0

پیچیده شدن ازدواج

 
496769
496769
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1393 
تعداد پست ها : 1014
محل سکونت : خراسان رضوی

پیچیده شدن ازدواج
یک شنبه 22 فروردین 1395  4:32 PM

سؤال: هر چقدر شما در مورد ازدواج حرف بزنید یک مشکل را نمی توانید حل کنید و آن اینکه با بزرگ شدن شهرها و پیچیده شدن ازدواج، پیدا کردن موارد مناسب سخت شده است به ویژه برای دخترخانم ها. چرا حرکت ویژه ای انجام نمی شود؟


پاسخ: من قبول دارم که پیچیدگی زندگی شهری و بحث انتخاب شوندگی دختر خانم ها باعث شده که ازدواج پیچیده شود. وقتی پیدا کردن مورد ازدواج سخت شود طبیعی است که ارتباط دختر و پسر زیاد می شود. وقتی دختر و پسر اضطراب تجرد دارند البته در دخترها به خاطر انتخاب شوندگی بیشتر است و کسی قدمی جلو نمی گذارد، دخترخانم ها به این نتیجه می رسند که وقتی کسی به فکر من نیست من به فکر خودم باشم وپسرها هم می گویندکه کسی برای ما دل نمی سوزاند و نتیجه اش ارتباط بین دختر و پسر می شود. ما دختر و پسرها را از ارتباط دوستی قبل از ازدواج نهی می کنیم که کار درستی است ، اما این کار درست در صورتی می تواند کامل شود که در کنار این نهی کردن، زمینه سازی برای ازدواج جوانان انجام بگیرد.ما می گوییم که اگر جوان خودش موردش را به تنهایی انتخاب کند و تصمیم بگیرد، نتیجه اش یک ازدواج موفق نخواهد شد .حتما باید بزرگترها قدم جلو بگذارند تا عقل پخته ودنیا دیده ی بزرگترها به کمک ذهن پر ازهیجان و احساس جوانان، به یک نتیجۀ منطقی برسند.


گاهی اوقات بزرگترها یک طرفه می روند و کار جوانان را اشتباه معرفی می کنند و جلوی آن را می گیرند ، ولی خودشان کار نمی کنند. برای اینکه ما نگذاریم پیچیدگی شهری ما را دور بزند، باید فکری در مورد واسطه گری ازدواج بکنیم. ما خیلی راحت از این مسئله می گذریم. واسطه گری درازدواج در صورتی می تواند پیچیدگی شهری را دور بزند که به دو صورت انجام بگیرد: روش سنتی، همه باید در قبال ازدواج جوانان احساس مسئولیت بکنند چه کسانی که جوان دارند و چه کسانی که هنوز فرزندی ندارند یا فرزندشان کوچک است. این شکل سنتی باید احیاء شود و نباید به بهانۀ پیچیدگی شهری واسطه گری ازدواج را رها کنیم. اگر ما در طول عمرمان بتوانیم واسطۀ یک ازدواج هم بشویم خوب است.


راه دیگر این است که موسساتی تاسیس کنیم که قصدشان منافع اقتصادی نباشد، یعنی موسسه ای نباشد که بخواهد از این راه پول دربیاورد. باید مفهوم موسسات خیریه را وسیع تر کنیم. موسساتی که قصدشان کار خیر است، این کار را انجام بدهند.هم اکنون بعضی از سایت های اینترنتی این کار را انجام می دهند ولی اینها قابل اعتماد نیستند و نمی توان آنها را توصیه کرد.


ما اعتقاد داریم که مساجد سنگر هستند. البته در صورتی که به عنوان یک سنگر به آن نگاه شود. اگر ما مسجد را سنگر فرهنگی بدانیم و کار برای ازدواج را از بزرگترین کارهای فرهنگی بدانیم، باید مسجد را سنگری در حوزۀ ازدواج بدانیم برای جوانانی که در ازدواج سردرگم شده اند. یکی از دلایل سرگردانی این است که نمی توانند مورد مناسبی برای ازدواج پیدا کنند. پیشنهاد ما این است که درسال جدید، این کار فرهنگی را جزو کار اصلی مساجد قرار بدهیم و در عمل بپذیریم که مسجد فقط محل نمازخواندن نیست. حتی در زمان پیامبر هم مسجد محل حل مشکلات مردم بود. مسجد محل به آرامش رساندن جوانان است. باید قبول کنیم که ازدواج یکی از راه های اصلی برای رسیدن به آرامش است که خداوند این را قرار داده است.


آیت الله جوادی می گفتند: شهوت شرارت نیست، شور مقدسی که خدا در نهاد انسان قرار داده است و با موعظه و نصیحت هم حل نمی شود. یک راه دارد و آن هم ازدواج است. هیئت امناء مساجد و کسانی که در مسجد نماز می خوانند و امام جماعت، با هم گفتگو کنند که در مورد ازدواج گامی بردارند. خیلی از حرف هایی که امام جماعت درمورد مسائل دینی می گوید برای این است که خیلی از جوانان در فشار تجرد به سر می برند ولی این حرف ها به اندازۀ منبر اثر می گذارد و بعد از منبر اثرش می رود.


اگر من مسئولیتی در مسجد داشتم واسطه گری در ازدواج را به عنوان یک وظیفه مسجد در حوزه وظایفش مطرح می کردم. گاهی ما بخاطر آسیب هایی که در این فضا وجود دارد به سراغ این کار نمی رویم و اصل کار واسطه گری را کنار می گذاریم. برای اینکه این کار از آسیب ها در امان بماند دو راه پیشنهاد می کنیم:


1-ما برای همه کارها کلاس می گذاریم. خوب است که برای امام جماعت مساجد کارگاه آموزشی ازدواج بگذارند تا به ظرافت های انتخاب همسر مسلط شوند و یک کارگاه ویژه برای واسطه گری بگذارند. آنها می توانند از یک عده کسانی که درمحل ، اعتبار و آبرویی دارند دعوت کنند و با هم فکری هم در مورد واسطه گری در ازدواج تصمیماتی بگیرند.


2- ما می توانیم در موسساتی که در مسجد زده می شود، در مورد آسیب های واسطه گری اطلاع رسانی کنیم ؛ البته باز هم آسیب هایی متوجه امر واسطه گری خواهد بود. آیا آسیب بالا رفتن سن ازدواج و ارتباط دختر و پسر در جامعه و انحراف هایی که بخاطر ازدواج نکردن می افتد بیشتر است یا آسیبی که در واسطه گری ها اتفاق می افتد؟ ما در خیلی از کارها آسیب ها را می پذیریم ولی نمی خواهیم در این امر مهم بپذیریم.


سعی کنید که همین امشب این مسئله را در مسجد مطرح کنید و مشکلات ازدواج جوانان را بگویید که متوسط سن ازدواج دختر و پسرها بالا رفته است و تعداد مجردین جامعه خیلی بالا رفته است. از امام جماعت بخواهید که وارد مسئله ی ازدواج بشوند.

 

پی نوشت :
برنامه گلبرگ، شبكه 3

 

تشکرات از این پست
borkhar
دسترسی سریع به انجمن ها