0

آشنایی با UML زبان مدل سازي يكپارچه در پروژه های مهندسی نرم افزار بخش اول

 
a00bcom
a00bcom
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : فروردین 1395 
تعداد پست ها : 31
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشنایی با UML زبان مدل سازي يكپارچه در پروژه های مهندسی نرم افزار بخش پنجم
جمعه 6 فروردین 1395  1:32 PM

معمولا تست ها را نيز به دو دسته تقسيم مي كنند. 
1) تست واحد : كه به وسيله كارشناس توسعه انجام مي شود . 
2) تست سيستم : كه به وسيله گروه تست بيروني انجام مي شود اين گروه بايد به ديديك جعبه سياه به برنامه اصلي نگاه كند .
دسته بندي مجدد
وقتي تابعي را به برنامه اي اضافه مي كنيد چون از قبل براي حضور آن پيش بيني نكرده ايد برنامه ازكيفيت خوبي برخوردار نخواهد شد .براي جلوگيري از خراب شدن كيفيت برنامه دو راه وجود دارد :
1) طراحي دوباره برنامه و كدنويسي كامل براي طراحي جديد 
2) اضافه كردن به برنامه موجود و اصلاح و تطبيق آن با برنامه 
 
مراحل تست در UML
 
قدم هاي دسته بندي مجدد 
تغييرات دسته بندي مجدد معمولا قدم هاي كوچكي دارد : تغيير نام يك متد ، انتقال يك صفت از كلاسي به كلاس ديگر ، تفكيك كردن متدهاي مشابه از كلاس ها و قرار دادن در يك فوق كلاس و…
 
نكاتي در مورد دسته بندي مجدد
1) دسته بندي مجدد واضافه كردن به كد را هم زما ن ا نجام ندهيد .
2) قبل از دسته بندي مجدد از تست برنامه مطمئن شويد . 
3) ابتدا خوب فكر كنيد و صفات مناسب را جابجا كنيد و موارد مشابه را در فوق كلاس ها قراردهيد .
چه وقت دسته بندي مجدد كنيم ؟
1) وقتي براي اضافه كردن وظيفه اي ، به يك كد قديمي برمي خوريم كه مشكل اضافه كردن كد ايجاد مي شود .
2) وقتي فهميدن كد موجود ، سخت است .
همه تكنيك هاي UML در مرحله ساخت مفيد هستند . برخي از نمودارها كه استفاده فراوان تري دارند در زير توضيح داده مي شود . 
1) از نمودار مورد كاربرد براي تعيين محدوده مورد نظرتان استفاده كنيد .
2) نمودار كلاس مفهومي براي درك مفاهيم درون مورد كاربرد مفيد است .
3) نمورار فعاليت را براي تشخيص جريان كار عناصر درون مورد كاربرد مفيد است . 
قدم بعدي ،تحليل اين نمودارها و اصلاح آن با كمك و نظر كاربر است . در اين مرحله به نظر كاربر بسيار اهميت داده ميشود و برون نظر او تصميم گيري كردن كار نادرستي است.
براي ورود به طراحي ترسيم نمودار كلاس از چشم انداز تشخيصي براي آنكه كلاس را با جزئيات بيشتر ببينيم مفيد است . نمودارهاي تعغامل براي نمايش اينكه چگونه كلاس ها با هم تعامل ميكنند تا مورد كاربرد را پياده كنند ارزشمند هستند 
براي ترسيم نقشه اي منطقي از سيستم از نمودارهاي بسته استفاده كنيد . اين نمودار نقشه منطقي سيستم ووابستگي بين آنها را به خوبي نشان ميدهد .
 
الگو ها 
الگوها راه هاي متداول انجام بعضي كارها را نشان مي دهند . الگوها به عنوان نتيجه فرايندها به صورت مدل هاي مثالي به نظر مي رسند . يك الگو ، يك مدل ساده است كه از نظر طراحي بسياري از مشكلات را مرتفع مي كند و توسعه دهنده ، پس از تجربيات زياد و به كاربردن آن در سيستم هاي مختلف آن را كامل كرده است و به گونه اي در آمده است كه مي تواند در بسياري از سيستم ها به كار رود و بسياري از مشكلات را مرتفع كند و استحكام مدل را بالا ببرد . همچنين زمان مدل سازي را كاهش دهد و قابليت استفاده مجدد را به نمايش گزارد . 
كتاب هاي مهمي در زمينه الگوهاي تحليل و طراحي وجود دارد كه بهتر است براي قوي كردن ديدگاههاي مدل سازي تان آنها را مطالعه كنيد .
 
مرحله انتقال 
پس از همة تكرارها هنوز يك قدم باقي مانده است و آن مرحله انتقال است . بنابراين پس از همه تكرارها گروه توسعه دهنده به پايان كد نويسي مي رسند . و آماده اند تا محصول را به كاربر تحويل دهند .
بهينه سازي ، كارايي را بهبود مي بخشد . بهينه سازي براي آن است كه سرعت سيستم را در جهت رفع نيازمندي هاي كاربر ، به اندازه كافي بالا ببرد . در طول مرحله انتقال ، اضافه كردن وظيفه اي به سيستم وجود ندارد بلكه حداكثر براي رفع اشكال سيستم اين مورد مي تواند بروز كند . مثال خوبي از مرحله انتقال فاصله زماني مابين محصول بتا و محصول نهايي است . در زمينه فرآيند مراجع (Booch-94 ) و (Jacobson –99 ) مناسب هستند .
 
مرور 
در ايجاد يك مدل شيء گرا مي توان مدل را براساس سه ديدگاه يا چشم انداز ترسيم كرد كه عبارتند از : مفهومي ، تشخيصي و پياده سازي . بسته به آن كه ترسيم كننده مدل ، با چه ديدگاهي در حال ترسيم مدل است جزئيات درون مدل كمتر يا بيشتر مي باشند . 
ديد عميق تر نسبت به سيستم و اينكه در هر مورد كاربردي چه اشيائي با هم در ارتباط هستند از طريق نموداركلاس فراهم مي آيد در ابتدا بهتر است كه نمودار كلاس را از ديدگاه   يا چشم انداز مفهومي ترسيم كنيد دراين ديدگاه در حال ترسيم نموداري هستيد كه زبان كاربر را نمايش مي دهد .
همچنين براي آنكه جريان كاري سيستم كاربر را درك كنيد و بفهميد كه براي هر مورد كاربرد از چه فعاليت هايي و با چه ترتيبي استفاده مي گردد، نمودار فعاليت ابزار مناسبي است .
 
پاسخ به:آشنایی با UML زبان مدل سازي يكپارچه در پروژه های مهندسی نرم افزار بخش پنجم
 
در پروژه هاي پيچيده و بزرگ تحليل گر يا مدير پروژه براي آنكه بتواند سيستم را خيلي سريع مرور كند و از پيشرفت امور با خبر شود و نيز براي آنكه كنترل مدل آسانتر و درك آن ساده تر شود نياز به ابزاري است تا اين پيچيدگي را مديريت كند . براي اين منظور نموداربسته ها وسيله اي مناسب است . 
مجموعه اي از كلاسها كه با يكديگر ارتباط تنگاتنگ دارند را در يك بسته قرار مي دهيم و اين كار را تكرا ر مي كنيم در نهايت به عنوان مثال از يك نمودار كلاس كه داراي 100 كلاس مي باشد به يك نمودار بسته مي رسيم كه از 10 بسته تشكيل شده است اين مديريت پيچيدگي براي تمام عناصر درون مدل UML نظير : مورد كاربرد ، نمودارفعاليت نمودار حالت و … كاربرد دارد و تنها مختص كلاس نيست .
الگوها نيز ابزار مناسبي هستند تا بتوا نيد ايده هاي اساسي سيستم را بيان كنيد الگو كمك مي كند تا ارزيابي خوبي از طرح و مدل تان بيان كنيد . آنها براي توصيف طرح هايي كه پذيرفته نمي شوند نيز مفيد هستند .
 
UML يك زبان مدل سازي است وفارغ ازفرايند و متدولوژي است .UML هيچ توصيه اي به روش به كارگيري خود نمي كند و به همين دليل است كه سه مبدأ آن را با عنوان زبان مدل سازي نام مي برند و نه روش يا فرايند . اما از آنجا كه به هرحال ايجاد هر مدلي مبتني بر يك متدولوژي يا فرايند خواهد بود ، سه مبدع UMLكتابي نيز براي بيان فرايند با استفاده از UML به چاپ رسانده اند و در آن متذكر شده اند كه براي استفاده از UMLچه فرايند و روشي را به كار مي گيرند . 

 

==============

سلام

==============

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها