تذکّر و توضیح
چهارشنبه 1 اردیبهشت 1395 11:39 AM
با سلام و سپاس از همه ی دوستانی که در مبحث مشارکت دارند.
متأسفانه هنوز بعضی از دوستان صرفاً به کپی کردن نوشته های سایتهای دیگر علاقه دارند بی آن که حتی ارتباط آن نوشته را با سوال مطرح شده در مبحث رعایت کنند.
بنظرم بهترین پستی که تا الان فرستاده شده، پست کوتاه و توضیحی کاربر گرامیshirdel2بوده است:
http://rasekhoon.net/forum/post/show/1152512/2543584
دوستان لطف کنند با تمرکز بر پرسش هر مرحله از این مبحث و با رعایت اختصار و ذکر منبع+نشانی منابع اینترنتی پستهایشان را بفرستند تا إن شاء الله امتیاز کامل پستها را دریافت کنند.
و امّا جنبشهای تکفیری:
در مذاهب اسلامی مفهوم ارتداد(برگشتن از دین) شناخته شده و پذیرفته است؛ یعنی اجمالاً در اسلام پیش بینی شده است که ممکن است یک مسلمان از دین برگردد؛ احکامی هم برای آن گفته شده است.
تشخیص ارتداد -همان کافر شدن یک مسلمان- راههایی دارد که فقها گفته اند و اعلام آن، اصطلاحاً تکفیر گفته می شود. پس تکفیر بمعنای اعلام ارتداد فردی است که قبلاً مسلمان بوده است. حسّاسیت و تبعات "تکفیر" ایجاب می کند که شرایط و چهارچوب سختگیرانه بر آن حاکم باشد تا به آسانی نتوان یک مسلمان را متّهم به کفر کرد.
در طول تاریخ، اختلافهای کلامی و فقهی میان علمای مسلمان همواره بوده است و از میان کسانی که بعنوان عالمان دینی برای عدّه ای شناخته شده بوده اند، کسانی هم چنان براه انحراف و خطا رفته اند که براحتی دیگر مسلمانان را متّهم بخروج از دین و ارتداد و کفر نموده اند یا حتّی برای پیروان و مریدانشان راه تکفیر مسلمانان را هموار کرده اند؛ ولی حرکت گستردهء اجتماعی، سیاسی و نظامی بر پایهء اندیشهء تکفیر، عمدتاً پس از ساخته شدن فرقهء وهّابی بدست استعمارگران انگلیسی شکل گرفته است و شاخه ها و تبعات آن تا امروز گریبانگیر امّت اسلامی است. این حرکتهای جدّی و قوی را اصطلاحاً بنام جنبشهای تکفیری می شناسیم که معمولاً از مدارس دینی وهّابی در کشورهایی مانند عربستان و پاکستان و... نشأت می گیرند و به تشکیل گروههای مسلّح خشن و بی پروا و اقدامات وحشیانهء آنها منتهی می شوند.
__________________________________________________
__________________________________________________