پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
دوشنبه 27 شهریور 1396 6:07 PM
طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش پنجم
کرپ با مربا ( مناسب دوازده ماهگی)
برای تهیه کرپ ، کمترین اندازه های لازم پیشنهاد شده است. شما براساس این دو اندازه میتوانید با توجه به سن کودک و اشتهای او یک تا دو عدد کرپ را آماده کنید.
مواد لازم ( برای 12 کرپ) :
100 گرم آرد
3 عدد تخم مرغ
30 گرم کره
4/1 لیتر شیر
مقدار بسیار کمی نمک
مربا به انتخاب خودتان
مقداری زردآلو ، مربای میوه های قرمز وغیره
• آرد و نمک را در ظرفی بریزید. حفره ای در وسط آن ایجاد کنید. تخم مرغ ها را درون آن بشکنید و با چنگال و یا همزن آنقدر هم بزنید تا مخلوط کاملا یکنواخت و نرم شود.
• کره آب شده را به مخلوط بالا اضافه کرده و به تدریج شیر را نیز در آن بریزید و خوب هم بزنید. این خمیر مایع را به مدت 30 دقیقه کناری بگذارید.
• پس از این مدت ظرفی لب تخت و یا تابه مخصوص کرپ را روی حرارت قرار دهید ( قطر تابه باید حدود 20 سانتی متر باشد) کف تابه را کمی چرب کنید. با ملاقه مقداری مایع کرپ را روی تابه بریزید و آن را در تمام سطح تابه پخش کنید و هر دو طرف آن را بپزید.
• تا پایان یافتن خمیر به همین ترتیب عمل کنید. هر بار قبل از ریختن مایع کرپ کف تابه را چرب کنید( چرب کردن ته تابه با یک تکه چربی گوسفند راحت تر است).
• روی کرپی که برای کودک کنار می گذارید مقداری مربا بریزید و آن را با قاشق به کودک بدهید.
موس موز و توت فرنگی ( مناسب شش ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد موز
1 مشت توت فرنگی
مقداری شکر وانیل دار
• پوست موز را جدا کنید. توت فرنگی ها را با دقت و ظرافت بشویید و دم آنها را بگیرید.
• میوه ها و شکر وانیل دار را توسط مخلوط کن کاملا مخلوط کنید تا به صورت کرم اسفنجی شکلی درآید.
شیر برنج با کارامل ( مناسب نه ماهگی )
مواد لازم :
20 سانتی لیتر شیر
40 گرم برنج
1 عدد زرده تخم مرغ
2 حبه قند
کمی شکر وانیل دار
• شیر را در ظرفی بجوشانید. وانیل را در شیر گرم بریزید.
• برنج ( قبلا باید شسته شود) را داخل شیر بریزید و حرارت دهید تا کاملا بپزد. سپس از روی حرارت کنار بگذارید.
• در این فاصله کارامل را تهیه کنید. دو حبه قند را زیر شیر آب مرطوب کرده و فوری در ظرفی با ته ضخیم ( آلومینیومی نباشد) روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت کارامل فندقی رنگ درآید.
• کارامل را در ظرفی بریزید و ته و کناره های آن را به کارامل آغشته کنید.
• برنج را در ظرف آغشته به کارامل بریزید و بگذارید 12 ساعت بماند و کارامل به برنج نفوذ کند. پس از این مدت میتوانید دسر را به کودک بدهید.
موس موز و نارگیل ( مناسب نه ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد موز رسیده
1 قاشق نارگیل رنده شده
4/1 لیموترش
• پوست موز را جدا کرده ( الیاف سفید رنگ اطراف آن را دور بریزید) و آن را به قطعاتی کوچک تقسیم کنید.
• موز و نارگیل را همراه با چند قطره آبلیمو توسط مخلوط کن خوب مخلوط کنید تا به صورت پوره ای سبک و اسفنجی درآید.
شیر و تخم مرغ ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
20 سانتی لیتر شیر
1 قاشق سوپخوری شکر
1عدد تخم مرغ
چند قطره بهارنارنج
• شیر و شکر را بجوشانید. توجه کنید شیر سر نرود.
• تخم مرغ را هم زده و آب بهارنارنج را به آن اضافه کنید. سپس این محلول را در شیر بریزید. در تمام مدت از بهم زدن محلول غفلت نکنید. کرم حاصله را در ظرف های مخصوص ریخته و در آنها را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید. سپس آن ها را به مدت 10 دقیقه با بخار داخل فر بپزید. این دسر را میتوان نیم گرم و یا سرد مصرف کرد.
منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی
اصفهان نگین فیروزه ای جهان