ترسهای قبل از ازدواج را بشناسید
دوشنبه 6 اردیبهشت 1395 12:24 AM
ازدواج علاوه بر شیرینیها و لذتهایش، سختیهایی هم دارد.
بیشتر مردم معتقدند چند ماه قبل از ازدواج یا همان دوران نامزدی، شیرینترین بخش زندگی مشترك است و ماههای اول بعد از ازدواج هم به ماه عسل معروف است. اما ازدواج هم مانند بقیه مراحل زندگی علاوه بر تمام شیرینیها و لذتهایش، مشكلات و سختیهایی هم دارد؛ بهخصوص در همین چند ماه قبل و بعد از آن.
صالحی، كارشناس ارشد روانشناسی بالینی معتقد است، یافتن همسری به عنوان شریك زندگی رویداد مهمی است كه تاثیر عمیقی بر فرد و سلامت روانی او میگذارد.
این اتفاق فرآیند پیچیدهای است كه تحت تاثیر انواع رویدادها قرار میگیرد و در عین حال منجر به یكسری نشانههای روانشناختی میشود كه فرد و زندگیاش را تحت تاثیر قرار میدهد و گاهی میتواند مشكلاتی روحی، روانی مثل اضطراب، افسردگی و ترس را برای فرد به وجود بیاورد. اگر شما هم در آستانه ازدواج قرار دارید با ما همراه شوید تا از بروز این قبیل مشكلات پیشگیری كنید.
ترسهای قبل از ازدواج را بشناسید
وقتی افراد میخواهند درباره موضوع مهمی مثل ازدواج تصمیمگیری كنند ممكن است با ترسهایی روبهرو شوند. بهخصوص اگر در شرایط مبهمی قرار بگیرند و نتوانند اتفاقاتی را كه قرار است بیفتد پیشبینی كنند. اگر پیشزمینه و تجربه قبلی ناخوشایندی در اینباره داشته باشند، ناخودآگاه اتفاقاتی را كه قرار است بیفتد با دید منفی پیشبینی میكنند. ترسهایی كه پیش از ازدواج افراد به آن دچار میشوند تا حد زیادی شبیه دیگر ترسهای طبیعی است كه در طول زندگی ممكن است با آنها مواجه شویم. در ادامه به تعدادی از ترسهایی كه در این دوران ممكن است تازه عروس و دامادها قبل و بعد از ازدواج با آن مواجه شوند، میپردازیم.
از تجربیات ناموفق دیگران نترسید
خیلی وقتها به علت شنیدن خاطرات تلخ دیگران در زندگی مشترك یا دیدن زندگیهایی كه دچار تنشها و مشكلات زیادی است و درنهایت هم به جدایی میرسد، افرادی كه در آستانه ازدواج قرار دارند دیدگاه منفیای نسبت به ازدواج و زندگی زناشویی پیدا میكنند. اما این دیدگاه منفی اكثر اوقات صحیح نیست چون معمولا افراد فقط بخشهایی از زندگی و انتهای ماجرا را برای دیگران بازگو میكنند و اطرافیان را كامل و دقیق از علل اصلی مشكل و شكست مطلع نمیكنند.
سعی كنید دیگران و تجربیات آنها را مبنای قضاوت و تصمیمگیریتان قرار ندهید. با مطالعه كتابها و مطالب مربوط به ازدواج و كمك گرفتن از متخصصان مشاوره و روانشناسی، اطلاعات و آگاهیتان را نسبت به مقوله ازدواج افزایش دهید، با دیدی باز به مقوله ازدواج نگاه کنید و در مسیر آن گام بردارید.
نگران از دست دادن آزادیهای دوران مجردی نباشید
خیلی افراد قبل ازدواج از این میترسند كه نكند بعد ازدواج آزادیهایی را كه در دوران مجردی داشتند از دست بدهند. داشتن این ترس و نگرانی تا حدی طبیعی است اما بهتر است با مذاكره و تعیین و تعریف حد و مرزهای آزادی با فردی كه قرار است با او ازدواج كنید، ترستان را برطرف كرده و از مشكلات احتمالی پیشگیری كنید.
با پرداختن به این موضوع میتوانید ترس و نگرانیتان را در اینباره كمتر كنید. قبل ازدواج درباره آزادیهایی كه در دوران مجردی داشتید با طرف مقابل صحبت كنید، مواردی را كه حفظ آزادی در آنها برایتان مهم است با او در میان بگذارید و نظر او را بپرسید. این را هم بدانید كه وقتی ازدواج میكنید شریك دنیای همدیگر میشوید؛ بنابراین میتوانید برای روابط با دوستان، تفریحات و سرگرمیهایتان برنامهریزیهای جدیدی بكنید تا ضمن برخورداری از فضایی جدید، از روابط و تفریحات دوران مجردی هم در حد تعادل بهره ببرید.
از تغییر هراسی به دل راه ندهید
از آنجا كه انجام هر تغییری با كمی نگرانی و ترس همراه است مسلما ورود به دنیای ازدواج كه بزرگترین تغییرها در طول زندگی است روزمرگیها و روال عادی زندگیتان را متحول میكند. اما نباید از این تغییرات بترسید چرا كه این تغییرات در آیندهای نهچندان دور ثباتی را برای شما به وجود میآورد؛ پس به استقبال این تحول بزرگ بروید. پیش از رسیدن به مرحله تغییر خودتان را آماده كنید و بدانید این تغییرات مثبت هستند و به رشد شما كمك میكنند. برنامههایی را كه داشتید بار دیگر مرور كنید و با طرف مقابلتان در میان بگذارید و باتوجه به موقعیت جدید آنها را اولویتبندی كنید.
از مشكلات و سختیها غول نسازید
شما و شریك زندگیتان آدمهای كاملی نیستید و هرگز نمیتوانید فرد كاملی را پیدا كنید. مشكلات و سختیها اجرای جدانشدنی زندگی هستند. ازدواج موفق نیازمند تلاش سخت دوجانبه است و برای كامل كردن آن باید از زندگی خود برای آن مایه بگذارید. خیلیها با امیدها و آرزوهای واهی ازدواج میكنند و زمانی كه زندگی روی جدیاش را به آنها نشان میدهد، تصمیم به خراب كردن ساختههایشان میگیرند و به جدایی فكر میكنند. خودتان را برای عبور از پیچوخمهای زندگی آماده كنید.
اگر تصور میكنید بعد ازدواج همه چیز باید خوب و در جای خود باشد، كاملا اشتباه میكنید. سوءتفاهم، اختلافات و درگیری، اختلاف در عقاید و سلایق و. . . بین همه زوجها به وجود میآید. البته با تلاش برای یافتن راههای هماهنگی با همسر و پیدا كردن روشهایی برای غلبه بر این مشكلات میتوانید ازدواج موفقی برای خود رقم بزنید. بنابراین كسب دیدگاه منطقی در مورد ازدواج از راههای اصلی غلبه بر ترس از ازدواج است.
استرسهای قبل ازدواج بر دختر و هم بر پسر جوان تاثیر میگذارد.
سابقه طلاق یا شكست عاطفی دارید؟
فردی كه در روابط گذشتهاش دچار شكست شده یا طلاق را تجربه كرده، برای ازدواج مجدد همواره از شكست خوردن مجدد احساس نگرانی میكند. مردان و زنان مطلقه كمی از ازدواج دوباره میترسند چون نگران این هستند كه همان مشكلات دوباره ازدواجشان را ویران كند. با پرداختن به نقاط قوت و ضعف زندگی قبلی و تقویت و اصلاح آنها میتوانید زندگی پابرجا و خوبی را دوباره از نو بسازید.
استرسهای پیش از ازدواج را شكست دهید
انتخاب همسر و شریك زندگی یكی از مهمترین انتخابهای انسان در طول زندگی است و كسانی كه میخواهند زندگی مشترك خود را آغاز كنند، در این زمان یكی از پراسترسترین دوران زندگی خود را میگذرانند. استرسهای قبل ازدواج هم بر دختر و هم بر پسر جوان تاثیر میگذارد؛ تنها چیزی كه تفاوت دارد، نحوه بروز استرس است.
مردها معمولا استرس را درونی میكنند، ساكت و كمحرف میشوند یا ارتباطشان را با دیگران كم میكنند. خانمها به شكلهای بیرونیتری با این استرسها مقابله میكنند؛ درباره استرسها و نگرانیهایشان با اطرافیان صحبت میكنند، بیشتر به هم میریزند و استرسها و نگرانیها، عملكردهایشان را تحت تاثیر قرار میدهد.
كمالگرایی ممنوع
مراسم و جشنهای ازدواج مثل مراسم خواستگاری، بلهبرون، نامزدی، عقد، عروسی و پاتختی میتواند یكی از منابع اصلی استرس باشد. اگر درباره برگزاری و برپایی این مراسم با طرف مقابلتان اختلاف سلیقه دارید و از این بابت دچار استرس شدهاید، میتوانید با صحبت كردن، تبادل نظر، جویا شدن نظر و سلیقه یكدیگر و احترام گذاشتن به آنها این استرس را برطرف كنید.
آمادگی ذهنی و روانی پیدا كنید
قبل از هرگونه تصمیمگیری برای ازدواج و اقدامی برای آن، باید از نظر ذهنی و روانی خود را آماده كنید و با مقوله ازدواج و همه جزییات آن كنار بیایید. نداشتن آمادگی ذهنی برای این اتفاق مهم یكی از عوامل مهمی است كه باعث ایجاد استرس و نگرانی در تمام طول دوران نامزدی یا عقد میشود. افراد نمیدانند تصمیم درستی گرفتهاید یا نه. مدام در شك و سردرگمی به سر میبرند و رنج زیادی برای خود و طرف مقابلشان به وجود میآورند.
برای اینكه بتوانید به استرسهایی از این دست غلبه كنید، باید یك برگه بردارید و مشخصات و شرایط فردی را كه قرار است با او ازدواج كنید در آن یادداشت كنید. بعد از بررسی و جمعبندی كلی، به همسر آیندهتان امتیاز بدهید. اگر شرایط و مشخصات فردی كه برای ازدواج انتخاب كردهاید 70 درصد خواستهها و انتظارات شما را تامین میكند، بدانید انتخاب شما درست است.
خودتان را با زندگی مشترك وفق دهید
یكی دیگر از عوامل استرسزای پیش از ازدواج در زوجهای جوان، عدم سازگاری و تطبیق با مقوله ازدواج است. گاهی اوقات افراد حس میكنند با شروع زندگی مشترك، دیگر استقلال خود را از دست داده و بازیچه دست فرد دیگری خواهند شد؛ بنابراین پس از ازدواج، طرف مقابل را نادیده گرفته و سعی میكنند عقاید و خواستههای خود را به او تحمیل كنند.
در این مواقع بهترین راه برای كاهش استرس این است كه در مراسم خواستگاری طرفین بنشینند و رودررو، مستقیم و بدون دخالت دیگران در مورد زندگی مشترك آینده خود گفتوگو کنند و باهم در مورد جزییات زندگی، حد و مرزهای آن، شرح وظایف و اختیاراتشان صحبت کرده و به توافق برسند.
مشكلات خانوادگی و اقتصادی را حل كنید
فشار از سمت خانواده و جامعه هم یكی از عوامل استرسزای پیش از ازدواج به حساب میآید. دختر و پسر نگران این هستند كه با خانواده همسر آینده خود به خوبی كنار نیایند. بهترین راه برای جلوگیری از این وضعیت، احترام به خانواده همسر است. طوری با خانواده همسرتان رفتار كنید كه دوست دارید او با خانواده شما رفتار كند، پس هرگز احترام متقابل را فراموش نكنید.
خیلی افراد هنگام ازدواج بابت امنیت شغلی، مخارج ازدواج، بدهیها و قرضها نگران بوده و استرس دارند. بهترین راه برای غلبه بر آن این است كه واقعبین باشید و به اندازه درآمدتان و حتی كمتر خرج كنید. همیشه سعی كنید در زندگی اهدافتان را براساس درآمد و هزینههایتان مشخص كنید تا هم به خواستههایتان برسید و هم استرس و نگرانیهایی از این دست را از خود دور كنید.
منبع:مجله زندگی ایده آل
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.