مجله زندگی ایده آل - مانی یزدانپرست: خیلی جاها عطر دلربای دارچین، از کافه و قنادیها به مشام میرسد و اشتهای آدم را تحریک میکند. اما شاید ما با دارچین در آشپزی و پختوپز، بیشتر معاشرت میکنیم و کمتر در شیرینی و کیکپزی از این ادویه خوشرنگ و بو استفاده میکنیم.
مواد لازم:
-
آرد: 800گرم
-
تخممرغ: 3 عدد
-
مارگارین ذوب شده: 150 گرم
-
شكر: 200 گرم
-
وانیل: یكدوم قاشق چایخوری
-
ماست: 130 گرم
-
خمیرترش: 20 گرم
-
بهبوددهنده: 4 گرم
-
کرم پاتی سیر: به میزان لازم
-
شیر: به میزان لازم
-
پودر دارچین: به میزان لازم
-
زرده تخم مرغ: یک عدد
-
کنجد: به میزان لازم
روش تهیه:
1. ابتدا آرد را با بهبوددهنده الك كرده و كنار میگذاریم. ماست را همراه دو قاشق از شكر و خمیرترش و چند قاشق از آرد هم میزنیم، پیش خمیری حاصل می شود که روی آن را میپوشانیم و در محیطی گرم به مدت 15 دقیقه قرار میدهیم تا افزایش حجم دهد.
2. پس از این مدت تخممرغها را با مابقی شكر هم زده همراه مارگارین ذوب شده و مخلوط آرد و بهبود دهنده و وانیل به پیشخمیر اضافه میكنیم و هم میزنیم تا جایی كه خمیر یكدستی حاصل شود. روی خمیر را پوشانده و به مدت 60 تا 80 دقیقه در محیطی گرم استراحت میدهیم تا حدودا حجم خمیر دوبرابر شود.
3. خمیر را به قطر نیم سانتیمتر پهن میكنیم و به شكل نواری میبریم. روی هر نوار كرم پاتی سیر و كمی شكر و پودر دارچین میپاشیم و هر نوار را به دور خود میپیچیم.
4. بافت حاصل را روی كاغذ روغنی داخل سینی فر قرار داده داخل كیسه نایلونی میگذاریم و دوباره به مدت 15 دقیقه در محیطی گرم استراحت میدهیم. بهتر است در این مرحله یك لیوان آب جوش نیز داخل سینی در كیسه نایلونی قرار دهیم. پس از این مدت با زرده تخممرغ كه با كمی شیر مخلوط كردهایم روی نان را آغشته میكنیم و رویشان كنجد میپاشیم و به مدت حدودا 50 دقیقه در پنجره وسط فر كه از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم كردهایم، میپزیم.