پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
دوشنبه 27 شهریور 1396 5:57 PM
طرز تهیه انواع دسر و عصرانه برای نوازدان – بخش اول
کمپوت موز ( مناسب چهار تا شش ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد موز
1 بسته شکر وانیل دار ( یک قاشق مربا خوری )
• پوست موز را با برس و آب بشویید و آن را به مدت 10 دقیقه با بخار بپزید.
• پوست موز پخته پخته را جدا کنید. موز را در بشقاب کاملا نرم کرده و در صورت شکر وانیل دار به آن اضافه کنید.
توجه : وقتی کودک کمی بزرگتر شد میتوان مقداری خامه نیز به موز اضافه کرد. در صورتی که ظرف های پخت با بخار و یا زنبیل های مخصوص این کار را ندارید موز را داخل سبد فلزی قرار داده و آن را در ظرفی حاوی آب بگذارید و حدود 20 دقیقه با در بسته حرارت دهید.
کمپوت زردآلو ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
3 تا 4 عدد زردآلوی رسیده
2حبه قند
• زردآلو را شسته هسته هایش را جدا کنید. سپس آن را در ظرفی حاوی نصف لیوان آب قرار داده و 15 دقیقه حرارت دهید.
• زردآلوی پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید و در بشقاب بریزید.
• حبه های قند را زیر شیر آب مرطوب کرده و داخل قابلمه ای به صورت کارامل درآورید. سپس آن را روی کمپوت بریزید.
کمپوت گیلاس ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
1 مشت گیلاس قرمز و رسیده
1 قاشق سوپخوری شکر
• گیلاس را بشویید و پس از جدا کردن ساقه و هسته هایش در ظرفی حاوی آب و یک قاشق سوپخوری شکر حرارت دهید.
• گیلاس های پخته را توسط مخلوط کم به صورت پوره درآورید.
• کمپوت را در بشقاب بریزید و در صورت تمایل مقداری پنیر با ماست کرم دار به آن اضافه کنید.
• گیلاس خون را تمیز کرده و مورد علاقه ی کودکان است.
کمپوت انجیر تازه (مناسب نه ماهگی)
مواد لازم :
2-3 عدد انجیر کاملا رسیده ( له نشده )
1 بسته شکر وانیل دار ( یک قاشق مرباخوری)
4/1 لیمو ترش
1 قاشق سوپخوری خامه
• پوست انجیرها را بگیرید و آنها را چهار قسمت کنید. سپس انجیر ، شکر وانیل دار ، چند قطره لیموترش و دو قاشق سوپخوری آب را در ظرفی به مدت 10 دقیقه حرارت دهید و گاهی هم بزنید.
• انجیر پخته را در بشقابی بریزید و کاملا نرم کنید.بعد از اینکه انجیر خنک شد خامه را به آن اضافه کنید.
توجه : این کمپوت مغذی ولی ملین است.
کمپوت مخلوط میوه ( مناسب پنج ماهگی )
مواد لازم :
2/1 سیب
2/1 گلابی
1 عدد آلوی سیاه
1 ساقه کوچک انگور
کمی شکر وانیل دار
4/1 لیموترش
• میوه ها را شسته و پوست بگیرید.حبه های انگور را از شاخه جدا کنید .
• میوه ها را با کمی شکر وانیل دار در ظرفی ریخته و دو تا سه قاشق آب نیز به آنها اضافه کنید و بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه روی آتش ملایم بپزد. گاهی نیز آنها را هم بزنید.
• میوه های پخته را توسط مخلوط کن به صورت پوره درآورید.
توجه : در فصل های مختلف میتوان کمپوت هایی متنوع تهیه کرد. میتوان ترکیب کمپوت را با توجه به میوه های فصل عوض کرد. در زمستان با سیب ، گلابی ، موز ، یک قطعه آناناس ، مقداری شکر وانیل دار ، آب پرتقال و یا آب گریپ فروت میتوانید کمپوت مخلوط میوه تهیه کنید.
منبع : کتاب آشپزی نوین
اصفهان نگین فیروزه ای جهان