چگونه وبلاگهایمان را بهدردبخورتر و پربینندهتر کنیم
یک شنبه 22 فروردین 1395 11:48 PM
همهی ما میخواهیم استفاده از وبلاگمان را برای خوانندگان آن راحتتر و دلچسبتر کنیم، زیرا فقط در این صورت است که آنها با ما احساس نزدیکی و با و بلاگمان احساس راحتی میکنند و به ما اعتماد خواهند کرد. با این وجود ده نکته زیر به ما کمک خواهد کرد تا وبلاگمان را برای دیگران به درد بخورر و قابل استفاده تر کنیم:
1- بجنبید و یک بخش بیوگرافی راه بیاندازید:
این بیوگرافی باید همانند یک صفحهی "about us" یا "دربارهی ما" عمل کند. وبلاگستان معمولا محیطی است که خیلیها ناشناخته یا با اسم مستعار فعالیت میکنند. از دید خواننده اعتماد کردن به یک فرد ناشناس میتواند مشکل باشد. در نوشتن بیوگرافیتان صادق باشید، آن را کوتاه و دوستانه بنویسید و زیاد فنی بازی در نیاورید.
اگر میتوانید از عکستان استفاده کنید و به نوشتههایتان شخصیتتان را اضافه کنید تا خوانندگان شما را به عنوان نویسندهی مطالبتان بشناسند.
2- عناوین مقالاتتان را با فونت بزرگ و واضح انتخاب کنید:
برای عنوان مقاله از یک فونت بزرگ، واضح و خوانا استفاده کنید. هیچ چیز به اندازهی استفاده از فونت Bold نمیتواند منظور شما را از عنوان مقاله بفهماند.
وقتی مطمئن شدید تیتر مطالبتان به اندازه کافی بزرگ زدهاید(!) از این هم مطمئن شوید که این تیتر منظور تان را از مقاله به خوبی میرساند.
3- در پستهایتان از لینک استفاده کنید:
وقتی در پستهای وبلاگتان از لینک استفاده میکنید روشن کنید خوانندهی وبلاگتان را برای رفتن به کجا دعوت میکنید. میتوانید این کار را در متن لینک یا در توضیح لینک انجام دهید. منظور از توضیح لینک متنی است که با نگه داشتن موس روی متن لینک ظاهر میشود. دقت کنید که کاربران و خوانندگان دوست ندارند روی لینکی نا واضح و نامشخص که به آنها میگوید "این جا را کلیک کنید" یا "فللانی میگوید" کلیک کنند.
4- جستوجو در سایت و آرشیوها:
سعی کنید تنها از آرشیو ماهانه، سالانه و تاریخی استفاده نکنید زیرا این کار خواننده را برای خواندن پستهای قبلی وبلاگتان ترغیب نمیکند. تلاش کنید از ترکیبی از آرشیو ماهانه و عنوان مقالات بهره ببرید. به این صورت که مثلا در ماه فلان این عناوین مقالات نوشته شده است و به کاربران اجازه دهید از میان عناوین مقالات انتخاب کنند. شما همچنین در بعضی از نرم افزارهای مدیریت وبلاگ میتوانید به تولید لیستهای مشابه آرشیو زیر اقدام کنید:
× بیشترین خوانده شدهها: که مقالاتی که بیشترین استقبال را داشتهاند را نشان میدهد و آنها را در دسترس نگه میدارد.
× پستهای با نظرات جدید: پستهایی را که به تازگی دربارهی آنها نظر داده شده را همراه با نظراتشان نشان میدهد
× آرشیو موضوعی: که به شما اجازه میدهد هر پست را در دستهبندی مربوط به خود طبقهبندی کنید.
5- وبلاگتان را به طور منظم آپدیت کنید:
هر روز یا هر دو سه روز یک بار؟ هر چه زودتر بهتر. اما مهم این است که ان آپدیت کردن ها منظم باشد. چرا؟ چون وقتی شما به طور منظم آپدیت میکنید خوانندگانتان به طور غریزی در همان بازهی مشخص به وبلاگ شما سر خواهند زد و به تدریج به تعداد خوانندگان ثابت وبلاگتان افزوده خواهد شد. اما اگر آپدیتهایتان نامنظم باشد خوانندگان هم نامنظم به وبلاگتان سر میزنند و پس از چندی دیگر اصلا سر نمیزنند. پس مواظب خوانندگانتان باشید.
۶- تگگذاری و عنوان بندی:
همه چیز را دستهبندی کنید.
یک بررسی نشان دادهاست دستهبندی هنوز برای عدهی زیادی از خوانندگان وبلاگها ناآشنا است. گرچه همین بررسی نشان داده است که اکثر خوانندگان وبلاگها که در دستهی فوق قرار دارند حتی نمیدانند که در حال خواندن یک وبلاگ هستند. خوب با دانستن مطالب فوق و با وجود دانستن این که طبقهبندی کار مفیدی است، به نظر میرسد بهتر باشد مطالب وبلاگمان را طبقهبندی کنیم. حتی اگر خوانندگان Tag گذاری در انتهای مطالبتان را متوجه نشوند منوی Category تولید شده در کنار وبلاگ به آنها کمک میکند. شما میتوانید با قرار دادن لینکی اضافه کردن مطلب وبلاگتان به del.icio.us ، digg و از این قبیل Social bookmarkingها(favorite آنلاین) را آسان نمایید.
7- یک عکس برابر 100 کمه است:
سعی کنید برای تکمیل مطالب مقالهتان از عکسها استفاده کنید. یک عکس مقالهتان را بهتر نشان خواهد داد. همه مردم یک صفحه اینترنتی با چند عکس را بر یک صفحه پر متن بدون تصویر ترجیح میدهند.
عکس چشم خواننده را به سوی مقالهی شما جذب خواهد کرد. حتی یک وبلاگ کاملا تخصصی نیز میتواند از نمودارها و جداول و دیگر نمونه هایی از این قبیل استفاده کند.
8- همه چیز را به طو شفاف توضیح دهید.
فرض نکنید خواننندهیتان با وبلاگها آشناست:
سعی کنید همه چیز را کاملا شفاف و واضح و به صورت مشروح توضیح دهید. ممکن است خوانندهی شما یک وبلاگ خوان حرفهای یا مشتری پر و پا قرص وبلاگها نباشد. فرض نکنید خواننده همه چیزهایی که شما در این مدت از وبلاگها آموختهاید میداند. اگر شما این گونه فرض کنید نوشتهی شما به نظر خواننده بیشتر شبیه رمز خواهد شد.
9- در وبلاگتان فضاهای سفید بگذارید.
بین خطهایتان به حدی فاصل بیاندازید که مطالبتان به راحتی و سهولت قابل خواندن باشد.
مترجم: سید موسی علوی
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...