برای یاری امام مهدی(عج) باید عزم و تلاشمان را حضرت عباسی کنیم
پنج شنبه 23 اردیبهشت 1395 12:06 PM
حجت الاسلام علی اکبر مهدی پور، محقق و مولف تاریخ اسلام در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان تصریح کرد: درباره حضرت عباس علیه السلام واژه های خاصی به ذهن متبادر می شود که در وجود ایشان متبلور است مانند صفا، وفا، شجاعت و اطاعت محض در مقابل امام زمانشان که برای ما آموزنده است.
وی افزود: ما باید از آن بزرگوار بیاموزیم که چگونه در محضر امام خود مطیع محض باشیم. قرآن کریم آنجا که در رابطه با مسئله اطاعت سخن می گوید، می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُم...» یعنی در اینجا نوع اطاعت را، اطاعت محض عنوان می کند. اما در غیر این موارد اطاعت محدود است به عنوان مثال اطاعت پدر و مادر واجب است اما تا جایی که مخالف دستورات الهی نباشد. اگر پدر و مادر تلاش کنند که تو شرک بورزی یا به چیزی عمل کنی که نسبت به آن علم نداری نباید از آنها اطاعت کرد.
این کارشناس تاریخ اسلام بیان کرد: در حدیثی ارزشمند در اصول کافی آمده است که «بترس و برحذر باش از این که کسی را که خداوند بر تو حجت قرار نداده است برخود حجت قرار داده و از او اطاعت کنی.»
حجت الاسلام مهدی پور در ادامه با اشاره به خصلت بارز حضرت عباس علیه السلام گفت: حضرت اباالفضل علیه السلام هم در برابر امیرالمومینن هم در برابر امام حسن و هم در برابر امام حسین علیهم السلام، با تمام وجود مطیع محض بوده و صد در صد در اطاعت آن بزرگواران بود. تعبیر عجیبی از معصومین علیهم السلام در زیارتی که برای ایشان وارد شده آمده است که می فرماید: «أَعْطَيْتَ غَايَةَ الْمَجْهُودِ؛ شهادت می دهم که تو نهایت تلاش را انجام دادی» واژه «مجهود» یعنی سقف توان و طاقت بشری؛ به عبارت دیگر مفهوم این کلام آن است که ابوالفضل العباس علیه السلام هر آنچه را که می شد و امکان داشت، انجام داد. اگر چیزی انجام نداده، امکان انجام آن وجود نداشته است.
محقق و مولف کتب تاریخ اسلام در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ما نیز باید با تمام ظرفیت های خود در خدمت حضرت بقیه الله علیه السلام باشیم. نخستین وظیفه ی ما در این باره، معرفت و شناخت کامل از وجود امام است؛ چرا که رسول خدا صل الله علیه وآله فرمودند: «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه؛ هر کس بمیرد در حالی که امام زمانش را نشناسد اصولا در اسلام سهمی ندارد (یعنی مسلمان نیست و مسلمان از دنیا نرفته است) این حدیث هم در میان شیعه و هم در میان اهل تسنن متواتر است. در مرحله بعد از شناخت، اطاعت محض است. همه می دانیم که وجود مقدس بقیه الله عجل الله تعالی فرجه از ما چه می خواهند. لذا باید برای اطاعت امر آن بزگوار (عج) با تمام ظرفیت تلاش کنیم.
تلاش برای پیاده کردن اهداف آن بزرگوار از دیگر وظایفی است که حجت الاسلام مهدی پور ضمن با اشاره به آن گفت: ما می دانیم امامی خواهد آمد که در سطح دنیا عدالت را گسترش می دهد پس ما نیز باید در حد توان در محیط کار، در زندگی، در خانواده و ... برای پیاده کردن عدالت و گسترش آن تلاش کنیم. به کسی ظلم نکنیم. حق کسی را ضایع نکنیم.
این محقق دینی ابراز کرد: دیگر وظیفه ما، دعا برای فرج حضرت حجت(عج) است. امام عسکری علیه السلام می فرمایند: در زمان غیبت فرزندم، کسی از هلاکت نجات پیدا نمی کند مگر این که دو شاخصه را داشته باشد؛ نخست این که در اعتقاد به امامت آن حضرت (ع) پابرجا باشد. دوم: این که فراوان برای فرج او دعا کند. و رسول الله صل الله علیه وآله فرمودنده اند: در زمان غیبت فرزندم انتظار فرج بالاترین عبادت است. یعنی انتظار فرج یک کار و یک عمل است. همچنان که باید نماز را خواند و روزه را گرفت دعا برای فرج را نیز باید انجام داد.
وی در ادامه تاکید کرد: مرحوم فقیه ایمانی در کتاب ارزشمندی که درباره ی امام عصر علیه السلام نوشته، آورده است که «من شبی در عالم رویا به محضر امام مجتبی علیه السلام رسیدم ایشان فرمودند بر روی منبرها به مردم بگویید که دعا برای فرج یک وظیفه ی همگانی و واجب شرعی است.» تعبیر حضرت (ع) این است که دعا برای فرج مانند نماز میت نیست که اگر یک نفر بخواند از بقیه ساقط شود، واجب کفایی نیست بلکه واجب عینی است.
حجت الاسلام مهدی پور خاطرنشان کرد: یا به عنوان مثال صدقه دادن برای سلامتی حضرت (ع). هر چند که امام علیه السلام الحمدلله محفوظ به حفظ الهی و محروس به حراست الهی است. امام مهدی (عج) به صدقه ما نیازی ندارد ما نیاز داریم که خود را جزء ارادتمندان آن حضرت (ع) ثبت و اعلام کنیم. در همین رابطه نیز مطالعه کتاب «مکیال المکارم» را به علاقمندان توصیه می کنم.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست