آشيانه عشق(هم پرواز)
یک شنبه 22 فروردین 1395 4:20 PM
هركسي شايستگي، استعداد، ذوق، توانايي جسمي و رواني خلبان شدن را ندارد؛ به همين دليل، مراكزي چون نيروي هوايي، افراد مستعد را گزينش مي كنند. اين افراد علاوه بر گذراندن دوره هاي علمي و كاربردي، قبل از پرواز با معاشرت با خلبانان با تجربه، مهارت خود را افزايش مي دهند. آن ها سپس آموزش و كار خود را زير نظر خلبان فرمانده شروع مي كنند. از آنجايي كه «اولين پرواز» بسيار مهم است، برنامه هاي آموزشي و درايت خلبان فرمانده طوري است كه كمك خلبان از نظر روحي آمادگي بالايي داشته باشد. فردي كه به دليل ضعف هاي شخصيتي، باورهاي غلط، خرافات، شيوه هاي بد آموزشي و بدرفتاري خلبان فرمانده، اولين پروازش با هراس و اضطراب زيادي باشد، ممكن است، براي هميشه قابليت پرواز را كسب نكند، يا سال هاي متمادي با پرواز نگران و مضطرب شود و از شغلش رضايت نداشته باشد. اين فرايند پرواز را با مشكلاتي روبه رو مي كند.
خلبان و كمك خلبان با «هم فكري» و «همكاري» براساس قوانين، نظم و انضباط كاري، براي اهداف از پيش تعيين شده پرواز مي كنند. همان گونه كه راننده، ماشين را ؛ ناخدا، كشتي را؛ و رهبر يا رئيس جمهور، كشوري را مديريت مي كنند، مديريت پرواز با خلبان فرمانده [1] ست؛ ولي رابطه او با كمك خلبان، صميمانه است نه استبدادي. اگر فرمانده با كمك خلبان اهداف مشتركي نداشته باشند، از نظر روحيات و صفات شخصيتي تناسب و همتا نباشد، ممكن است هنگام پرواز با مشكلات زيادي روبه رو شوند. به همين دليل، خلبان فرمانده، براي پرواز، فردي را گزينش مي كند كه با او تناسب داشته باشد. فرمانده اگر از روي دلسوزي يا ترحم كمك خلباني را گزينش كند كه از جرأت و اعتماد به نفس و تجارب كاري، تناسب نداشته باشند، پرواز خاطره انگيزي را تجربه نخواهد كرد. فرمانده و كمك خلبان بايد با برج مراقبت پيوسته در ارتباط باشند و در مشكلات برج مراقبت را در جريان بگذارند. خلباني كه در غياب كمك خلبان، تنهايي، يا اصطلاحا سُلُو solo پرواز مي كند، جيره ي سوخت را كه براي او و كمك خلبان در نظر گفته شده است را با ناديده گرفتن شريك خود، مصرف مي كند.
ازدواج هم.....
ازدواج و همسرگزيني از جهات زيادي مانند پرواز و شغل خلباني است. دو شباهت آنها عبارتند از:
الف)حد نصاب براي گزينش:
مشاوران ازدواج براساس تجارب علمي و عملي خود مي گويند، هر كسي شايستگي همسرگزيني را ندارد و بايد براي ازدواج شرايطي را داشته باشند؛ مثل حدنصاب بلوغ جنسي، جسمي، رواني، اجتماعي، علمي و عقلي، عاطفي و هيجاني، معنوي و اقتصادي. برخي از افراد شرايط لازم و مناسب براي يك زندگي زناشويي آرام و رضايت بخش را ندارند. آنها بايد درمان شوند، و دفع و رفع مشكلات و اختلالات را مقدمِ بر ازدواج شان كنند؛ اين افراد عبارتند از: كساني كه مديريت هيجان(خشم و شادي و عشق، اضطراب و نفرت و..)را ندارند، افراد بسيار وابسته، كساني كه ترمز عشق شان بريده و قدرت خويشتنداري ندارند، آنهايي كه اهل كار و تلاش نيستند ، معتادان به الكل و مواد مخدر و اينترنت؛ كساني كه عياش و رفيق بازاند، افراد دمدمي مزاج، سفيهان در امور مالي، فراريان از هويت جنسي خود (متنفران از جنسيت خود)، بيماران شديد رواني مانند افسرده، اسكيزوفرني و... .
ب) آموزش قبل از پرواز
افرادي كه تازه مي خواهند اولين پرواز خود را شروع كنند قبل از پرواز از افراد حاذق، كسب تجربه مي كنند. زن و شوهري هم كه هنوز زندگي مشترك را شروع نكرده اند، لازم است قبل از اين كه زير يك سقف بروند، از افراد باتجربه، مشاوران، كتب، سايت هاي معتبر و نرم افزارهاي مربوط به زندگي مشترك، شيوة زندگي زناشويي موفق را بياموزند.
قبل از ازدواج نيز لازم است مهارت هاي لازم براي زندگي مشترك كسب شود. با دوره هاي آموزشي، نرم افزار، كتاب، مشاوره ازدواج، دختر و پسري كه از تجارب افراد بزرگسال استفاده نكنند، پروازشان در آسمان زندگي لذت بخش و خاطره انگيز نخواهد بود و احتمال سقوط(طلاق) زياد است.
پی نوشت :
محمدحسين قديري ، مثل هاي روان( تمثيلات روان شناختي و تربيتي)، مركز مشاوره مأوا، قم، انتشارات آموزشي و پژوهشي امام خميني، ص13.