گروه اجتماعی: به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی؛ کارگاه آموزشی حجاب برتر اسلامی و ایرانی در دانشگاه ارومیه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان غربی، حجتالاسلام ابوالقاسم ولی زاده، عضو هیات علمی و گروه فقه دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه ارزش انسان در نزد پروردگار متعال به اعمالی است که بهطور آزادانه و آگاهانه از او سر میزند گفت: حجاب جزء اعمالی است که با اراده مستقیم فرد اعمال میشود و تنها به اعمال فردی محدود نمیشود بلکه تأثیر آن در جامعه و اجتماع نیز مشهود است.
وی افزود: حجاب علاوه بر آثار و پیامدهای فردی، تأثیرات چشمگیری در بنیان خانواده و اجتماع داشته بطوریکه در جوامعی که حجاب اسلامی و عرفی رعایت میشود آسیبهای اجتماعی کمتری مشاهده میشود.
حجتالاسلام ولی زاده ادامه داد: برخورد محترمانه و انسانی،اهمیت روحی و روانی در جامعه و کاهش برخی از بزههای اجتماعی از جمله فواید و آثار رعایت حجاب در جامعه است.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه عفاف و حجاب به هم مرتبط و مکمل هم هستند اما از نظر اختیاری و اجباری بودن متفاوتاند گفت: عفاف یک حالت درونی است که به سادگی قابلتشخیص و رؤیت نیست بنابراین اغلب از حجاب بهعنوان نمادی برای تشخیص عفاف در وجود انسانها استفاده میشود.
وی گفت: عفاف نیمه جبری است و کانون خانواده و ذات افراد از جمله عوامل تأثیرگذار بر عفاف هستند.
ولی زاده گفت: حجاب نباید بهعنوان ابزاری برای رسیدن به خواستههای دنیوی باشد که در غیر این صورت ارزشی ندارد و مانند زیر پا گذاشتن ارزشهای معنوی است.
عضو هیات علمی گروه فقه دانشگاه ارومیه گفت: حجاب وسیلهای برای حفظ ارزشهای وجودی انسانهاست و ملاکی برای شناخت افراد و قضاوت در شخصیت آنها نیست اما بهگونهای غیرقابلانکار تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: حجاب تنها پوشش ظاهری افراد را شامل نمیشود بلکه اعضای بدن از جمله چشم، زبان و گفتار همواره از حجاب و عفاف برخوردارند و حجاب مربوط به جنسیت خاصی نمیشود و تمامی انسانها را شامل میشود.
در این کارگاه دانشجویان به بیان دیدگاهها و نظرات خود پیرامون ارزشهای حجاب و اهمیت آن در سطح جامعه به بحث پرداختند.