0

مبحث 118 طرح صالحين: «من يك درخت هستم!»

mostafamostafa
mostafamostafa
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 180

پاسخ به:من يك درخت هستم......مبحث 118 طرح صالحين.
پنج شنبه 13 اسفند 1394  8:55 PM

6-مراحل کاشت:

پس ازانتخاب نهال مناسب بایدسطح خاک به وسعت حداقل یک مترعاری ازعلف هرزگردد.عمق گودال بایستی به صورت مناسب انتخاب شود،گودال عمیق مانع جذب اکسیژن کافی توسط ریشه میشود.درگودال باریک وکم عمق نیزامکان رشدونمووجذب مواد غذایی توسط ریشه کاهش می یابد.عمق گودال بایستی 3-2برابرحجم توپی ریشه باشد.درهنگام حفر گودال خاک بخش رویی رادریکطرف وخاک زیرین رادرطرف دیگر گودال بریزید.بستر کاشت نهال بایستی متناسب با محل رشدونمواولیه گیاه ه انتخاب شودودهانه گودال میبایست بیش ازسه برابردهانه پیت یا کیسه یاحجم ریشه درحالت ریشه لخت باشد.(کاشت درخت ریشه لخت بادو نوع دیگر کمی تفاوت دارد.میبایستی که فاصله زمانی جدا کردن از مکان اولیه رشدتا محل جدیدبه حداقل زمان ممکن برسدتادرخت رطوبت موجود دراطراف ریشه هایش راازدست ندهدوهمچنین درخت باید دارای تعدادی ریشه خوب اصلی وفرعی سالم باشد.همچنین حذف ریشه های نامناسب وآسیب دیده درزمان کاشت وضدعفونی محل برش الزامی است.)

مرکز چاله حفر شده راپیداکنید وقیم رادرنزدیکی آن فرو کنید،بخشی ازقیم که درخارج ازخاک واقع شده نباید از3/1طول گیاه بلندترباشد.قراردادن قیم پس از کاشت نهال به ریشه درخت آسیب میزند.

پس ازحفرگودال خاک تهیه شده را به صورت مخروطی شکل در ته گودال بریزیدونهال راطوری روی این مخروط قرار دهید که ریشه ها کاملا"دراطراف مخروط جای بگیرندوریشه وانتهای درخت دریک راستا باشند،سپس بقیه خاک را درون گودال بریزید وبا پا آنرا فشاردهید.پس ازاتمام کارنیزاین عمل راتکرارکنید.پس از فشردن خاک یقه نهال بایستی در سطح برابرباسطح خاک قرار گیرد.

7-مراقبت پس ازکاشت:

پس ازکاشت،نهال باید آبیاری شود،دراولین فصل رشد،گیاه بایدحداقل هفته ای یکبار(حتی در زمان بارندگی)آبیاری شود.در تابستان برحسب نیازآبی ،آبیاری بیشترمیشود ولی بایدبه این نکته توجه داشت که آبیاری بیش ازاندازه سبب خفگی ریشه خواهد شد.ازتست زیر برای به دست آوردن نیازآبی گیاه می توان استفاده کرد.

چاله ای به ارتفاع21-16سانتی متردرکناردرخت حفرکنید،اگرخاک درون گودال پودری باشددرخت نیازبه آبیاری داردامااگربتوان توپ گردی باخاک درون گودال ساخت،خاک دارای رطوبت کافی است.برای جلوگیری ازاتلاف رطوبت وآب می بایست خاک اطراف نهال رابامالچ پوشاند.همچنین استفاده ازکود دامی پوسیده سبب بهبود بافت فیزیکی خاک میگردد.هر ساله دراواخرفصل پائیزمی توان ازکودهای شیمیایی به منظورتامین عناصر مورد نیازدرخت(فسفر،پتاسیم،نیتروژن)وهمچنین ایجادphمناسب برای رشددرخت،استفاده نمود.

ایجاد تشتک در پای نهال به منظور آبیاری بهتر نهال،مانع ازپوسیدگی طوقه وتنه نهال می شود.

8-کاربرد درختان ودرختچه هادرفضای سبز:

8-1-ایجاددیوارسبز(پرچین،بادشکن،دیوارصوتی،استتاردید)

8-2-ایجاد منظرزیبا

8-3-ایجادسایه انداز

8-4-به عنوان گیاه پوششی

8-5-تثبیت شیبهای تند

8-6-تلطیف وکاهش آلودگی هوا

مردم زمانی به دانایی شما اهمیت می دهند که بدانند به انها اهمیت می دهید. ( جان ماکسول )

تشکرات از این پست
nargesza 8pooria
دسترسی سریع به انجمن ها