پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
دوشنبه 27 شهریور 1396 6:04 PM
طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوزادان – بخش چهارم
کرم آنگلز ( مناسب شش ماهگی)
مقادیر و اندازه های پیشنهادی برای تهیه این کرم حداقل مقدار لازم است. برای سهولت کار میتوانید این کرم را با یک لیتر شیر 200 گرم ، 12 زرده تخم مرغ و یک قاشق مرباخوری وانیل تهیه کرده و به اندازه یک پیمانه از آن را برای کودک کنار بگذارید.
مواد لازم ( برای دو ظرف ):
4/1 لیتر شیر
4/1 شاخه وانیل ( یا 4/1 قاشق مرباخوری پودر وانیل)
3 عدد زرده تخم مرغ
50 گرم شکر
• شیر را همراه با وانیل در قابلمه ای بجوشانید. مواظب باشید که شیر سر نرود. سپس قابلمه را کنار بگذارید تا نیم گرم شود.
• در این فاصله زرده های تخم مرغ را با شکر آنقدر هم بزنید تا رنگ آن سفید شود.
• شیر را کم کم به تخم مرغ اضافه کنید ( اگر شیر گرم باشد تخم مرغ را سفت می کند).
• مخلوط شیر و تخم مرغ را که به صورت کرم در آمده است روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود ( نباید به مرحله جوشیدن برسد).
• کرم را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن مصرف کنید.
کرم آنگلز با شکلات ( مناسب هشت ماهگی)
• پس از تهیه کرم آنگلنز شکلات خوراکی را در حالی که کرم هنوز گرم است به آن اضافه کرده و آن قدر هم بزنید که خوب مخلوط شود.
کرم شکلاتی ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
4/1 لیتر شیر
2 قاشق سوپخوری شکر
2 تکه مربعی شکل شکلات خوراکی ( حدود 10 گرم)
1 عدد تخم مرغ
• شیر را با شکر بجوشانید. مواظب باشید شیر سر نرود. سپس شیر را از روی حرارت کنار بگذارید و شکلات ها را در آن حل کنید.
• تخم مرغ را با همزن بزنید و شیر و شکلات را کم کم به آن اضافه کنید. عمل هم زدن را قطع نکنید.
• این مخلوط را در ظرفی بریزید و در آن را با کاغذ آلومینیومی مسدود کنید و به مدت 20 دقیقه در بخار قرار دهید.
توجه : این کرم را به روش بن ماری نیز میتوان تهیه کرد. در این صورت مدت پخت آن 30 دقیقه است.
کرم واژگون ( مناسب دوازده ماهگی)
این کرم در واقع همان کرم آنگلز است با این تفاوت که در آن از سفیده های تخم مرغ نیز استفاده شده است.
مواد لازم :
4/1 لیتر شیر
4/1 شاخه وانیل ( یا 4/1 قاشق مرباخوری پودر وانیل)
3 عدد تخم مرغ
50 گرم شکر
5گرم کره
• شیر و شاخه ی وانیل را آنقدر حرارت دهید تا بجوشد. سپس بگذارید نیم گرم شود.
• تخم مرغ ها را ( سفیده و زرده ) با شکر مخلوط کرده و با همزن آنقدر بزنید تا به صورت کرم درآید . شیر را به تدریج در آن بریزید ( در این موقع شاخه وانیل را کنار بگذارید). این مایع را پس از مخلوط شدن در ظروف مخصوص پخت بگذارید.
• فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و ظرف حاوی کرم را به مدت 40 دقیقه ( یک ساعت اگر ظرف بزرگ باشد) در فر حرارت دهید. این کرم را می توان به روش بن ماری نیز حرارت داد. در این صورت سینی فلزی فر را از آب گرم پر کرده و ظرف حاوی کرم را داخل سینی قرار دهید.
• کرم را پس از پختن از فر خارج کرده و آن را در بشقاب کودک برگردانید.
عسل گلابی ( مناسب پنج ماهگی)
مواد لازم :
500 گرم گلابی
250 گرم شکر
• گلابی ها را پس از شستن در ظرفی رنده کرده ( قسمت های سفت و دانه ها باید جدا شوند) سپس شکر را به آن اضافه کنید.
• مخلوط گلابی و شکر را در ظرفی ( ته آن ضخیم باشد) به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. گاهی نیز آن را هم بزنید تا گلابی رنگ طلایی به خود بگیرد. این حالت عسل گلابی نام دارد.
توجه : این عسل مانند مربا قابل نگهداری است ولی پس از باز شدن در ظرف آن حداکثر باید تا 15 روز مصرف شود.
منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی
اصفهان نگین فیروزه ای جهان