0

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

 
mohandesvahidpour
mohandesvahidpour
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 5058

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone
دوشنبه 3 خرداد 1395  11:29 PM

لذت استفاده از دستگا‌ه‌های اندرویدی، هرروز با آمدن نسخه‌های جدیدتر اندروید بیشتر می‌شود. معمولا با معرفی هر نسخه از اندروید از سوی گوگل، گوشی جدیدی هم از طرف این شرکت با همکاری یکی از شرکت‌های سازنده‌ی سخت‌افزار مثل سامسونگ، ال‌جی یا موتورولا معرفی می‌شود. گوگل با معرفی گوشی جدید می‌تواند علاوه‌بر فناوری‌های جدید، قابلیت‌های جدید سیستم‌عاملش را به رخ رقیبان بکشد. این بار گوگل در اقدامی جالب به یک گوشی اکتفا نکرد و دو گوشی معرفی کرد. گوشی «ال‌جی نکسوس 5 ایکس» (LG Nexus 5x) اولین گوشی نکسوس با برند ال‌جی نیست؛ اما می‌توان ادعا کرد که یکی از گوشی‌های کامل و برتر نکسوس تا به امروز است. خیال شما باید بابت کیفیت نمایشگر آن راحت باشد. حسگر اثرانگشت برای امنیت بی‌نقص، دوربین‌هایی که تصاویر خارق‌العاده ثبت می‌کنند، در کنار تجربه‌ی جدیدترین نسخه‌ی اندروید ناب از امکاناتی هستند که نکسوس جدید گوگل برای کاربرانش فراهم می‌کند.

صفحه نمایش

برخلاف نکسوس 6p  که از پنل‌ اولد برای نمایشگرش سود می‌برد، ال‌جی برای نکسوس 5x  به پنل LCD اکتفا کرده است. این نمایشگر از فناوری IPS بهره می‌برد و رنگ‌ها را برخلاف برادر بزرگ‌ترش نزدیک به واقعیت نمایش می‌دهد. دیگر از تم زرد در رنگ‌های این پنل خبری نیست و زاویه‌ی دید مناسب و روشنایی مطلوبی در آن وجود دارد. اندازه‌ی 5.2 اینچی نمایشگر برای تمامی نیاز‌های کاربر مثل وب‌گردی، بازی و خواندن مطالب کافی به نظر می‌رسد؛ البته کاربرانی هم هستند که خواهان صفحه‌های نمایش بزرگ‌تر هستند که برای داشتن شرایط مساوی و تنها نمایشگری بزرگ‌تر می‌توانند 6p  را انتخاب کنند. موارد زیادی در بخش تنظیمات نمایشگر نکسوس 5x  به چشم نمی‌خورد. اگر از «اندازه‌ی فونت»  (Font Size)، کنترل حالت چرخش نمایشگر، شدت روشنایی و مدت‌زمان خاموش شدن خودکار نمایشگر بگذریم، حالت «دو بار چرخاندن مچ دست» (Double twist) جالب به نظر می‌رسد. با فعال بودن این حالت با دو بار چرخاندن مچ دست، دوربین گوشی فعال می‌شود.

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

یکی از معایب این نمایشگر را که به حسگر روشنایی و شتاب‌سنج مجهز شده، می‌توان تغییر نمایش محتویات از حالت عمودی به افقی دانست که سریع‌تر از زمانی که باید اتفاق بیفتد، اجرا می‌شود و بعضی‌اوقات اذیتتان خواهد کرد.

نکته‌ای که توجه شما را جلب خواهد کرد، این است که وقتی نمایشگر خاموش است، خط‌هایی روی آن به چشم می‌خورند و به‌ نظر می‌رسد برای صفحه‌ی لمسی روی نمایشگر باشند که برای بهبود لمس نمایشگر ایجاد شده‌اند؛ البته این خط‌ها حتی هنگامی‌که نمایشگر روشنایی کمی دارد دیده می‌شوند. صفحه‌ی لمسی نمایشگر، عملکردی عالی دارد و تا 10 لمس را به‌صورت هم‌زمان پشتیبانی می‌کند.

حسگر

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

 

 

 

پس از حرف‌وحدیث‌های فراوان در مورد خم شدن هوآوی 6p، خبرهایی منتشر شد، مبنی بر اینکه حسگر اثرانگشت نکسوس 5x هم هنگام شارژ شدن کارآیی خود را از دست می‌دهد. با یک  آزمون ساده مشخص شد که این مورد هم صحت ندارد. کارآیی این حسگر هنگام شارژ گوشی، هیچ تفاوتی با حالت عادی ندارد؛ البته این آزمون در شرایطی انجام شد که شارژر و کابل اصلی گوشی مورداستفاده قرار گرفته بودند.

حسگر نکسوس جدید کوچک‌تر هم مثل نکسوس 6p  زیر دوربین گوشی و روی قاب پشتی در مکانی مناسب قرار دارد. همان‌طور که قبلا هم در نقد و بررسی‌های قبلی ذکرشد، این مکان فقط برای هنگامی‌ مناسب است که گوشی را در دست گرفته‌اید. این حسگر تا 5 انگشت را شناسایی می‌کند، هنگام استفاده قدرت تشخیص سریع و شناسایی بالایی دارد و به نظر نمی‌رسد به‌هیچ‌عنوان در شناختن انگشت صاحبش مشکلی پیدا کند؛ همچنین به سبک گوشی‌های هوآوی در مکانی مطابق با گوشی‌های این برند قرارگرفته است؛ اما برخلاف سری جدید حسگر‌های این شرکت قابلیتی به جز باز کردن قفل گوشی ندارد؛ مثلا نمی‌توان با کشیدن انگشت روی آن، نمایش مرکز اعلان‌ها یا مدیریت برنامه‌ها را انتظار داشت.

طراحی و ساخت

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

 

یکی از نقاط‌قوت نکسوس 5x  را می‌توان طراحی ظاهری و جنس بدنه‌ی آن دانست. اگرچه این بدنه از پلاستیک ساخته ‌شده؛ اما هنگام در دست گرفتن گوشی ظرافت، زیبایی و مرغوبیت آن حتما توجهتان را جلب خواهد کرد. در ساخت گوشی، قاب جلویی و پشتی آن جدا از هم طراحی ‌شده‌اند؛ اما این طراحی آن‌قدر خوب است که هنگام در دست گرفتن گوشی حس می‌کنید که بدنه از پلاستیکی یک‌تکه ساخته ‌شده است. گوگل ادعا کرده که این گوشی را از جنس پلی‌کربنات تزریقی و به‌صورت یکپارچه ساخته است؛ البته با توجه به جنس و کیفیت بدنه‌ی نکسوس 5x  می‌توان نتیجه گرفت این ادعا دور از واقعیت نیست.

پلاستیک روی گوشی و قاب پشتی از جنس مات هستند و به نظر می‌رسد که در برابر خراش‌های احتمالی مقاومت بالایی دارند؛ همچنین با جذب عرق، چربی و اثرانگشت هم میانه‌ی خوبی ندارند. برند تجاری LG هم مثل برادر بزرگ‌تر با فونتی خیلی کوچک‌تر از nexus روی قاب نوشته ‌شده است.

دوربین گوشی در حد 2 میلی‌متر از وسط قاب پشتی بیرون زده و مثل ترمزی برای قرارگیری ثابت گوشی روی سطوح صاف کاربرد دارد. باید گفت بیرون زدن دوربین اصلا برای کاربر آزاردهنده نیست و مانع قرارگیری ثابت گوشی روی سطوح صاف نمی‌شود؛ اما اگر به لبه‌های چپ و راست در قسمت پایین گوشی فشار بیاوریم، مثل تایپ کردن حروف P یا Q حتما گوشی کمی تکان خواهد خورد. قاب پشتی نکسوس 5x  به‌غیراز بخش دوربین، صاف است و بیرون‌زدگی یا فرورفتگی دیگری ندارد. ضخامت این گوشی به 7.9 میلی‌متر می‌رسد که برای یک گوشی با نمایشگر 5.2 اینچی مطلوب است. نکسوس کوچک‌تر با بدنه‌ی پلاستیکی‌اش تنها 137 گرم وزن دارد.

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

دو طرف بالا و پایین نمایشگر به‌صورت قرینه طراحی ‌شده‌اند. هنگام خاموش بودن گوشی، تنها راه تشخیص سروته گوشی از روبه‌رو، دوربین سلفی آن است. خلاف چیزی که از ظاهر گوشی برمی‌آید، این گوشی تنها یک اسپیکر دارد و آن ‌هم زیر نمایشگر قرارگرفته است. زیر نمایشگر علاوه‌بر این اسپیکر، LED  اعلان‌ها هم قرارگرفته که البته به‌صورت پیش‌فرض غیر‌فعال است و باید در تنظیمات گوشی آن را فعال کنید.

طراحی گوشی زیبا و کامل به نظر می‌رسد و هیچ‌چیز اضافه‌ای در طراحی آن به چشم نمی‌خورد. کلید‌های روشن/خاموش و کنترل صدا هم در جای مناسبی قرار دارند. تمامی گوشه‌های نکسوس 5x  انحنا دارند و تیز نیستند؛ اما تنها کلید‌های گوشی لبه‌هایی بدون انحنا دارند. البته این بدون انحنا بودن لبه‌ها در هر سه کلید‌ و کوچک بودن کلیدهای کنترل صدا، باعث می‌شود تا فشردنشان کمی با مشکل همراه باشد. در مجموع می‌توان گفت همه‌ی نکات مثبت در طراحی نکسوس 5x  رعایت شده‌اند و کمبود یا نقصی وجود ندارد که کاربر از بابت آن نگران باشد.

دوربین

نکسوس جدید گوگل برای دوربینش از سنسور ساخت سونی با شماره‌ی مدل IMX377 Exmor R  استفاده می‌کند. این سنسور از نوع CMOS است و دریچه‌ی دیافراگم f/2.0 دارد. شاید نکسوس‌های جدید اولین گوشی‌هایی باشد که سنسوری با این رزولوشن دارند. این دوربین به فوکوس لیزری و همچنین فلشی از نوع LED دوگانه مجهز شده تا بتواند در هر شرایطی، تصاویر مطلوب ثبت کند.

رابط کاربری دوربین مثل باقی نکسوس‌ها هنوز هم فقیر است. در رابط کاربری دوربین نکسوس جدید حتی با وجود سیستم‌عامل جدیدش، تنظیمات اندکی به چشم می‌خورند. آیکون‌هایی برای عکاسی با تایمر، تنظیم حالت فلش و فعال‌سازی HDR در صفحه‌ی اصلی رابط کاربری در نظر گرفته ‌شده‌اند. با کشیدن انگشت به پایین هم می‌توانید بین حالت‌های عکاسی و فیلم‌برداری جابه‌جا شوید. تنظیمات بیشتر هم در بخش تنظیمات تکمیلی وجود دارند که با آیکونی قابل‌دسترسی هستند.

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

کیفیت تصاویر ثبت‌شده با این دوربین مناسب هستند، تا به امروز، این تنها نکسوس گوگل است که می‌توان روی تصاویرش حساب باز کرد. تراز سفیدی و کنتراست در تصاویر رعایت می‌شوند. هنگام عکاسی در محیط‌هایی با نور کم یا حتی شب هم می‌توان تصاویر با کیفیتی با دوربین اصلی نکسوس 5x  ثبت کرد؛ البته باید گفت کیفیت تصاویر نسبت مستقیم با نور دارند. خوشبختانه در تصاویر این گوشی و در هر شرایط دیگر از بافت نویز خبری نیست.

یکی از قابلیت‌های جالب دوربین اصلی، تهیه‌ی ویدیوهایی با سرعت 240 فریم بر ثانیه و کیفیت HD است که از کیفیت و سرعت فریم مطلوبی برخوردارند؛ البته ویدیوهایی با سرعت 30 فریم بر ثانیه و صدای استریو و رزولوشن 4K  هم در این گوشی ضبط می‌شوند.

برای دوربین سلفی، سنسوری 8 مگاپیکسلی در نظر گرفته‌ شده است. این سنسور هم دریچه‌ی دیافراگم f/2.4 دارد و می‌تواند در نور مطلوب تصاویر با کیفیتی ثبت کند. این دوربین قادر به ضبط ویدیوهایی با رزولوشن fullHD و سرعت 30 فریم بر ثانیه است. تنظیمات در رابط کاربری این دوربین هم ابتدایی به نظر می‌رسد؛ حتی مثل خیلی از دوربین‌ها که افکت زیبایی در رابط کاربری دوربین سلفی دارند؛ این دوربین حتی از وجود این افکت هم بی‌بهره است.

سخت‌افزار، کارآیی و سیستم‌عامل

ال‌جی از تجربه‌ی ساخت آخرین گوشی چرمی‌اش در نکسوس 5x  استفاده کرده است. نکسوس جدید هم مثل G4 به تراشه‌ی 64 بیتی اسنپ‌دراگون 808 مجهز شده است؛ البته برخلاف G4 که سه گیگابایت رم داشت، این گوشی تنها 2 گیگابایت رم از نوع LPDDR3 دارد.

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

پردازنده‌ی شش هسته‌ای این گوشی به کمک پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو 418 از پس هر بازی یا عملیاتی که در نظر داشته باشید برمی‌آید؛ حتی ضبط و پخش ویدیو‌هایی با سرعت 240 فریم بر ثانیه سندی بر این ادعاست. این مجموعه‌ی سخت‌افزاری توانست در آزمون گرافیکی از 60 فریم ورودی، 47 فریم را پردازش و پخش کند و در آزمون AnTuTu نمره‌ی خوب 51352 را کسب کرد که بسیار بالاتر از نمره‌ی 4G  با سخت‌افزار مشابه است. این نمره نشان‌دهنده‌ی قدرت و بهبود سیستم‌عامل اندروید است. این سخت‌افزار را با بازی سنگین Real Racing آزمودیم. می‌توان گفت نتیجه عالی بود و هیچ مکث یا کمی‌وکاستی در اجرای این بازی سنگین مشاهده نشد.

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

می‌توان اطمینان داشت که این مجموعه‌ی سخت‌افزار در کنار سیستم‌عامل 64 بیتی مارشمالو نسخه‌ی 6.0 کاربرش را ناامید نمی‌کند. اندروید «مارشمالو» (Marshmallow) نسخه‌ی 6.0، تجربه‌ی جدیدی است که همراه این گوشی عرضه ‌شده است. مارشمالو به‌عنوان جدیدترین سیستم‌عامل گوگل تجربه‌ای متفاوت را برای کاربران این گوشی به ارمغان می‌آورد. طبق سنت گوگل در گوشی‌های نکسوس، سیستم‌عامل اندروید با هر نسخه‌ای بدون هیچ رابط کاربری یا اصطلاحا به‌صورت ناب دیده می‌شود. با اینکه در این سیستم‌عامل گزینه‌های زیادی برای شخصی‌سازی یا تغییرات وجود ندارند، درعوض مواردی که وجود دارند به‌خوبی ایفای نقش می‌کنند و کار کاربر را راه می‌اندازند. گفتنی است که به‌غیراز اضافه شدن چند انیمیشن در قسمت‌های مختلف، از لحاظ بصری در مقایسه با اندروید لالی‌پاپ نسخه‌ی 5.1 در این نسخه از اندروید تغییر بزرگی به وجود نیامده است.

تجربه‌ی جدید دیگر استفاده از USB Type C در این گوشی است. نکته‌ی منفی در مورد این گوشی اینکه برخلاف نکسوس 6p  در جعبه‌ی این گوشی خبر از کابلی نیست که بتوانید نکسوس 5x  را به‌وسیله‌ی آن به کامپیوتر متصل کنید؛ پس برای انتقال اطلاعات بین نکسوس جدید و کامپیوترتان، باید این کابل را به‌صورت جداگانه تهیه کنید. در مقابل می‌توانید از اینکه گوشی شما در مدت‌زمان کمتری شارژ می‌شود، لذت ببرید. می‌توانید باتری 2700 میلی‌آمپر ساعتی گوشی‌تان را در کمتر از 30 دقیقه تا 60 درصد شارژ کنید. این باتری می‌تواند تا 17 ساعت انرژی را برای مکالمه در شبکه‌ی 3G  مهیا ‌کند. باید گفت در این گوشی برخلاف برادر بزرگ‌تر، امکان شارژ سایر دستگا‌ه‌هایی که از پورت USB Type C بهره می‌برند فراهم نیست.

جمع‌بندی

نقد و بررسی LG Nexus 5X -16GB Mobile Phone

 

 

 

ال‌جی نکسوس 5x  را می‌توان شاهکار جدید گوگل و ال‌جی لقب داد. طراحی کم‌نظیر که کمتر در گوشی‌های پلاستیکی شاهدش بودیم، می‌تواند نکسوس 5x  را به یکی از گوشی‌های محبوب نکسوس تبدیل کند. علاوه‌براین طراحی اندروید مارشمالو نسخه‌ی 6.0 که می‌توانید تا سه سال آینده از به‌روزرسانی‌اش از سوی گوگل خیالتان را راحت کنید، دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی با لنز ساخت سونی، دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی و سخت‌افزاری قدرتمند بر پایه‌ی اسنپ‌دراگون 808 مواردی هستند که نکسوس کوچک‌تر گوگل را به گوشی محبوبی تبدیل خواهند کرد؛ البته استفاده از حسگر اثرانگشت و باتری 2700 میلی‌آمپر ساعتی از نقاط‌قوت کاربرند پسندی هستند که ال‌جی و گوگل از آن‌ها در ساخت نکسوس 5x  بهره برده‌اند.

نقاط قوت
  • مجهز به حسگر اثرانگشت
  • دوربین اصلی با کیفیت
  • مجهز به اندروید خالص مارشمالو
  • مجهز به فوکوس لیزری
  • طراحی زیبا و خوش‌دست
نقاط ضعف
  • ساخته شده از پلاستیک
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها