کوکو لوبیا سبز (تبریز)
این کوکو خیلی خوشمزه هست، و طعم خاصی داره. ولی در عین حال کمی وقت گیر هست. حتما امتحان کنین، چون بیشتر از یه پیش غذا یه غذای کامل هست.
مواد لازم:
نیم کیلو لوبیا سبز
۲ عدد هویج متوسط
۲ عدد پیاز کوچک قرمز یا یه دونه متوسط
۱۰۰ گرم چرخ کرده
۳ عدد سیبزمینی متوسط
نصف پیمانه زرشک
نمک, فلفل قرمز و سیاه
۵ عدد تخم مرغ
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
لوبیاها رو خیلی ریز حلقه حلقه کنین یا مثل من از رنده غذاساز استفاده کنین (۵ دقیقه یک کیلو رو حلقه میکنه). هویجها رو نگینی خورد کنین یا بریزین تو خورد کن و ریز خورد کنین. لوبیاها و هویج رو یا با هم یا جدا، بخار پز کنین. میتونین آب پزه هم بکنین ولی لوبیا خیلی آب میگیره به خودش اون وقت.
۲ تا از سیب زمینیها رو نگینی خورد کنین. یکی دیگه رو خلالی خورد کنین. و هر کدوم رو جدا سرخ کنین. بذارین جدا از هم روی حوله کاغذی. یکی از پیازها یا نصف پیاز متوسط رو نگینی خورد کنین. اون یکی رو خلالی. خلالیها رو سرخ کنین، بذارین رو حوله. نگینیها رو هم بذارین تو تابه کمی سرخ کنین، نه زیاد. بعد حرارت رو کم کنین، گوشت رو اضافه یکی دو قاشق آب هم اضافه کنین تا دون دون بشه گوشت. نمک و فلفل قرمز هم اضافه کنین، بعد خوب تفت بدین تا قهوهای بشن.
زرشک رو هم بشورین بزارین کنار.
لوبیا و هویج رو بریزین تو الک، بذارین تا خنک بشن.
۵ عدد تخم مرغ رو تو کاسه استیل بشکنین، نمک (۱ ق چ) فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه و با چنگال خیلی خوب هم بزنین. اگه تخم مرغهاتون کوچیک بود میتونین یکی هم اضافه کنین. ولی کمتر از ۵ تا نباشه.
از لوبیا مشت مشت بردارین رو سینک خوب فشار بدین تا هر چی آب داره خارج بشه و بریزین تو کاسه تخم مرغ ها. و همین طور هویج. اگه آب دار باشن این مواد باعث میشه کوکو آب بندازه از هم بپاشه. بعد سیب زمینی نگینی رو بریزین به دنبالش گوشت که کاملا بی روغن باشه، نصف زرشک. و خوب با هم مخلوط کنین.
اگه میخوایین تو فر بپزین میتونین تو قالب مربع ۲۳*۲۳ بریزین. اگه تو تابه میخوایین بپزین یه تابه با شعاع ۲۶ کافی هست.
پخت در فر:
فر رو با دمای ۲۱۰ درجه روشن کنین. قالب رو خیلی خوب چرب کنین. مواد رو بریزین توش و با پشت قاشق صاف کنین. بعد زرشک، پیاز داغ خلالی و سیبزمینی خلالی رو بپاشین روش و با پشت قاشق کمی فشار بدین تا رو سطح وای نایستن. بعد روی قالب رو فویل بکشین و از چند جا سوراخ کنین. بعد بذارین تو ردیف وسط فر و ۳۰ دقیقه بپزین. بعد از این مدت دما رو بذارین رو ۱۹۰ و قالب رو بذارین کفّ فر و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزین تا روش هم طلائی بشه و ببنده.
پخت در تابه:
مواد رو بریزین تو تابه چرب تفلون. همون کارهایی که بالا گفتم بکنین. بعد دم کن رو بذارین روش مثل برنج و ته چین، بزارین رو حرارت خیلی کم بدون شعله پخش کن تا کامل بپزه.
با سالاد و سٔس کچاب (خانگی) میل کنین.
نوش جان
*خانومها من تو این تصاویر ۱.۵ برابر درست کردم. و قالبم ۳۲ در ۲۲ هست.