ترش سماق – غذای محلی مازندران
سه شنبه 14 اردیبهشت 1395 8:29 PM
ترش سماق – غذای محلی مازندران
سبزی خورشت: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
لوبیا قرمز: یک فنجان
آبغوره: یک فنجان
سماق: ۵ قاشق غذاخوری
غوره: یک فنجان
سیر: ۵ حبه
نمک: مقدار لازم
طرز تهیه:
* سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس سینههای مرغ، ۳ قاشق سماق و نمک اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت ۱۵- ۱۰دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغها تغییر کند.
* پس از تغییر رنگ مرغها میتوانید لوبیاها را بهمراه ۴ لیوان آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید تا خورشت شروع به جوشیدن کند سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۲ ساعت بگذارید خورشت بپزد.
* سبزیها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ نمائید ، یک قاشق سماق را به سبزیهای سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید سپس از روی حرارت بردارید.
پس از ۲ ساعت و زمانی که لوبیاها نرم شدند میتوانید سبزیها تفت خورده را بهمراه آبغوره و غورهها و یک قاشق باقی مانده سماق را اضافه کنید ، تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت جا بیفتد ( به روغن بیفتد ) سپس با برنج سرو نمائید.
نکتهها:
سبزی این خورشت همانند خورشت قورمه سبزی شامل ( تره ۱۵۰ گرم + جعفری ۱۵۰ گرم + گشنیز ۱۰۰ گرم + اسفناج ۵۰ گرم + شنبلیله ۵۰ گرم ) است ، البته اصل این غذا با سبزی معروف شمال ( سبزی مرغ ترش ) تهیه میشود اما اگر در دسترس ندارید از ترکیب سبزیهای گفته شده استفاده کنید.
سماق را بیش از اندازه نریزید چون خورشت شما تلخ مزه خواهد شد ؛ در صورتی که غوره در دسترس ندارید میتوانید مقدار آبغوره را ۲ برابر کنید