیر زیادی در بهبود تبخال های دهانی داشته باشد. برای تهیه این معجون کافی است سیب پوست کنده و رنده شده را با یک قاشق عسل مخلوط کنید و این مرهم را یک بار در روز با آرامش میل کنید. مصرف این معجون به مدت 3 تا 4 روز می تواند تاثیر زیادی در بهبود تبخال های دهانی داشته باشد.
خاصیت ضدویروسی گل همیشه بهار
مرهم گل همیشه بهار از دیگر مواد طبیعی و گیاهی برای درمان تبخال به ویژه تبخال هایی است که روی لثه و لب دیده می شود. قرار دادن این مرهم روی تبخال علاوه بر آنکه به کنترل و از بین رفتن ویروس ها کمک می کند، موجب تسریع روند درمان تبخال و از بین رفتن ویروس می شود. افرادی که از جوشانده، مرهم گل همیشه بهار یا داروهای صنعتی تهیه شده از این گیاه برای درمان بیماری خود استفاده می کنند علاوه بر تسریع روند درمان به کاهش میزان خارش و سوزش موضع تبخال نیز کمک می کنند.
تا تبخال دارید کدام غذاها ممنوع است؟
برای درمان تبخال بهتر است در طول دوره درمان از خوردن غذاها و خوراکی هایی مثل انواع شکلات، کاکائو، آجیل، گندم، عدس، بادام زمینی، انواع سس، غذاهای حاضری و سرخ کردنی، کره بادام زمینی و جو پرهیز کنید. مصرف این مواد موجب تحریک بیماری تبخال شده و به طول درمان آن می افزاید. این مواد از آن جهت که موجب افزایش حساسیت و تحریک پذیری تبخال می شوند، بهتر است در طول مدت درمان و تا مدتی پس از بهبودی بیماری توسط بیمار مصرف نشود.
فورا به پزشک مراجعه کنید، اگر ...
اگرچه ابتلا به تبخال به ویژه تبخال های دهانی از جمله بیماری های نگران کننده و خطرناک نیست اما سهل انگاری در درمان این بیماری می تواند عوارض جبران نشدنی به همراه داشته باشد.
اگر تبخال روی بینی و در نواحی نزدیک به چشم بروز کرده، باید فورا برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد و از هرگونه خوددرمانی پرهیز کرد زیرا یکی از شایع ترین اختلال های ناشی از عفونت های چشمی ناشی از تبخال یا ویروس هرپس، اختلال در بینایی است.
در شرایطی که تبخال بزرگ، قرمزرنگ و دارای کانون های عفونی و چرکی است باید برای درمان سریع تر به پزشک مراجعه کرد.
در شرایطی که ابتلا به تبخال با افزایش حرارت بدن و تب و لرز همراه بود باید از پزشک مشورت گرفت تا احتمال ابتلا به بیماری های دیگر نیز بررسی شود. شاید بروز تبخال علامتی برای ابتلا به بیماری ای دیگر باشد.
در صورتی که درون تبخال به جای رطوبت و ترشحات معمول تبخال سطحی چروک خورده داشت و علائمی مانند سردرد و دردهای عضلانی نیز با تبخال همراه بود در این شرایط نیز باید به پزشک مراجعه کرد و روند بیماری را بررسی کرد.
افرادی که در ناحیه تناسلی دچار تبخال یا ضایعات پوستی شبیه آنچه با نام تبخال های دهانی است، می شوند نیز باید فورا به پزشک مراجعه کنند تا احتمال ابتلا به تبخال تناسلی را بررسی کنند.
4هشدار مهم
هرگز تبخال هایی که در اطراف چشم ایجاد شده را نخارانید یا آنها را دستکاری نکنید.
در دوران ابتلا به تبخال مصرف مایعات خنک، بستنی و عرق های گیاهی با طبع خنک را جدی بگیرید.
در روز اول و دوم شروع بیماری محل بروز ضایعه پوستی را با یک تکه یخ کمپرس کنید.
برای گذاشتن دارو، روغن یا مرهم های گیاهی روی تبخال حتما از گوش پاک کن استفاده کنید و در صورتی که دست شما با آن تماس داشت برای پیشگیری از انتقال به دیگر افراد خانواده در طول روز چندین بار دست هایتان را بشویید.
هر صبح پلک هایت فصل جدیدی را از زندگی ورق میزند
سطر اول همیشه این است:خدا همیشه با ماست
پس بخوانش با لبخند